Bebek Beslenmesi Bebegim Bazen Emdikten Sonra Burnundan Ve Agzindan Sütü çikariyor, Neden?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

AdayAnneyim

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Eylül 2010
456
4
68
- Yurtdışı
Merhaba anneler,

bazen bebegim emdigi sütü burnundan felan olsun çikariyor, çokmu emmi$ oluyor acaba?...
Bazen oluyor ki bir gögsümü emiyor yoruluyor ben gazini aliyorum sirtüstü yatiriyorum uykusu açiliyor altini temizliyorum ve diger gögsüme aliyorum onu da emiyor gazini çikariyorum ve yatiriyorum ve uzun uyku çekiyor.

Ama bazen de tek gögüsle uykuya daldigi oluyor uyandirmiyorum ve yatagina yatiriyorum.

Yani içtigi miktar degi$iyor sizin anlicaginiz.

Örnegin biraz önce yatagina yatirdim uyuyordu kivranmaya ba$ladi bazen yapar sonra tekrar uykuya dalar ama hisettim bir$ey olcagini yataginin ucunda onu izlemeye ba$ladim ve kivranirken birden süt burnundan ve agzindan geldi kaldirdim kucagima dik tuttum biraz kucagimda gaz çikarir felan diye ama çikarmadi ve uykusu gelmeye ba$ladi tekrar yatirdim.

Bu son 2 gündür oluyor nedeni ne olabilir ki? :26:

Merhaba anneler,

bazen bebegim emdigi sütü burnundan felan olsun çikariyor, çokmu emmi$ oluyor acaba?...
Bazen oluyor ki bir gögsümü emiyor yoruluyor ben gazini aliyorum sirtüstü yatiriyorum uykusu açiliyor altini temizliyorum ve diger gögsüme aliyorum onu da emiyor gazini çikariyorum ve yatiriyorum ve uzun uyku çekiyor.

Ama bazen de tek gögüsle uykuya daldigi oluyor uyandirmiyorum ve yatagina yatiriyorum.

Örnegin biraz önce yatagina yatirdim uyuyordu kivranmaya ba$ladi bazen yapar sonra tekrar uykuya dalar ama hisettim bir$ey olcagini yataginin ucunda onu izlemeye ba$ladim ve kivranirken birden süt burnundan ve agzindan geldi kaldirdim kucagima dik tuttum biraz kucagimda gaz çikarir felan diye ama çikarmadi ve uykusu gelmeye ba$ladi tekrar yatirdim.

nedeni ,bebeğin yeterince doyduğundan fazlasını çıkartıyor.telaşlanma yani başka bi nedeni yoktur kusmasının.
gece kusması tehlikeli olabilir o yüzden geceleri her acıktığında iki göğsünü birden değilde tek göğsünü emmesi ona yetecektir.:56:
:79:

Ya evet,

saatine göre veriyorum öyle her kafam estiginde vermiyorum zaten bebegimde aciktigi zaman uyaniyor ama gözüm saatte oluyor bakiyorum belirli bir saati geçmi$midir diye. Bazen oluyor çok acikiyor artik aglamaya geçiyor ozaman veriyorum.

Bir de gögüslerde ki sütün çoklulugu felan gün be gün degi$iyormu? Ilk zamanlar sirayla gögüslerimi veriyordum 15dk. sonra bunlari fazlala$tirdim 20 hatta 30dk çikardim.

Sonradan da tek gögüsle doymaya ba$ladi sanki. Yani bu süreçte bende ki süt akimi felan mi hizlandi ne oldu anlamadim ki? :74::92:

Merhaba yine ben,

ya benim bebi$im burundan çikariyo sürekli örnegin demin de geyirirken burundan çikariyo. Fazla içirmedim 10dk belki. Uyumaya ba$ladi bende dik tuttum çikarsin diye... Alttan kakasini yapti biraz daha bekledim altini aldim yine kivrandi durdu bhÖÖ yapmayinca rahat olmuyor çünki hissediyorum yine kucagimda tutarken burundan çikardi sütü sonrada bogulcak gibi oluyor kendi de panikliyor beni de korkutuyor.
Agliyor snora da uykuya daldi yatirdim $imdi. Offf... :50: bu ne ya?!:59:

benim kızım da ilk doğduğunda hem burnundan hem ağzından kusuyordu.özellikle gazını çıkardığımda oluyordu kesik kesik.doktor gazını çıkarmadan yatır dedi ama yatağın baş kısmı 30 derece başından yükdek olsun dedi.biraz azalma oldu.şimdi 5 aylık çok şükür kusması azaldı burnundan hiç kusmuyor.emzirdikten hemen sonra kaldırma olmazsa gazını 15 dk sonra al.geçmiş olsun

Merhabalar,

bunun için ayri ba$lik açacam ama arama tarama sonucu bu ba$liga ula$an annelere yardimci olsun diye payla$mak istedim.
Geçen hafta bebegimi doktora götürdüm ve bebegimde REFLU oldugunu ögrendim o yüzden çikariyormu$ biricigim.

Aynen dediginiz gibi yataginin ba$ucunu kaldirdim emzirdikten sonra da hemen yatirmiyorum.
Yalniz bir de $urub yazdi doktorumuz onunla ilgili ba$ka ba$lik açacam.

Cevap yazdiginiz için te$ekkürler, umarim bizde biran önce bu problemi atlatiriz.

Benim bebeğim de ayni burnundan ağzından kusuyor boğulacak gibi oluyor cok korkuyorum ultrason ile bakıldı idrar tahlili de temiz cikti bu sekilde olan var mi acaba

Merhaba anneler,

gazını cikarmadan asla yatagina koyma.burnundan filan gelmesi gazini cikarmadiginiz için olur reflüsü olabilir başını yüksek yatırın saga yada sola doğru yatırın tehlikeli bi durum Allah korusun bende kızımda çok yaşadım bu durumu.

Omurgasını etkilemicek şekilde basının altına birkaç santimetre.yuksekliginde yastık veya katlanmış çarşaf koyun veya yatağı basi yuksekte olmasi icin eğimli hale getirmek için yatagin altina kitap koyabilirsiniz . Kusmasi normal uykuya daliyor kusma uykuda yakaliyor fazlayi atiyor gece vs bogulmamasi icin bu tarz tedbirler almalisiniz

Back