Bebegim bana bagimli mi?

sirenamelita

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Aralık 2010
262
2
46
İstanbul
Arkadaslar merhaba bebegim 4.ayini bitirdi boyu kilosu masallah aydaslarindan ileride oldukca hareketli kipir kipir bi bebek benim sorunum su ki oglum beni gormedigi zaman cildiriyo hani kendi kendine etrafina bakinsin agular yapsin falan yok ben boyle alistirmadim da nasil bu hale geldik bilmiyorum mamadan mamaya kucagima aliyorum tamam illaki ilgi sevkat gosteriyorum ama onu ilgi arsizi yapacak kadar da degil,hic bir is yapamiyorum mutfaga tuvalete gidemiyorum uykusu zaten ayakta sallaniyo ayagimdan biraktigim an uyaniyo iyice fenalik geldi bana kati gidalara gectik ama ben ona corba yapmak icin mutfaga bile gidemiyorum,artik donmeye basladi yere ortu serip yatiriyorum iki dakika kendi kendine oynuyo sonra donuyo sonra da bagirmaya basliyo cubku yuz ustu yatmayi sevmiyo haydaaa kos mutfaktan git sirt ustu cevir inanin artik bunaldim dr birak aglasin alisir dedi biraktim bikere saatlerce agladi sonunda da sinir krizi gecirdi bir daha da yapmam boyle birsey ben evladimi sokakta bulmadim ki cok uzuluyorum bu duruma bana bagimli bi erkek cocuk yetistirmek istemiyorum lutfen bana yardimci olun

arkadaşım bildiklerimi seninle paylaşayım. ilk 2-3 yıl çocuğun güven dönemidir ve bu dönemde annenin kokusunu duymadığı zaman huzursuz olur yanında olmak isterki bu çok normal. bu dönemde annenin çocuğun ihtiyaçlarını karşılarken zaman kaybetmemesi gerekir. acıkınca hemen emzirmesi altına yapınca bekletmeden temizlemesi vs.. eğer anne onun ihtiyaçlarını zamanında karşılarsa çocuk dünyanın güvenli bir yer olduğuna o zaman inanır. 4 aylık bir bebekte bağımlılıktan söz edilemez. bağımlılık 3 yaşından sonra belli olur. şimdi mümkün olduğunca yan yana olun, temas edin dokunun birbirinizi hissedin. 3 yaştan sonra yavaş yavaş yalnız kalmasını sağlarsınız ki zaten o dönemde çocukta yanız kalmak istiycektir.

bu arada neden 6 aydan önce ek gıdaya başladın? bir sorunmu vardı?

birde ağlama nöbetleri,sinir krizleri vs geçirmesine izin vermeyin sakın. mümkün olduğunca ağlatmayın bile..

Haklisiniz ama inanin ben zaten o konuda cok titizim oglumun hareketlerini gozlemleye gozlemleye artik onun dilini cozdum uyanir uyanmaz mamasini veririm gazini cikartir 1 kere bile cis yapsa altini degistiririm 2 gun kaka yapmasa 2.gunun sonunda kakasini kulak cubugu kullanarak dr umun soyledigi sekilde ben yaptiririm yani ona fiziksel olarak rahatsizlik verecek herseyi onlerim sonra onunla oyun oynarim severim operim vs vs ama bu durum kendini asti artik ben 4 aydir yemek yapamiyorum temizlik deseniz hafta sonu esim ilgileniyo ben temizlik yapiyorum hafta ici savas alani gibi her yer bazi bebekler var onlara nasil imreniyorum bilemezsiniz annesi altini degistiriyo karnini doyuruyo o kendi kendine mikir mikir oynarken annesi her isini yapiyo ben artik is yapmaktan da gectim vi kahvalti etsem bana kar 1 ogunle gun geciriyorum o da aksam yemegi esim geldigi zaman o ilgileniyo ben de biseyler hazirliyorum psikolojim bozuldu artik

evet oldukça zor günler geçiriyorsun. insan kendine zaman ayıramayınca belli bir süre sonra psikolojikmende huzursuz olmaya başlıyor. bazen çocukların bazı davranışlarıda yapısal oluyor annein yada babanın bebekliğine benzemiş olabiliyor.

bu arada neden 6 aydan önce ek gıdaya başladın? bir sorunmu vardı?

birde ağlama nöbetleri,sinir krizleri vs geçirmesine izin vermeyin sakın. mümkün olduğunca ağlatmayın bile..

