• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları Bebegim basini carpti :((( ne olur bir fikir verin!

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

cnmbebegim

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Ocak 2010
28
0
86
- Yurtdışı
Dun yerde otururken bebegimi dusurdum :(((((( Oglumuz 7 aylik, Allah bagislasin. Yeni yeni emeklemeye calisiyor. Kendi kendine oturmaya da basladi sayilir ama biz hep arkasinda duruyoruz ne olur ne olmaz diye. Bebegimle beraber yerde oyun oynuyorduk, bir an birazcik uzaktaki bir seye uzanmak icin arkasindan cekildim. Kafami cevirmem ve onu arkasi ustu tak diye devrilirken gormem gozumun onunden gitmiyor. Basinin arkasini carpti. Hemen yaninda oldugum halde uzanip da engel olamadim. Elim ayagim titredi, hemen kucagima aldim yavrumu, icim acidi, hala da cok kotuyum, o an gozumden gitmiyor.

Iyi bir anne olmadigimi, ona bakamadigimi dusunmekten kendimi alakoyamiyorum. Sucluluk, yetersizlik, vicdan azabi, hepsi aklimin icinde donup duruyor, oturuyor diye guvenip arkasindan bir sn bile cekilmemem gerekirdi diye kendimi yiyorum. anlatilmaz derecede uzgunum. Dunden beridir bebisimin gozunun icine bakiyorum iyi mi diye, geceden beri neredeyse hep kucagimda uyuttum. Yukaridan bir yerden dusmedi ama otururken sirtustu yere dustu, kendini tutamadi. Bakiyorum sisme yok ama hala emin olamiyorum. Biz yurtdisinda yasiyoruz, burda hastaneye goturunce basini elleriyle kontrol edip, yemek yiyor mu, bezi islak mi, oyleyse endiselenme deyip geri gonderiyorlar. Film falan cekmiyorlar. Neye bakmam gerektigini bilmiyorum, ne kadar sureyle kontrol altinda tutmam gerek, ne turlu belirtiler olur bilmiyorum. Internette bir suru sey yazilip ciziliyor, kafam karma karisik.

Birsey olur mu, ne olur bana bir fikir verin, aklimi oynatacagim.

ooo daha dur bakalım :) hiç bir şey olmaz, Allaha emanet onlar
ben 4 aylıktı sanırım yataktan düşürdüm ne ağladım ne ağladım anlatamam, düşün kendi yatağımdan ne kadar yüksekten parkeye düştü birde, halı bile yoktu
şükür hiç bişey olmadı
doktor böyle düşmeler olacak dedi zaten :)
üzülme hiç bişey olmaz inşallah

canim benim gecmis olsun.ama bunda senin hicbir sucun yok bosuna kendini yipratma ve uzme sakin .birsey olmamisdir Allahin izniyle merak etme.benmde bebegim 9 aylik 8.aya kadarhic dusurmedim cok guzel oleyyyy diye geziyodum etrafda o sira oglum surekli tutunup ayaga kalkiyodu oyuncaklaryla oynarke 2 dk mutfaga gitiim su icmeye sonra kuttttt diye birses nasil iceri kostugumu bilemedim nasil tiitiriyorum ama zangir zangir.

neyse hemen aldim kucagima biraz agladi sustu.bnce yurtdisndaki oktorlar daha iyi yapiyo sen kafani takma bnde yurt disindayim.ben bebem dusunce netten arastirdim uzman tvde bi dr bebek 50cmden kucuk biyerde dustuyse ayri 50 cm yuksek biyerden dustuyse ayri degerlendirilmeliymis.bebek duser dusmez aglarsa buyuk ihtimalle sorun olmazmis hattA aglamaya bagli kusmada normalmis.bebeginin nereye carptigini gorduysen yada sen icerdeyken dusduyse bebegini cirilciplak soyup senin kendi parmaklarinla bebginin heryerine dokun
dokundugun bir noktada bebegin agliyorsa doktora goturmek gerekirmis.birde dusunce 1-2 saat uyutmamak gerkiyomus galba.neyse canim uzme kendinibebek bu napcagi hic belli oolmuyo duse kalka buyur die bosuna dememisler

