- Konu Sahibi sirenamelita
-
Arkadaslar merhaba bebegim 4.ayini bitirdi boyu kilosu masallah aydaslarindan ileride oldukca hareketli kipir kipir bi bebek benim sorunum su ki oglum beni gormedigi zaman cildiriyo hani kendi kendine etrafina bakinsin agular yapsin falan yok ben boyle alistirmadim da nasil bu hale geldik bilmiyorum mamadan mamaya kucagima aliyorum tamam illaki ilgi sevkat gosteriyorum ama onu ilgi arsizi yapacak kadar da degil,hic bir is yapamiyorum mutfaga tuvalete gidemiyorum uykusu zaten ayakta sallaniyo ayagimdan biraktigim an uyaniyo iyice fenalik geldi bana kati gidalara gectik ama ben ona corba yapmak icin mutfaga bile gidemiyorum,artik donmeye basladi yere ortu serip yatiriyorum iki dakika kendi kendine oynuyo sonra donuyo sonra da bagirmaya basliyo cubku yuz ustu yatmayi sevmiyo haydaaa kos mutfaktan git sirt ustu cevir inanin artik bunaldim dr birak aglasin alisir dedi biraktim bikere saatlerce agladi sonunda da sinir krizi gecirdi bir daha da yapmam boyle birsey ben evladimi sokakta bulmadim kicok uzuluyorum bu duruma bana bagimli bi erkek cocuk yetistirmek istemiyorum lutfen bana yardimci olun
Arkadaslar merhaba bebegim 4.ayini bitirdi boyu kilosu masallah aydaslarindan ileride oldukca hareketli kipir kipir bi bebek benim sorunum su ki oglum beni gormedigi zaman cildiriyo hani kendi kendine etrafina bakinsin agular yapsin falan yok ben boyle alistirmadim da nasil bu hale geldik bilmiyorum mamadan mamaya kucagima aliyorum tamam illaki ilgi sevkat gosteriyorum ama onu ilgi arsizi yapacak kadar da degil,hic bir is yapamiyorum mutfaga tuvalete gidemiyorum uykusu zaten ayakta sallaniyo ayagimdan biraktigim an uyaniyo iyice fenalik geldi bana kati gidalara gectik ama ben ona corba yapmak icin mutfaga bile gidemiyorum,artik donmeye basladi yere ortu serip yatiriyorum iki dakika kendi kendine oynuyo sonra donuyo sonra da bagirmaya basliyo cubku yuz ustu yatmayi sevmiyo haydaaa kos mutfaktan git sirt ustu cevir inanin artik bunaldim dr birak aglasin alisir dedi biraktim bikere saatlerce agladi sonunda da sinir krizi gecirdi bir daha da yapmam boyle birsey ben evladimi sokakta bulmadim kicok uzuluyorum bu duruma bana bagimli bi erkek cocuk yetistirmek istemiyorum lutfen bana yardimci olun
Haklisiniz ama inanin ben zaten o konuda cok titizim oglumun hareketlerini gozlemleye gozlemleye artik onun dilini cozdum uyanir uyanmaz mamasini veririm gazini cikartir 1 kere bile cis yapsa altini degistiririm 2 gun kaka yapmasa 2.gunun sonunda kakasini kulak cubugu kullanarak dr umun soyledigi sekilde ben yaptiririm yani ona fiziksel olarak rahatsizlik verecek herseyi onlerim sonra onunla oyun oynarim severim operim vs vs ama bu durum kendini asti artik ben 4 aydir yemek yapamiyorum temizlik deseniz hafta sonu esim ilgileniyo ben temizlik yapiyorum hafta ici savas alani gibi her yerarkadaşım bildiklerimi seninle paylaşayım. ilk 2-3 yıl çocuğun güven dönemidir ve bu dönemde annenin kokusunu duymadığı zaman huzursuz olur yanında olmak isterki bu çok normal. bu dönemde annenin çocuğun ihtiyaçlarını karşılarken zaman kaybetmemesi gerekir. acıkınca hemen emzirmesi altına yapınca bekletmeden temizlemesi vs.. eğer anne onun ihtiyaçlarını zamanında karşılarsa çocuk dünyanın güvenli bir yer olduğuna o zaman inanır. 4 aylık bir bebekte bağımlılıktan söz edilemez. bağımlılık 3 yaşından sonra belli olur. şimdi mümkün olduğunca yan yana olun, temas edin dokunun birbirinizi hissedin. 3 yaştan sonra yavaş yavaş yalnız kalmasını sağlarsınız ki zaten o dönemde çocukta yanız kalmak istiycektir.