Sutum kesildigi icin mama veriyorum dr umuz oglumun kilosunun fazla oldugunu mama almaya devam ederse obez olabilecegini soyledi o yuzden yavas yavas kasikla yemeye alistiriyoruz (tabi benim canavar bana izin verirde corba ya da pure yapabilirsem!),ve kesinlikle haklisiniz ben de bebekleri aglatma taraftari degilim birkeresinde sabahin besinde uyandi ertesi gun sabahinin altisinda uyudugunu biliyorum ve ben sirf o aglamasin diye kucagimdan indirmedigimi biliyorum ve nasil aglata aglata uyku terbiyesi verirler bebeklere aklim almiyor ama oyle caresiz kaldim ki ben de o hataya dustum (-ki ben de bir kolik bebek annesiyim gece gunduz uykusu bilmem)sonunda da yavrum sinir krizi gecirdi kucagima aldigimda titriyodu zor sakinlestirdim birdaha asla ve katta boyle birsey yapmam

Ahh ah keske benim ya da babasinin bebekligine benzeseymis ben de esim de cok usluymusuz varligimiz yoklugumuz birmis bizden nasil boyle bi azman bebek cikti hala aklim almiyo :))

Pedagog, Adem Güneş'in radyo programında dinlemiştim.
İlk 6 ay baskın olmak üzere,
İlk 1,5 ve sonrasında 3,5 yaşa kadar güzel bebeğiniz Sizi denizdeki yakamoz gibi görüyor... :)
Yemek yaparken, temizlik yaparken, namaz kılarken onu hep Sizi görecek, göz teması kuracağınız şekilde konumlandırmak en doğrusuymuş. Ve " bol bol kucağa almalısınız.! "
İnanın bebeğiniz son derece normal.
Olması gereken bu.

Ayni sorunlarin tipkisini ben yasadim 16 aylik oldu hala oyle bagimli resmen bana kimseye birakamiyorum arkamdan agliyor tuvalete gitsem arkamdan gelip giriyor yani resmen kuyruk gibi ben nereye o oraya cok duskun bana babasina duskun degildir ama surekli anneee anneee bagiriyo bebekkende oyleydi yere koydugum anda bagirmaya aglamaya baslardi cozum bulamadim ben gece bile uzerime cikiyor yatiyor yani besikte hic uyumadi zaten besige koydugum anda ciyak ciyak bagirirdi bilmiyorum ne yapsak ki gercekten de bagimli oldu bana tecrubeli anneler yardim edin

Ahh ah keske benim ya da babasinin bebekligine benzeseymis ben de esim de cok usluymusuz varligimiz yoklugumuz birmis bizden nasil boyle bi azman bebek cikti hala aklim almiyo :))

Hic sorma valla bende esime diyorum aynisini Aras degil arsız koyacakmisiz adini aslinda offf aglanacak halime guluyorum

Elinizden geldigi kadar cocugunuzla ayni odada bulunun.
Mutfakta is yaparken sandalyeler var, ona koyun cocugunuzu.
Isinizi yapin. Bol bol konusun onunla. Yaptiklarinizi anlatin sesinizi duysun.
Birde duzen ve sakinlik cok onemli. Hayatinizda rutin olmali,
Sabah kalktiginda belli zaman sonra direk yemek altini degistirdiginiz zamanlar.
Banyosu mesela oglen yemekten sonra olabilir.
Birde gunde kac saat agliyor,
3 saatten fazla agliyorsa uzmana gorunmeniz gerekebilir.

