Bebek Beslenmesi bebeğim babasını daha çok seviyor galiba

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

edaberk

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Eylül 2010
456
2
66
Çanakkale
bebeğim 6.ayında tam baba hayranı gibi davranıyor akşam yemek yiyoruz dönmüş hep onu izliyor hep ona gülüyor baba ona gülmese bile o yine babaya gülüyor dışarda gezdiğimizde yine arabasındayken babaya bakıyor gülüyor tabi bu hoşuma gidiyor ama beni sevmiyor muki acaba.bakmıyor gülmüyor.
bu arada çalışıyorum ama gün içinde ben daha çok onla beraberim baba akşamları geliyor.bir de ilk aylar baba geceleri benim sütümü biberonla veriyordu

benim oğlum da 5 aylık ve akşamları gözlerini babasından ayırmıyor aynı sizinki gibi. ben bunu doğal karşılıyorum çünkü akşama kadar babasını özlüyor. ben işten daha erken geldiğim için o gelene kadar benimle özlemini gidermiş oluyor sizinde böyledir büyük ihtimalle. ama uzmanlar anne-bebek bağının güçlü olması açısından özellikle geceleri bebek bakımını tamamen annenin üstlenmesi gerektiğini söylüyor. her ne kadar o da babası diye düşünsek te bize daha çok ihtiyaçları var içgüdüsel olarak.
bu arada benim oğlum ben işten gelince yaklaşık bi 10-15 dakika bana bakmıyo resmen gözlerini kaçırıyo. daha çok küçük anlamaz zannediyordum ama resmen bırakıp gittim diye bana tepki veriyo.

Benim kizim 18 aylik ve 6 aylikkende babaciydi halaaaaaa ayni..bende calisiyorum gelince oyle bi yalandan kucagima gelir sonra unutur..baba isten gelir ki bide 10 gibi gelir kosarak gider yanina bidahada inmez kucagindan yuzumede bakmaz..ben arada bi kiziyorum sesimde yukseliyo ona ama bana yaptigi cadiligin haddi hesabi yok babasina asla oyle davranmaz tabi ben kiziyorumya iyice gicik oluyo bana dr.a bile gittim kafayi yiyecektim kizim beni sevmiyo diye..biraz daha buyuyunce normale donecek diye umudetmekten baska bi carem kalmadi..dr.bunun ancak krese falan baslayinca duzelecegini soyledi..anneyede babayada esit mesafede kaldigi zaman olacagini soyledi..babayla oglene kadar beraberler benden fazla gorusuyo sayilirlar..yoksa annesiyiz biz kimse yerimizi alamaz:))

Arkadaşlar ben de aylardır bu konudan yana çok dertliyim. Oğlum 11 aylık oldu ve babasına aşık resmen. Eşim ve ben sabah beraber çıkıp işten aynı anda dönüyoruz ve oğlum eve geldiğimizde bana hiç ilgi göstermiyor. Ben önce beni görsün diye eve eşimden önce giriyorum eşim kapının dışında bekliyor ama yine de hiç bana atılmıyor. Babasını gördüğü anda ise sevinçten çırpınıyor onun kucağından bana zar zor geliyor o da babaıyla bi 10-15 dakika kucaklaştıktan sonra. Ben bu yüzden doktora da gittim çünkü çok üzülüyorum. Doktorun verdiği cevaplar bana yetmiyor. Benim farklı endişelerim var. Ben oğlumu sütüm erken bittiği için çok az emzirebildim, acaba onunla daha mı az ilgilenmiş oldum. babası doğduğunda uzun sürelerle şehir dışına gitmek zorunda kaldı ve aslında ben onunla daha fazla vakit geçirdim teorikte. Fakat gene de eşim oğlumla daha fazla ilgileniyor ya da ben bu durum yüzünden hep kendimde bir kusur arıyorum ve suçluluk duyuyorum. babasıyla daha çok oyun oynuyor, ben hep bir şeyler telaşındayım bebeğin yanındayken. İşi, yemek, vs.. Oğlumla oyun da oynuyorum ama babasının yapıp da benim yapamadığım ne var anlamıyorum. Bir de asıl problem ANNEM. Annem11 aydır bizimle kalıyor, çünkü ailem şehir dışında yaşıyor ve burada çocuğa bakacak kimse yok, bakıcı da tutamıyorum maddi sebeplerden dolayı, sonuçta annemim bakma imkanı da var. Sanki böyle olunca oğlum bölünüyor, ben de rahatım aslında sabahları daha fazla uyuyabiliyorum bazen, ya da eşimle dışarı çıkabiliyoruz. Ama rahat batıyor bana aslında istemiyorum ben bunu, yeterki oğlum bana da bir kerecik babasını gördüğündeki gibi davransın.....Çünkü bazen öyle oluyor ki oğlum bana hiç ilgi göstermeyip hep babasına gidince için için kırılıyorum ben ona, hep ağlıyorum ve bırakıyorum onları başbaşa...ve sonra da suçluluk duyuyorum insan bebeğine kırılır mı o farkında değil bunun demek ki bir hatam var benim diyorum ve kısır döngü devam ediyor....napıcam ben...

