bebeğim benden uzaklaşıyormu:(( lütfen yardım

sehelk

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Ocak 2010
16
0
86
Bursa
Merhabalar
içinizde böyle yaşayıp hisseden varmı bilmiyorum ama lütfen bana yardım edin. şuan iş yerndeyim oğlum 10 aylık ve 3 aylıkken işe başladım çok zor günler geçirdim ailevi sorunlar nedeniyle hiç istemesemde kayınvalidem bakıyor oğluma gün boyu haber alamıyorum arıyorum açmıyor ara diyorum aramıyor neyse bu ayrı konu
geceleride bir ay öncesine kadar kaynanam bakıyordu çocuğa bir aydan beri arasıra geliyor sadece geceleri.
oğlum bende durmuyor beni istemiyor bana gülmüyor ben kucağıma aldığımda bağırmaya başlıyor
öyle çok koyuyorki anlatamam ne yapmam gerektiğini bilmiyorum hiç böyle yaşadığınız veya gördüğünüz oldumu bilmiyorum ama daha çok uzaklaşmasından korkuyorum 3-5 yaşına girince beni istemeyecek babaanneyi isteyecek diye korkuyorum birsürü şey düşünüyorum ne yapmam gerektiğini bilmiyorum çok üzülüyorum ve bazen buna dayanamıyorum lütfen bana yardım edin

Neden geceleri de kayınvalideniz bakıyor.
Neden telefonlarınızı açmıyor.
Bu ne biçim bi davranış şekli.

Ben olsam bu durumda gerekirse kuru ekmek yemekle yetinir çalışmazdım başka çarem yoksa bebeğin bakımı için.

slm bende sızın gıbı yasadım,benımde 1 bucuk yasında kzıım var bende calısıyorum ve benım cocoguma kaynananm bakıyoo bende ne yapcagımı bılmıyodum bebk dedım yapmaz dedım ama oda yapdı hep dedı hep baabne sevdı ama bende ısden cıkdım suan cocogumla ılgılendım gereknelerı yapdım ve sımdı cok olumlu gıdıyoo kaynanmada hep ben dıyorum sunu yapın bunu yedırın yemegını beıl ben ıse gıtmeden bırakıyroum bole sı daha ıı emın olun bıraz cok dgl 1 hafta ızın alın tekrar sıze donus yapıcak .ısden cıknca eve gıttıgınızde alın gezmeye goturun parkalra gorurun hep ılgılnenın para ıle doyurun cunku dha kucuk kım ılgı verırse ona kayar cunku o sızın cocugunuz unutmayınn benı yapdım sızde yapınn .... ii gunler

irem-özge arkadaşa katılıyorum geceleri niye babaannenin yanında ? bunun ileride zararını siz çekersiniz ki zaten bunu yaşıyorsunuz.... çalışmaya mecbursanız eğer tek diyebileceğim yeliz arkadaşın dediklerini mutlaka uygulayın ..
bebeğinizle mutlu günler diliyorum...

çok erken işe başlamışsın bence benim oğlum 17 aylık daha 1 ay oldu ben başlayalı beni tanıyor babayı tanıyor evi tanıyor ananesi bakıyor oğluma bazen onu istediği illaki oluyor ben mesela ağlatırım onun istediği herşeyi yapmam eğitimle ilgili ama ananesi hiç ağlatmaz aman ağlamasın ben dayanamıyorum der. keşke biraz seni tanısaydı birbirinize tanıma fırsatı verseydiniz

valla canım, bebek, ona bakan, yediren, içiren, kuçaklayan, uyutan kimse onu anne beller, yada biraz büyüyünce senin annesi olduğunu bildiği halde sevgi temas gibi konularda babaanneye yakın olcaktır, sonuçta 10 aylık bi bebeği sana karşı doldurmaları biraz zor ama aranız çok kötüyse eğer ilerde böyle durumlar olabilir. Ne kadar zor da olsa çalışmaya mecbursan ve bakıcı tutcak durumun yoksa bakıcıdansa babaannesinin bakması daha iyi değil mi, kendi torunu canı kanı sonuçta, bakıcıdan daha iyi bakar en azından
ama 36 aylık olunca hemen bi devlet anaokuluna ver ki, korktukların gerçek olmasın

bu konuda istersen şu aşağıdaki kitabı oku, sana faydası olacaktır.