Seni çok iyi anlıyorum benim oglumda aynı bu sekildeydi sürekli ağlıyordu.
Sabah 5 lere kadar kucağımda dolaşıyordum bi kaç dr'a gittim bi sürü test film usg bakıldı bisey yok şiddetli koliktir dendi...

Sonra tavsiyeyle başka bi dr'a daha gittim yaptirdiklarima bakti ve dediki bukadar şiddetli ağlama varsa mutlaka idrarda kültür bakılmalı ondada bişey çıkmazsa ozaman biseyi Yok gazdir deriz dedi...

Idrar külturunde bakteri çıktı ve tedaviye basladik o ağlayan bebek gitti şeker gibi gülücükler saçan bebeğim geldi...
Bu 1.5 aylıkken di.. geçenlerde yine çok huysuzlandi bi kacgun yine bakteri üremis yine antibiyotik sonrasi düzeldi...

Ben bebeğinin mutlaka bir sıkıntısı olduğunu düşünuyorum öyle huysuz bebek diyip geçmeyin Onlar dertlerini anlatamıyorlar ama ağlayarak dışa vuruyorlar ve bize bi derdinin olduğunu ağlayarak anlatmaya çalışiyirlar... Hem bebeğin 4. Aynı bitirmiş ve gazi varsa bile hafiflemis olması lazim artık onu okadar huzursuz edicekler kadar olmamalı...
Eğer karni tok altı temizse sürekli ağlaması normal değil her bebek arada ağlar mutlaka ama bu aglamalarin sürekli olması düşündurucu..

acı elma yağıyla ayak altlarına topuklara yapılan masaj kabızlığa ve gaz sancılarına iyi geliyor arkadaşlar bilginize..

Dediginizi ben cok denedim araba pusetini aldim mutfak tezgahina koydum daha rahat goz temasi kurabilmesi icin sarkilar turkuler vs vs biyere kadar 10 dakika sonra basliyo kurtlanmaya kendini pusetten atmaya calisiyo kucagima aldigim zaman giki cikmiyo,donmeyi ogrendigi icin yere kalin ortuler serdim oraya birakiyorum mesela ben yanindaysam sorun yok agular gugular gulucukler ama ben yanindan kalkip odadan ciktigimda cigliklar atmaya basliyo surekli acim su an bile acliktan midem bulaniyo ne kahvalti ne oglen yemegi yedim pasam uyurken zaten ayagimda uyuyo birakirsam aninda uyaniyo sonra uyut uyutabilirsen

Ya yuruse ayaklansa keske benimki de inanin raziyim hani kadinlar derler ya hayatim evde geciyo diye benimki daha beter benim hayatim salonda geciyo yatmadan yatmaya yatak odasina gidiyorum suyu bile kontrollu icmeye basladim artik tuvalete fazla gitmemek icin cunku odadan ciktigim an avaz avaz bagiriyo inanin cok bunaldim cok daraldim ne olacak boyle bilmiyorum

canım 4 aylıkken bende senin gibiydim bırak yemeği tuvalete gidemiyordum o bağımlılık değil ilgi istiyor devamlı benimle ilgilen diyor. ben emziriyordum mesela yarım saat emzirip zorla bıraktırıp mutfaga gidiyodum mızırdanıyordu tabi ama yarım saat bekliyordum aglamaya başlayınca hoppaaaa koş geri emzir yarım saat orda yarım saat burda bu geçiş dönemi canım. şimdi yatmakaktan sıkıldı bebek artık kucak isteyecek artık. oturana kadar biraz böle devam edecek . oturmaya başlayınca rahat edersin inşallah . ben öyle olmuştum oturmaya başlayınca yarım saat mutfaktan çıkmıyordum gıkı çıkmıyodu geçecek yaniii üzme kendini. ama erkek çocuk illaki sana bağlı olacak . kız çocuğun babaya bağlı olduğu gibi. benimki şimdi baba delisi ama arada bana çok düşüyo . çocuklar illaki düşkünler geçerrrrr merak etme

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…