canım bence bunu hiç sıkıntı edip üzülme.her çocuğun karakteri farklıdır.kimi anneye düşkün olur kimi babaya.ama bu sonradan değişebilen birşey.oğlun ilk zamanlarda babası yurt dışına gittiği için onu daha çok özlemiş olabilir.ve oyun oynarken üçünüz birlikte oynayın.özellikle işten eve geldiğinde ilk işin onunla oyun oynamak onunla ilgilenmek olsun.benim oğlum da 14 aylık ben oğlumu alıp yatak odasına geçiyorum ben üzerimi değişirken o hemen yatağın arka tarafına geçip orda cee ee yapıyo ki anne ben oyuna başladım bak hadi sende gel demeye getiriyo.yaklaşık bir saatimiz öyle geçiyo.babasıda gelince sarılıyo omuzuna yatıyo ama oyun aklına gelmiyor çünkü oyunu anne ile yapmaya alışmış.yani onunla özel anlarınız olsun.bırak iş yemek azcık geç kalsın.

bide şu var ben mutfakta olduğum sürece oğlumda hep yanımdadır.o tezgahın altını boşaltıp kap çanakla oynarken ben hem onunla sohbet ediyorum konuşuyorum hemde yemeğimi yapıyorum.

Çocuğunuz kız mı bilemiyorum ama benim kızım henuz 2,5 aylık ve 1 aydır babasından ayrı,annemdeyım,,,eşim 2 gunlugune hafta sonu bızı gormeye geldı,tanımaz dıyordum babayı,mumkun degıl çok kucuk ve 1 aydır gormedı ama ınanılmaza bı hafta sonuydu,,,kızım babasına aşık dıye dusundum,,,gulmeler,tatlı tatlı ses cıkarmalar,dokunmalarına tepkı vermeler,oysa bana bunları yapmıyor,uyurken bıle o kadar huzurluydu kı...

canım aynı hislerdeyiz inanki..bende gittim dr.a..bende çok ağladım..memeyi kesti iyice geberdim..düşün düşün babası ne yapıyo benden fazla diye bişeyde bulamadım..bi işte benim arada bi sesim yükseliyo bi o var..babamızda hep beni kıza kötülüyo bide o var..aman yapma annen kızar aman etme anne çook kızar aman kızım ben yedirecemde(tatlı falan) anne izin vermiyo kızım annen söyle annen böyle..patladım bigün senin yüzünden bu kız böyle habire kötüle kötüle..simdi pek yapmamaya çalışıyoda gene kaçırıyo arada bi..oyun desen ben daha çok oynarım kızımla ben onu gıdıklamadan güldürürüm hep..babası yoksa yanımızda süperdir aramız..sarılır öper peşimde dolanır anne anne diye..ama nasılki baba gelir hoopp beni siler..benimde bazen üzüntüden, belki neden banada öyle davranmıyo diye düşünmekten kızıma tavırlanır gibi olduğum, ona için için kızdığım, eşimi çok sevdiği için eşimden nefret ettiğim çok dönemim oldu..ama hep saniyelik sürdü bu..şimdide zaman zaman basarsa diyorum çocuğuyla hiç arası olmayan babalar var ilgisiz sevgisiz babalar var..ne mutlu ki bize seviyolar birbirlerini..bu ailemiz için , çocugumuz için çok önemli, onun için çok iyi..baba sevgisini de alıyor..anne desen zaten seviyor..sevgiyle büyüyor bebeğimiz..anne olarak bizim de zamanımız gelecek , annesi oldugumuzu, anneyi kavradıkları anda normale döneceğiz:) o yüzden sende üzme kendini..kendinde de problem arama..bizimle bi ilgisi yok seviyolar işte birbirlerini:)