öncelikle hepinize teşekkür ediyorum konuyu dağıtmamak adına kısaca başka bir konu deyip geçmiştim çünkü bu uzun bir konu ve daha önce başka bir bölümde kaynanam ve eşimle ilgili sorunları anlatmıştım sadece şu kadar söyleyeyim size kaynanam hep dediğini yaptıran kendi doğrularını yaşayan ve yaşatan biri onun dedikleri olmadığında ise kendini yerlere atan bir kişi dolayısıyla eşimde dahil olmak üzere bütün aile fertleri onu haklı görmeyi kızdırmamayı ve dediklerini yapmayı alışkanlık edinmiş kişiler. ben ise yapmak istemediğimde yada yapmadığımda çok büyük sorunlar yaşadık eşimlede kaynanamlada hep ben suçlu görüldüm. dört aylık doğum izni süresince dört ay değil dört yıl yaşlandım sanki bütün bu sorunlar yüzünden belkide olması gerektiği için bilmiyorum sütüm kesildi hala bunun sızısı içimdedir ve sanırım bundan sonra yüz yıl ömrüm olsa o yüz yılın sonunda bile oğlumu kırkı bile çıkmadan sütüm kesildiği ,için suçluluğu olacak içimde ve o dönem yaşadıklarımı hiç unutmayacağım sanırım. şimdi ise denemiş olmama rağmen kaynanamın gelmemesini o yine bildiğini yapıyor eşimde gelsin ne olacak diyor. işe başlamayı ise hiç istemedim ama eşim çocuğa iyi bir gelecek yetmiyor vs saçmalıklarını söyledi ben ise ben çalışmadanda idare edebilecek durumdayız eren bir kere geldi dünyaya bir daha gelmeyecek bir daha görmeyeceğim dedim ama nafile zorla gönderdi belkide böyle olması daha iyi oldu bilmiyorum çünkü kaynanamı gördüğümde tansiyonum çıkıyor nabzım 165e yükseliyor çalışmasaydım belkide sizlere bunları yazacak kadar bile sağlıklı düşünemeyecektim bilmiyorum.
neyse çok uzattım kusura bakmayın
sadece oğlum daha bu kadar küçğk olmasına rağmen bana bu tepkileri verirken daha ileride daha uzaklaşırsa benden koparsa babaanneyi daha çok benimserse diye çok korkuyorum ve bu durumu bile kabullenemezken o zaman ölürüm ben dayanamam katlanamam işten gidince elimden geldiği kadar ilgileniyorum ama ne yaptıysam olmuyor belkide çocuktan çocuğa değişiyordur bilmiyorum kimi çocuk anneye kimisi babaya düşkündürya hani onun gibi bişeydir belki ne olur öyle olduğunu söyleyin ne olur bunun geçici çok kısa bir durum olduğunu söyleyin ne olur benimde başıma geldi ama beni görünce benden uzaklaşmadı belli bir dönem uzaklaştı sadece deyin ne olur yardım edin

Anladığım kadarıyla sorun çalışmanız değil, kayınvalidenizin tavrı. Siz çalışmadığınız dönemde de sürekli gelip gidip çocuğu sahiplenmiş olduğunu anladım ben bu yazdıklarınızdan.
Siz hiç vicdan azabı da duymayın, endişe de etmeyin. İşe erkenden başlayan milyonlarca anne var. Ama arkadaşların dediği gibi akşam eve gidince bebeğinizle kaliteli vakit geçirin. Ev işi kalsın, yemek tek çeşit olsun, ev haftada bir temzilenmeyiversin. Sorun değil. Siz belli bir süreyi mutlaka bebeğinize ayırın.
Ama bebek dışında da kayınvalidenizle ilgili birşeyler yapılmalı. Bu kadar müdehale ile evliliğiniz de zora girer.

mrh.bende 3,5 ayık bebeğimi bırakttım işe başladım..merak etme çocuklar annelerinin kokularını bilirler belki şuan bebeğinin başka bir problemi vardır.diş çıkarıyodur.. vb havalar güzel akşam eve gelince hemen al dışarı çıkın parka götür kova kürek takımı al eğlensin...seninle güzel vakit geçirsin ki sena alışsın.. geceleri de kayınvalidene verme çocuğu zamanla alışır merak etme benim bebğimde çok zorlu büyüyor hiç uyumadan işe gittiğimi biliyorum ama katlanıyorum.o minicik yavrucaklar bize muhtaçlar..onlar daha kendi kendilerine yetemiyorlar..çok uzattım ama karamsar olma lütfen..

