• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğim besleniyor mu?

ProXima

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Mart 2021
722
1.969
43
Altı günlük bebeğim var. Sütğm doğumdan sonra geldi çok sevindim ilk iki gün emdi, üçüncü gün bebeğim de halsizlik halini farkettim çünkü ne kadar uğraşsakta uykudan kalkmadı. Sarılık olmuş sütün yetmiyor olabilir dedi doktor. Sağma makinesi aldım gerçekten damla damla geliyor. Zaten kızım erken ve düşük ağırlıkla doğdu. Mecburen emzirmenin yanında mama başladık, kendini toparlayana kadar vericez.bu arada sağıpta anne sütü de veriyorum ve sürekli emzirmeye çalışıyorum, emzirirken sütüm geliyor mu hiç anlamıyorum ama. Sütüm gelmese yine de bebeğim emmek ister mi? Yoksa emiyorsa az da olsa süt geliyor demektir mi bu?

Altı günlük bebeğim var. Sütğm doğumdan sonra geldi çok sevindim ilk iki gün emdi, üçüncü gün bebeğim de halsizlik halini farkettim çünkü ne kadar uğraşsakta uykudan kalkmadı. Sarılık olmuş sütün yetmiyor olabilir dedi doktor. Sağma makinesi aldım gerçekten damla damla geliyor. Zaten kızım erken ve düşük ağırlıkla doğdu. Mecburen emzirmenin yanında mama başladık, kendini toparlayana kadar vericez.bu arada sağıpta anne sütü de veriyorum ve sürekli emzirmeye çalışıyorum, emzirirken sütüm geliyor mu hiç anlamıyorum ama. Sütüm gelmese yine de bebeğim emmek ister mi? Yoksa emiyorsa az da olsa süt geliyor demektir mi bu?
Azda olsa geliyordur yutkunma sesini duymaya calisin bazen 6 7 emmede 1 kere yutkunur bazen 3 4 emmede bi yutkunur..makina alarak harika bisey yapmissiniz 2 saatte bi sagmaya calisin sagdikca sutunuz artacak ne kadar uyarsaniz memeyi o kadar iyi.. bebeginizi sariliktan dolayi surekli emzirmek lazim mama sarilik icin tedavi degil sadece doymasini saglr onemli olan anne sutu..makinaniz eger manuelse onunla cok yavas olur elektronik olanlari kiralayanlar var medikaller ve hastaneler arastirabilirsiniz.. ben sahsen dolaptan ikinci elini aldim.. en baslarda elimde sagdim iskence gibiydii bi gun zorla sagdigim 20 ml sutu yanlislikla doktum sabaha kadar agladim zaten sut yok bebegim napacak diyee😔 bizim sariligimiz uzayan sariliga dondu ve 4 ay surdu insallah sizin hemen gecer 🥰🥰

6 gunlukken şar şar akmaz kı zaten . damla damla gelır bebk de o kadarcık sey ıcer doyar :)) bebegım cok guzel kılo aldı 1 haftaya dogum kılosunu gectı zaten ama sarılık 10 gun surdu. beslenmedıgınden degıldı mama bıle verdık sarılık gecene kadar. . sarılıksız bebek mı var demıstı dr um:) hıc strese sokmadı benı. ben de emzırdım sureklı :) gectı gıttı toparlanır su an duygusal moddasın cok ıyı hatırlıyorum ılkhaftaları. gecıcek. hersey duzene oturcak :) korkma :)sen bol bol emzır. rezene falan sut artırmada ıyıdır. oyle desteklerden caylardan kullanırsın 1 2 hafta sonra. cunku senın dusundugun gıbı o cok dolan memeler ve bol akan bebege fazla gelen sutler 1 hafta 10 gun falan gecmıstı dogumdan sonra . sagdım kaldı onlar hep:) bırden cogalmıstı o doneme kadar cay falan ıcmedım dr onerısıyle sen de bı danıs :)

Bebeginizin sut ihtiyaci arttikca sizin sutunuz de artacak. Daha midesi minicik, sutunuzun damla damla gelmesi normal. Bebegin yutkunmasina bakarak anlayacaksiniz sut olup olmadigini. Emmeye basladiginda uc bes emip bir kez yutkunur, sut yavas yavas meme ucuna ilerler ve bir iko dakika sonra bebek her emmede yutkunur. Sonra sut yeniden azalmaya baslar ve en son bebek uc dort emip bir kez yutkunmaya baslar. O zaman sut bitti kabul edilir. Ama agzindan almasaniz alti yedi emip bir kez yutkunmaya sonsuza kadar devam edebilir :) Sarilil yuzunden endiseliyseniz mamayi yine verin ama sutum az diye dusunmeyin. Sariligi gecince mamayi yavas yavas kesin. Sadece anne sutuyle besleyip cisli bez sayisina bakin. Bez sayisi normalse sutunuz de yeterlidir. Kilosuna cok takilmayin. Nasil ki her yetiskin ayni hizda kilo alamiyorsa bebekler de birbirinden farkli farkli oluyor.

Back