merhabalar mesajın üstünden 24 saatten fazla zaman geçmiş ama görmezden gelemedim.Çocuklarımız düşe kalka büyüyorlar ama biz yinede anne olarak çocuklarımız için endişeleniriz.bu çok doğal.Bir yandan da çocuklar düşe kalka büyüyecek diye görmezden gelmemiz gerekiyor..
internet şu anda çok insanın ulaşabiliği bir seviyede..Düşmelerle ilgili çocukta dikkatedilmesi gereken ,
şiddetli kafa çarpmalarında özellikle çocuğun dalgınlık hali varmı?uyuya meylediyormu?kafa travmalarında herhangi bir problem varsa çocukalarda uyku hali oalcaktır çünkü ama bunu çocuğun uykusu gelmiştir,çok canı yanmıştır ve ağlamaktan yorulmuştur ve bunu sonucu uyumuştur bununla karşıtırmayın ve telaşlanmayın.uyaranlara tepkisi azaldıysa(sese,ışığa vs),fışkırır tarzda kusmalar varsa dkkate almak gerekir.
çok geçmiş olsun...

geçmiş olsun canım inşlh bebğine bişey olmaz korkma sen büyükler der ya düşe kalka büyürler diye benim oğlum 4 aylık yarım oturmaktan çok zevk alıyor yanımda hep minderle geziyorum sende evde vakit geçirdğiniz her yerde küçük bir yastık taşı bence tabi olacaksa oluyor da küçük bir önlem olabilir nacizane

düşme den sonra uyku hali, kusma var ise çok önemlidir hemen hastaneye ulaştırılmalı. bebek yada çocuk uyumaya çalışıyosa mutlaka uyanık tutulmalı. bunlar düşemeden hemne sonra olmaz en az bir gece başında beklemek gerekir. sizin çocuğunuzda bu tarz şeyler yok. kaldıki hem kafasının arkasına hemde çok alçak bi yerden düşmüş. kendizi üzmeyin.
çocuklar düşe kalka büyür. bunada kendinizi alıştırın. gereksiz evhamlarla kendiniz yıpratmayın. düşmeyecekse çocuk olmanın ne anlamaı var.

geçmiş olsun canım inşlh bebğine bişey olmaz korkma sen büyükler der ya düşe kalka büyürler diye benim oğlum 4 aylık yarım oturmaktan çok zevk alıyor yanımda hep minderle geziyorum sende evde vakit geçirdğiniz her yerde küçük bir yastık taşı bence tabi olacaksa oluyor da küçük bir önlem olabilir nacizane

evet arkadaşa katılıyom. etrafını mnderlerle çevir. hem senin için rahat olur hem ona destek sağlar

Otururken arkasına ve yanlarına mutlaka yastık minder koy,geriye yana bile düşse yastığa denk gelir bişey olmaz.bende hep öyle yapardım.Şimdi 22 aylık asıl şimdi düşünce korkuyorum çünkü çok daha hareketli..Geçmiş olsun Allah yavrularımızı korusun

Gecmis olsun,en buyuk hataniz vicdan azabi cekiyor olmaniz..Vicdan azabi cekmeyin,soguk kanli olun.Butun cocuklar duser ozelliklede yataktan (: yataktan dusememis cocuk tanimiyorum...Zaten arkadaslarin hepsi yazmis kusma ve uyku hali yoksa sorun yok,sadece eklemek isterim cocugunuzun sevdigi bir oyuncagi saga sola dogru goturun gozuyle takip ediyor mu diye.Allah cocuklarimizi daha beterinden korusun,olur boyle seyler siz uzulmeyin.

Herkese tesekkurler,
Oglum dusunce cat diye bir ses geldi ama basindan mi yoksa yere serili kopuklerden mi geldi bilemiyorum. (ona yerde kopuklerden bir gezinti alani yaptik emeklemeye baslayinca) Kafatasinda catlama var midir diye endiseleniyorum. Catlama olursa farkli belirtiler mi olur?

Herkese tesekkurler,
Oglum dusunce cat diye bir ses geldi ama basindan mi yoksa yere serili kopuklerden mi geldi bilemiyorum. (ona yerde kopuklerden bir gezinti alani yaptik emeklemeye baslayinca) Kafatasinda catlama var midir diye endiseleniyorum. Catlama olursa farkli belirtiler mi olur?

canim ben yazdim ama bir daha yaziyim bebgini soy ciplak kalsin hertarafina dokun dokundugun bir yerde bebegin agliyorsa doktora gotur uzman tv deki doktor boyle diyo.insallh birsey yokdur gecmis olsun tekrardan

Back