Canım bende suan hamıleyım bebeğime kayınvalıdem bakıcak calısmayı dusunuyorum aklıma gelmıyor değil unuturmu falan dıyorum yada sutu sağmak yerıne emzırırım ben buyuteyım dıyorum ama senın kayınvalıden arkadaslarında dediği gibi sahıplenmıs gece sen bak cocuğuna daha fazla vakıt harca onunla hem emın ol o senı kokundan tanıyor uzme kendını en kısa zaman da bebeğini alıstırmaya bak

pekı cocuklar cok akıllı senı anlatmıyormu acaba annesı gelıcek oğlumun sunubunu getırcek falan fılan dıyeee bence buda onemlıııı

Ben bunu anlamıyorumn işte,
neden geceleri sizin yanınızda değil bebeğiniz?
Tamam çalışmak zorunda olabilirsiniz ama geceleri bırakmak niye?
Kusura bakmayın ama bu tavrınız çok yanlış, bebeğinize yazık, geceleri size ve kokunuza ihtiyacı var.
Bebeğinizi gece yanınıza almak istediğinizde sorun çıkarıyorlar olsalar bile bir anne evladı için tüm fedakarlıkları ve sorunları gözardı edebilir ve gerekirse pantere dönüşebilir diye düşünüyorum.
Yaptığınız yanlıştan bir an önce dönmeniz dileğiyle.

Ayrıca hepimiz çalışıyoruz ve bu tip bi sorunla karşılaşan hiç duymadım. MEsela ben günde 10 saat ayrıyım kızımdan.Ama akşamları ve hafta sonları doya doya beraberiz. Ama siz hem gündüz hem de gece bebeğinizi görmez ve anne sıcaklığını ona veremezseniz tabi ki artık sizi tanımaması ve size tepki göstermesi normal. Büyük ihtimalle babannesini annesi sanıyor. Ve size gelince annesinden ayrılmış gibi tepki koyuyor. Bu durumu bir an önce düzeltin. NE pahasına olursa olsun lütfen. Bebeğinizin size ihtiyacı var.

Biraz ağır yazmış ve tepkili olmuş olabilirim kusura bakmayın. Ama sizi değil, yavrunuzu düşünüyorum şu anda.

bebekler de çocuklar da sandığımızdan daha zekiler...mutlaka imkanlar bu durumu gerektiriyor ki bunları yaşıyorsun..anladığım kadarıyla da eşin bu sorunun çözümünde sana pek dstek değil..

bebeğin obna daha düşkün olabilir şu anda çünkü o daha çok ilgileniyor , daha cok dokunuyor , daha cok vakit geciriyor onunla..sana tavsiyem kayınvalidenın yapamadıklarını yap çocuğunla...

hafta sonu calışmıyorsun muhtemelen , her hafta sonu zor olur belki ama gezmeye çıkın , kayınvalidenın istese de size ulaşamayacağı bir yerlere gidin,,çocuğun mutlu olacağı , zevk alacağı ve senden hoşlanacağı şeyler yapın..akşamları arkadaşlarınıza gidin veya onları davet edin..yanii bi şekilde eşine de çaktırmadan kayınvalidenın hakimiyet alanını daralt..

geceleri o geldiğinde bebeği odana al..sonuçta evine gelmesini engelleyemezsin ama gece bebeğinle sen yat.yatak odana da girip sana müdehale edecek hali yok ya!!!

çocuklar biraz bencil ve çıkarcı maalesef...şimdi küçük ama ilerde onun oyuncağı olmayacak şekilde istediklerini ona ver..kaynananın yapamayacaklarını yap bebeğinle , emin ol düzelir her şey..onlar da çok iyi biliyorlar annelerinin kim olduğunu ama kimden daha çok şey görürlerse ona daha çok yaklaşıyorlar...

ben de sabah 8 akşam 9 da eve gelmiş idim kendi anneme daha çok bağlanmıştı.. sütünün kesilmesi kötü olmuş..anneye süt bağlıyor biraz...ümitsiz olma... ve sesli bir şekilde olumlu şeyler söyle...aklından olumsuzlukları at.. önce kendini motive et. zekanı kullan... insan herşeyle başa çıkabilecek güçte buna inan... pozitif enerji verirsen bebeğin bunu hisseder.onları gözlerdeki anlamları bile, göz bebeğinin küçülüp büyümesinden, hareketlerinden anlıyorlar..mimiklerinde.... konuşmadan anlayabiliyor...hissedebiliyor... sen telaşlı isen bebek sende huzur bulamaz ve kaçar...huzur ver..ama önce sen yakala huzuru pozitif düşünerek... hayatın herşeyin değişecek poizitif düşünerek...