Son düzenleme:
haklısınız arkadaşlar. aslında ne güzel çocuklarımız babanın ve annenin ilgisi ve sevgisiyle büyüyorlar. şimdi burayı görünce anladım ki benim gibi pek çok kişi aynı durumda bebeklerimizin kız ya da erkek olsun ayları birbirine çok yakın. sanırım bu, bu döneme özgü bir durum (yani umarım :)) inşallah biraz daha bilinçlendiklerinde anne kavramını anlarlar ve bize de iyice yakınlaşırlar inşallah.

ben hep acaba "anne-bebek bağını kuramadık mı" diye endişe ediyorum, yani bu ilerisi için çok önemli diye okuyorum her yerde. elimden geleni yapmama rağmen oğlum böyle yapınca da bu durumu emzirememiş olmama bağlayarak kendimi suçluyorum hep. çünkü süt için çok uğraştım ve en son göğsümden 2 damla süt akana kadar da sağmaya devam ettim ama malesef sütüm çok erken bitti...kendimi suçladığım için bu konuya çok takıyordum ama sizlerin yazdıklarını okumak biraz içimi rahatlattı herkese teşekkürler :)

benimde içimi burası rahatlattı bende diyodum bi ben böyleyim bütün bebişler annelerini cok seviyo bişey olsa önce anneye gidiyo bi benimki böyle beni sevmiyo..ama burdan sonra biraz daha içim rahatladı yalnız değilmişim diye benim kız 18 aylık :) herseyi çok daha bilinçli yapıyo..o zaman daha çok dokunuyo inanın :) sizinki daha küçük..daha duurrr :))ben 4-5 yaş dolayları diye düşünüyorum geçtim aylığı :))

bu aylarda cok cok normal aynısını bende yasadım babayı bırak halaya babanneye cıldırırdı bana yapmazdı öyle
tabi zamanla anne kavramınıda öğrendikten sonra ilişkimiz bambaska su an 22 aylık geceleri bile benimle yatmak istiyor benimle oynamak istiyor..bu durum daha kötü aslında dinlenmeye vakit kalmıyor

Bu yasadiklarijizin aynisini suan ben.yasiyorum siz yazali epey zaman olmuş suan ne durumdasiniz lutfen cevap yazarmisiniz

ARKADAŞLAR BENDE AYNI DERTTEN MÜZDARİBİM. İÇİN İÇİN KENDİMİ SUÇLUYORUM. ACABA 2011 YILINDA YAZAN ANNELER ŞİMDİ DURUMLAR NASIL AYDINLATIN BİZİ NOLUR

kimi daha çok seviyor diye kıyaslama yapmayın çocuğunuzun davranışından
bu saçmalık

siz temel ihtiyaçları (alt değiştirme yemek vs. karşılıyorsunuz)
baba sadece oynuyor
bu durumda oyun arkadaşını izlemesi ve onunla ilgilenmesini beklemesi normal

Merhaba,

Uzun zaman gecmis ben de yillar icindeki degisimi sormak istedim. Benim kızım da beni hiç istemiyor, itiyor sevmiyor. Babası geçen yarım gün yoktu aradı durdu onu evde sonra gelince de koştu sarıldı bana hiç yapmaz hatta işe giderken bay bay der umurunda bile olmaz

Valla bebeğim olsun da eşimi sevsin ne olmuş

Benimde kizim 22 aylik evde babasini yaninda istiyo oynuyo beni itiyo,meme emmek icin geliyo bana boyle olunca moralim bozuluyo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…