Bebek Beslenmesi Bebegim basini carpti :((( ne olur bir fikir verin!

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

cnmbebegim

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Ocak 2010
28
0
Bebegim basini carpti (( ne olur bir fikir verin!

Ben de dun yerde otururken bebegimi dusurdum ((((( Oglumuz 7 aylik, Allah bagislasin. Yeni yeni emeklemeye calisiyor. Kendi kendine oturmaya da basladi sayilir ama biz hep arkasinda duruyoruz ne olur ne olmaz diye. Bebegimle beraber yerde oyun oynuyorduk, bir an birazcik uzaktaki bir seye uzanmak icin arkasindan cekildim. Kafami cevirmem ve onu arkasi ustu tak diye devrilirken gormem gozumun onunden gitmiyor. Basinin arkasini carpti. Hemen yaninda oldugum halde uzanip da engel olamadim. Elim ayagim titredi, hemen kucagima aldim yavrumu, icim acidi, hala da cok kotuyum, o an gozumden gitmiyor.

Iyi bir anne olmadigimi, ona bakamadigimi dusunmekten kendimi alakoyamiyorum. Sucluluk, yetersizlik, vicdan azabi, hepsi aklimin icinde donup duruyor, oturuyor diye guvenip arkasindan bir sn bile cekilmemem gerekirdi diye kendimi yiyorum. anlatilmaz derecede uzgunum. Dunden beridir bebisimin gozunun icine bakiyorum iyi mi diye, geceden beri neredeyse hep kucagimda uyuttum. Yukaridan bir yerden dusmedi ama otururken sirtustu yere dustu, kendini tutamadi. Bakiyorum sisme yok ama hala emin olamiyorum. Biz yurtdisinda yasiyoruz, burda hastaneye goturunce basini elleriyle kontrol edip, yemek yiyor mu, bezi islak mi, oyleyse endiselenme deyip geri gonderiyorlar. Film falan cekmiyorlar. Neye bakmam gerektigini bilmiyorum, ne kadar sureyle kontrol altinda tutmam gerek, ne turlu belirtiler olur bilmiyorum. Internette bir suru sey yazilip ciziliyor, kafam karma karisik.

Birsey olur mu, ne olur bana bir fikir verin, aklimi oynatacagim.

Son düzenleme:
canım geçmiş olsun
kusma gözlerde kayma falan yoksa telaşlanma
benim de 2 çocuğum var çok düştüler
ALLAH onları koruyo canım
bunun için kendini suçlama,
hiç olmasa iyi olur ama
bi anlık dikkatsizlik sonuç vicdan azabı

Son düzenleme:

Cok tesekkurler. Gozlerde kayma nasil oluyor, yani bir yere odaklanamama gibi mi? Parmagimi takip edebiliyorsa kayma yok mu demek?

canim arkadasin da dedigi gibi kusma var mi ona dikkat et, birde uzun sure uyuyup kalmasina izin verme, normal suresinden biraz daha uzun uyudugunu fark ettiginde uyandir bebegini..

ayrica hemen korkma :) benimde 2 oglum var, buyuk olani yurutecle merdivenlerden dusmustu, merdivenlerdeki cocuk kilidi nasil olmussa acik kalmis, yada yaramaz yurutecle vurmasiyla, kilidi falan saf disi birakmis 8-9 merdiven yuvarlanarak dusmustu, annelik tabi merdivenlerden ucmus, superman gibi yari yolda tutmustum ama gec kalinmis, kafa tasini catlatmistik kusumun su anda 13 yasinda turp gibi masallah ! Allah bebekleri koruyor bunada inan, onlar bize emanetler ama allah emanetini cok da guzel koruyor..

Geçmiş olsun.. Benim kızıma da öyle olmuştu yerde oynarken değil uyurken yere düşmüştü hemen doktora götürdüm röntgen vs bişey çıkmadı çok şükür.. Bulantı ve kusma olmadıkça kötü bir durum olmadığını söylemişti dr.. Daha ne çok düşecek.. (

Korkma bişey olmaz..Telaş yapmaa.Benim oğlumda kaç kere düştü bahsettiğin şekilde..Çok çok bişey olsa o çocuk ağlamaktan duramaz..kusma olur,gözlerden kayma olur..oturdugu yerden sırtüstü düşmüş,hiiçççççç korkmaaaaaa..

çok geçmiş olsun ama kendinide fazla suçlama.tüm anneler bu durumu en az 1 kere yaşamıştır.bende kızımı 5 aylıkken kanepeden düşürdüm.senin dediğin şekilde defalarca düştü kafasını çarptı çok şükür bişey olmadı.eminim bebişinede bişey olmamıştır aslında sandığımızdan daha dayanıklı vücutları var ve bir aksilik olsaydı mutlaka uzun uzun ağlar huzursuzluğundan bir sorun olduğunu anlardın.kendine de kızma hiç birimiz kötü yetersiz anneler değiliz hepimiz canımızdan çok seviyoruz bebeklerimizi ama her zaman onları tam anlamıyla korumak elimizde olmuyor.tekrar çok çok geçmiş olsun canım.

