- 11 Temmuz 2022
- 79
- 14
- 38
- Konu Sahibi Aslimoykumm
Merhaba arkadaslar kızım 4 aylik.ve 1 aydır sadece anne sutuyle besleniyor.baslangicta sarılik tan dolayı mamaya başlamak zorunda kaldık.sezeryan doğum yaptim ve sütüm azdı.iki göğsümden sadece 50cc sut çıkıyordu.40 günlük olana kadar meme ve mama şeklinde devam ettik.kizim 60 ya da 90 ml mama içip arkasından mutlaka meme ediyordu.40 günlük olduğu günün ertesi biberonla mama içerken ağlamaya başladı.ben birkac gün takip ettim.bu durum devam edince mamayi sevmiyordur diye iki farklı mama daha denedim.ama yine zorla ağlayarak içiyordu bazen de içmiyordu.ben de sütümü arttırıcı şeyler içmeye başladım malt içeceği gibi ve sonuçta çok şükür sütüm arttı tek gögusten 120 ml sut cikti masallah subahanallah.sutumu sagdim ve biberonla vermek istedim sorunu biberon mu mama mi olduğunu anlamak için. Tamamen biberonmus.bebegim emzikte almıyor biberon da istemiyor.2.ay az da olsa günde 3 4 defa 60 ml o da zorla mama veriyordum simdi 1 aydır kesinlikle biberon almıyor saat basi emiyor memede uyuyor ve tam doyamıyor bence uyandırmaya çalışıyorum ama memeye çok alisti.sakinlesmek uyumak için de meme istiyor cis sayısı çok az günde 3 bez dolu dolu degil.arkadsim doktoruna sormus daha önce o da böyle bir durumla karşılaştığı içi 3 kez yapsa doyuyordur demis.kaka normalde 2 günde bir yapıyordu simdi bazen hergun bazen gün aşırı yapiyor.bugun evde degildik ve herzamankine gore çok daha az yapti.bezler neredeyse hiç dolu değil.sismemis bile.mama verirken şu veriyordum ama bu ay birkac kez verdim çünkü anne sütünü büyük çoğunluğu su biliyorum.2890 36 haftalik doğum yaptim.ilk ay 1500 ikinci ay 1500 3.ay 1200 almisti.pazartesi asimiz var.ama çok kilo aldığını düşünmüyorum.bu cis konusu canımı sıkıyor.daha önce bu tarz konular açılmış ama uzun süre önce.bu arada açlığa dayanamıyor kızım.doymasa ağlar uyumaz diye düşünüyorum.lutfen bana yardımcı olun.pazartesi asi da sorucam ama benim gibi durum yaşayan var mı varsa neden olduğunu yazarsanız sevinirim.simdide Allah razı olsun