bence çocuk yapan çalışmamalı en azından 4-5 yaşına gelene kadar hiç tasvip etmiyorum haklı çocuk lmaz: durumumuz yok çalışmam gerek dersende ozaman çocuk yapmasaydın lmaz:

maddi imkanınız kısıtlı değilse işten çıkıp çocuğunuzu kendiniz büyütün.
çocuk haklı babaanneyi anne diye bilmiş.çünkü anne sorumluluğunu kayınvalideniz üstlenmiş
ilerde aklı kestiği zaman almanız psikolojik sorunlara yol açabilir..muhtemelen unutmayacaktır çocuk deyip geçmeyin..

gündüzü anladımda geceleri neden orda bırakıyorsunuz ki..ben olsam bırakmazdım ..çocuğunuzu birazda siz kendinizden uzaklaştırdınız kabul edin..

bence en büyük hatanız geceleri de babaanneye bırakmanız. bende 10 aylıkken işe başladım. ama işten geldiğim gibi kızımı alırım ve sabaha kadar onunla en güzel zamanı geçirmeye çalışırım. kızım ilk zamanlar ben işten gelince trip yapıyordu. ama alışınca o huylarını bıraktı. bence çocuğunuz sabaha kadar da ağlasa gece anne babayla olmalıydı...

bence çocuk yapan çalışmamalı en azından 4-5 yaşına gelene kadar hiç tasvip etmiyorum haklı çocuk lmaz: durumumuz yok çalışmam gerek dersende ozaman çocuk yapmasaydın lmaz:

nasıl böyle bi yorum yazdınız anlayamadım..ne demek çocuk yapmasaydın..her kadının anne olmaya hakkı vardır..kadın sorunlarını anlatmış yardım istemiş sizin verdiğiniz tepkiye bakın!!

benim de kaynanam bakıyo hiç istemediğim halde,çok da üstüne düşüyor beni illet ediyor..ben kızımla konuşurken lafımı kesiyor,kızımla arama giriyor,sürekli kucaklıyor filan..ama ben uyarıyorum..ister alınsın ister darılsın..her şeyin sınırı var..onun annesi benim,o değil!!!ben de çalışıyorum...ama arkadaşların dediği gibi sakın gece yanınızdan ayırmayın..ona renkli kitaplar alıp okuyun,o kadar çok çeşit var ki... anlamaz demeyin.. bol bol sarılın okşayın öpün...bunları elbet yapıyorsunudur ama demek yeterli değil..kişisel bakımıyla mümkün olduğunca ilgilenin derim...bence geçici bi durum endişelenecek bi durum yok..çok kafaya takıyosanız bi pedagogdan ya da psikologda yardım isteyebilirsiniz..ben de benim arkamadan işe giderken ağlamıyo beni aramıyo diye üzülüyodum ama 1 yaşına doğru annenin daha çok farkına vardığını öğrendim..şimdi tatildeyim,kaynanamdan kaçıyorum annemin evine geldim..daha çok ilgilenmeye çalışıyorum,sık sık dışarı çıkıyoruz..ona çevreyi anlatıyorum..konuşuyorum..

pes etmeyin,üzülmeyin,düzelicektir...

Benim oğlum da annem baktığı için annemde susar ben de durmak istemezdi. Ama tatile gireli bana çok alıştı. Bana gelmek istiyor artık. Yani bebekler çabuk değişiyor, düzelir üzülme. ama iş dışında her anını mutlaka ona ayır. akşam ve gece asla bırakma bence de.

arkadaşlar uzun vadeli çözüm önerisi sunmuşlar ama bence izniniz varsa bu izni çocuğunuzla geçirmek de onu tekrar size bağlayacaktır. maddi durumunuz müsait değilse elbet çalışacaksınız ama işten sonra neden çocuğunuzla vakit geçirmediğinizi pek anlayamadım doğrusu

cevremde gordugum kardarı ile;kendı annenız cocuga bakarsa onu anne ve babadan sogutmuo,ama esinizin annesi bakarsa anneye karsı cocugu sogutuo.ben bunu goruyorum cevremde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…