Ben de cat diye bir ses duydum dusunce ama yere carpmasindan mi geldi, yoksa basindan mi anlayamadim. O ani tekrar tekrar kafamda dondurup hatirlamaya calisiyorum. Kafatasinda catlama olursa cok mu aglar, ayni belirtiler mi olur, kusma, gozlerde kayma gibi. Yoksa normal hareketlerine devam mi ediyorlar? Eger catlak varsa baslik falan mi kullanilmasi gerekiyor? Cevap verirseniz cok sevinirim.

canım taşa mı düşürdün ki çocuğu bu kadar panik yapma benim kardeşim kaç kere düşüp kafasını çarpmıştı hem de yerdeki kalebodura ama çok şükür bişi olmadı sadece şişmişti buz koymuştu annem. sen otururken düştü diyosun daha allah korusun da kanepeden düşebilir sandalyeden düşebilir bak arkadaşınki merdivenden düşmüş allah korumuş gene.kendini suçlama bu kadar çocuk bu düşe kalka büyüycek benim kız 5 aylık daha çok şükür düşmedi ama enin de sonunda düşebilir biz tedbirimiz alalım da

Ay ilahi :))), benim oğlum günde kaç kez düşüyor o şekilde. Sonuçta hareketlenmeye başladılar, olacak artık böyle kazalar.
Film çekmemeleri de normal her röntgen ne kadar çok radyasyon veriyor o küçük bedene. Çok zararlı, zorunlu olmadıkça çektirmemek en doğrusu.
Şimdi onların kemikleri çok esnek. Korur onları.
Kural şu 70 cm'den yüksek bir yerden, sert bir zemine, kafa üstü (yüz değil tepe üstü) düşerse endişelenebilirsiniz. Benim bebeğim 15 günlükken düştüğünde doktoru anlatmıştı.

yercekimlikaranfil, benimki sirtustu dustu. Yani kafasinin arkasini carpti, bakiyorum sislik yok ama iki saatte bir uyumak istiyor. Catlak olabilir mi acaba diye dusundum ama catlak olursa ne belirtiler olur bilmiyorum.

bu kadar telaş etmeyin. Bebek o daha hareketlendikçe düşecek bir yerlerini vuracak biz de küçükken az düşmedik. Arkadaşların dediği gibi kusma ve gözlerinde kayma gibi durumlar olmadığı sürece birşey olmaz hem otururken düşmüş yüksekten düşmemiş böyle evhamlı olmayın.

yercekimlikaranfil, benimki sirtustu dustu. Yani kafasinin arkasini carpti, bakiyorum sislik yok ama iki saatte bir uyumak istiyor. Catlak olabilir mi acaba diye dusundum ama catlak olursa ne belirtiler olur bilmiyorum.

Yok canım çatlak olması imkansız. Kafatasının çatlaması için çok çok ağır darbe alması lazım ki o daha bebek. Bebeklerin kemikleri bizlerinki gibi sert ve kırılgan değil daha çok kıkırdak kıvamında. Yükske bir yerden düşseydi kanama riski olabilirdi ama oturduğu yewrdne düşen bebek için bir sıkıntı olmaz. İki saatte bir uyumak istemesinin de bunun la bir bağlantısı olduğunu sanmam. O doktorların bahsettiği uyku öyle bi uyku değil. Hiç gözlerini açamaz baygın bakar kusar. Ama bütün bunlar ciddi yaralanmlar sonucu olur. Yerde düşen çocuğa birşey olmaz.

Katıldığım bir seminerde "acil servis doktoru" bebeklerde 80 cm den daha alçaktan düşmelerde beyin kanaması, 1,50 metreden daha alçaktan düşmelerde kırılma olmaz, demişti. (tam tersi de olabilir)

benim de oğlum 2 yaşındayken sandelyenin arka tarafı yoktu,yaslanayım derken beton yere düştü sandalyeden,kusma felan olmayıncada doktora da götürmedik şu anda 14 yaşında.çoçukların ufak tefek düşmelerinde birşey olmuyor zannedersem,kızım daha bebek arabasından tutun birçok kez düştü,bir defa götürdüm baktım sürekli düştüğü için artı bende önemsemedim...genellikle yurt dışında hemen film felan çekmiyorlar,oğluma küçükken salıncak çarpmıştı,baygınlık geçirdiği halde 1 gece hastanede bekletip kusma felan varmı diye gözetim altında tuttular yinede film çekilmedi.türkiyede olsaydı kan tahlilinden tutun filimler v.s bu konuda türkiye daha güzel inceleniyor.....merak etmeyin bir şey olduğunu sanmıyorum...

Merhaba sizinle aynı durumu yasıyorum bebeğiniz suan nasıl ? Bir sorun oldumu düşme sonrasin da

evet bizler anne olarak çok panikliyoruz benimde oğlum 2 aylıkken 2 kere ana kucağından düştü,hemde başının üstüne.ilk düştüğünde o kadar çok ağlamıştı ki.. ama 10 dk sonra sanki düşen o değilmiş gibi mutluydu.fakat ben kendime kızıp neden daha dikkatli olmuyorum diye eşim işten gelene kadar ağlamıştım:))
eşim geldiğinde ''doğru söyle çocuk mu düştü,yoksa senmi düştün de saklıyorsun'' diye dalga geçmişti..:)

o kadarcık düşmeden hiçbi şey olmaz inan bana. oğlum yaşında ayakta durmaya başlayana kadar düşmedi ama otururken emeklerken seni dediğin gibi düşmüştür mutlaka. ayakta durmaya başladığında da dengesini keybedip sırt üstü düştü defalarca.şu an 21 aylık top oynamayı çok seviyor ve her gün 3-5 defa düşüyor kafasını çarparsa gelip sarılıyor kafasını seviyorum yok bi şey deyip göndeeriyorum. çocuklarımızı her zaman gözümüzün önünde büyütmemiz imkansız. düşmeye kalmaya kanamaya ateşlenmeye alışacaklar, hayat zor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…