• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi bebeğim beni emmiyor:(((

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

eymeen

Üye
Kayıtlı Üye
13 Nisan 2012
1
0
16
Karabük
slm.. iki aylık erkek bebeğim var.. maalesef emmedi beni sütüm anca iki üç kaşık kadar dı göğüs ucumda içe göçük olduğundan tutamadı bebeğim göğsümü..her yolu denedim şu pomalar makinalar falan hiç biri çıkarmadı göğüs ucumu sütüm içinde içmediğim çaylar sulu şeyler kalmadı ondada hiç bir gelişme olmadı ne yazıkki.. çaresiz bebeğimi mama ile besliyorum doktorum bana günde 4 saatte bir 120 cc lik vermemi söyledi ama bebeğim o kadar saat durmuyor 2 saatte bir acıkıyor ve çok ağlıyor mecburen bende iki buçuk saatte bir 120 lik veriyorum.yeni doktorumu değiştirdim yine bu problem için o da 120 cc nin ona fazla geleceğini azaltmam gerektiğini söyledi arada kaldım ne yapacağımı bilemiyorum lütfen soruma cevap verin bana yardım edinnnn

canım benim oğlumda 5,5 aylık. benim sütümde az geldiği için önce emziriyorum sonra mama veriyorum. sen doktor öyle böyle demiş bakma. bebeğin acıkıyorsa ver. onlar biraz genel konuşuyorlar. bana da şu kadar ver diyordu; ama bebeğim bazen dediğini bile içmiyor. yani çocuk ne kadarla doyarsa onu uygulamak lzm.

120 cc fazla olabilir,bebeğin kilosu da önemli bir de ne kadar doyduğu,benim 20 günlük bebeğim var,ben emziriyorum ama doymadığı zaman mama takviyesi yapıyorum,önce mesela 30 cc hazırlıyorum baktım içince doyuyor fazla vermiyorum baktım hala aç,aranıyor ya da ağlıyor bir 30 daha veriyorum ,sen de deneme yanılmayla kendin de ayarlayabilirsin,bir de eğer bebeğin haftalık gelişimine göre fazla kilo alıyosa mama fazla geliyodur az kio alıyorsa yeterince beslenemiyordur,doktorum mbana geçen hafta 1 hafta memeyı kes anne sütüyle ne kadar kilo alıyom görelim dedi,biraz fazla kilo almış,ama mamasız tam doymadığını görünce günde 1 ya da 2 kez veriyorum mecburen,yani doktorun her dediği harfi harfine uymuyo malesef,bebeğini en iyi sen tanırsın,önemli olan yeterince beslenmesi ama gereksiz yere kilolu olmaması

Son düzenleme:
cnm göğüs ucunu büyük sırınga var ya onun ucunu kes iğne olan yeri onu meme ucuna yerlestir ve cek sürekli bak görecen ucu cıkacak bir arkadasın meme ucu hiç mi hç yoktu öyle yapırdık cıktı şimdi bebiş 5 aylık ve sadece anne sütü i.yor dene derim ama büyük sırınga olcak

Back