• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Bebeğim bir türlü erken uyumuyor

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

taltunel

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Ekim 2010
90
0
36
İstanbul
Merhaba kızlar 6 aylık oğlum var fakat gece saat 1'den önce uyumuyor çok uğraştım ama bu saati erkene çekemiyorum. akşamları saat 9-10 gibi uyuyor ama 1 saat sonra gözleri fal taşı gibi açılıyor emzirip tekrar uyutmaya çalışıyorum emmiyor uyumamak için. Biraz önce saat 11 'e kadar 5 saat uyutmadım 11 de uyuttum yarım saat uyudu kalktı saat 1 olmadan gece uykusuna dalmıyor. bu kadarcık bebeğin bu saatleri uyuyarak geçirmesi gerekiyor kafayı yiyecem. Doğduğundan beri erken yatıramıyordum önceleri 11:30dan önce yatmazdı bu saat şimdi 1-1:30 oldu bende erken uyuymak istiyorum. ne yapmalıyım. hele bugün onu yatırıp yanında yattım hemen uyanırsa mememi ağzına verip tekrar uyutayım diye ama uyanır uyanmaz gözleri açılıyor sanki saatlerdir uyuyormuş gibi halbuki yarım saat uyudu off off :84:

merhaba canım benım kızım 3 aylık olacak 7 martta.ızım gece 1de yatıp sabah 7ye kadar delıksız uyuyor 4de kalkıp altını alıyorum ama emmıyor bıle uyuma ıstıyor.8de yenıden yatıp 11de kalkıyor ondan sonra gece 1 e kadar bırkac kere 15 dk uyuyor.benımkı de gunduz uykusu yok.

gündüz uykularını düzenlemeniz gerek. bu ayda bebekler günde 2 kez uyur ve uykusunu iyi alırsa akşam da makul saatte yatar ve yine uyur.
bebeklerde uyku uykuyu getirir. gündüz uykularımı mutlaka doyuncaya dek almalı.

Hergün 10 dakika erken uyutun. Ani bir geçiş yapmaya çalışırsanız çok zorlanısrınız. Bir de mutlaka uyku rutininiz olsun. Örneğin biz 15 günlükten beri her akşam saat sekiz gibi banyo yapıyoruz (çok soğuklarda iki günde bir, banyo yapmasak da el yüz temizliği yaparız), evdeki herkese ve oyuncaklara iyi geceler diliyoruz, odamıza geçiyoruz. Baba da bizimle geliyor, iyi geceler dilerip öpüp bizi uykuyla başbaşa bırakıyor. O andan sonra uykusu olsa da olmasa da ışıklı odaya çıkmıyoruz. Ha tabi saat konusunda çok katı değilim. 20.30 ile 21.30 arası bir saatte uyguluyoruz bunları. Yattıktan sonra yeniden uyanırsa sıpam, yine kesinlikle aydınlığa çıkarmıyorum, oyun oynamıyorum, konuşmuyorum onunla, göz temasını sadece ilk anda kucağıma alırken kuruyorum, altını kaka yapmadığı sürece değiştirmiyorum.
Gece bez değştirmeyin, kendi uıyanmadığı sürece emmek için kaldırmayın.

aynı beni anlatmışsın gece 12.30 1 den aşağı uyumuyor vede gece 15 20 dkda bir saat 4 e kadar uyanıyor sonra 6:30 da kalkıyor emiyor 10a 11 e kadar deliksiz uyku ama gece uykumuz olmayınca ben sinir sitres doluyorum ne yapıcam bende bilmiyorum sadece dua ediyorum akşam 10 gibi falan uyuduğunda deliksiz uyusun diyerek

kızımda gece 1 den önce yatmıyordu.akşam 10_11 gibi uyutunca uyanıyor ve gece uykusu saat 1 e kadar sarkıyordu.bende kızımı akşamları 7_8 den sonra uyutmamaya başladım ve uykusu geldiğinde iyice yormaya başladım yani dikkatini uykudan başka şeylere yönlendirmeye çalıştım. saat 11 gibi yatağına koyduğumda o yorgunluk ve uykusuzluğun verdiği sersemlikle uyumaya başladı.ama halen gece sütlerine sık sık kalkıyor bu konuda bende çaresizim.fikri olan arkadaşlar varsa paylaşırsa sevinirim..

Back