Haklisiniz ama inanin ben zaten o konuda cok titizim oglumun hareketlerini gozlemleye gozlemleye artik onun dilini cozdum uyanir uyanmaz mamasini veririm gazini cikartir 1 kere bile cis yapsa altini degistiririm 2 gun kaka yapmasa 2.gunun sonunda kakasini kulak cubugu kullanarak dr umun soyledigi sekilde ben yaptiririm yani ona fiziksel olarak rahatsizlik verecek herseyi onlerim sonra onunla oyun oynarim severim operim vs vs ama bu durum kendini asti artik ben 4 aydir yemek yapamiyorum temizlik deseniz hafta sonu esim ilgileniyo ben temizlik yapiyorum hafta ici savas alani gibi her yerbazi bebekler var onlara nasil imreniyorum bilemezsiniz annesi altini degistiriyo karnini doyuruyo o kendi kendine mikir mikir oynarken annesi her isini yapiyo ben artik is yapmaktan da gectim vi kahvalti etsem bana kar 1 ogunle gun geciriyorum o da aksam yemegi esim geldigi zaman o ilgileniyo ben de biseyler hazirliyorum psikolojim bozuldu artik
bu arada neden 6 aydan önce ek gıdaya başladın? bir sorunmu vardı?
birde ağlama nöbetleri,sinir krizleri vs geçirmesine izin vermeyin sakın. mümkün olduğunca ağlatmayın bile..
evet oldukça zor günler geçiriyorsun. insan kendine zaman ayıramayınca belli bir süre sonra psikolojikmende huzursuz olmaya başlıyor. bazen çocukların bazı davranışlarıda yapısal oluyor annein yada babanın bebekliğine benzemiş olabiliyor.
Ahh ah keske benim ya da babasinin bebekligine benzeseymis ben de esim de cok usluymusuz varligimiz yoklugumuz birmis bizden nasil boyle bi azman bebek cikti hala aklim almiyo :))
Elinizden geldigi kadar cocugunuzla ayni odada bulunun.
Mutfakta is yaparken sandalyeler var, ona koyun cocugunuzu.
Isinizi yapin. Bol bol konusun onunla. Yaptiklarinizi anlatin sesinizi duysun.
Birde duzen ve sakinlik cok onemli. Hayatinizda rutin olmali,
Sabah kalktiginda belli zaman sonra direk yemek altini degistirdiginiz zamanlar.
Banyosu mesela oglen yemekten sonra olabilir.
Birde gunde kac saat agliyor,
3 saatten fazla agliyorsa uzmana gorunmeniz gerekebilir.
Ayni sorunlarin tipkisini ben yasadim 16 aylik oldu hala oyle bagimli resmen bana kimseye birakamiyorum arkamdan agliyor tuvalete gitsem arkamdan gelip giriyor yani resmen kuyruk gibi ben nereye o oraya cok duskun bana babasina duskun degildir ama surekli anneee anneee bagiriyo bebekkende oyleydi yere koydugum anda bagirmaya aglamaya baslardi cozum bulamadim ben gece bile uzerime cikiyor yatiyor yani besikte hic uyumadi zaten besige koydugum anda ciyak ciyak bagirirdi bilmiyorum ne yapsak ki gercekten de bagimli oldu bana tecrubeli anneler yardim edin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?