bebeğim anomaliyle doğdu

suz1

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Ekim 2010
363
4
hanımlar merhaba.ben 23 ekim annesiyim.fazla uzatmadan konuya girecem.oğlum sağ ayağında fazla parmakla dünyaya geldi.doktorlar genetik geçiş dedi.biz bu duruma maalesef sevinemedik.doktorlar ultrasyonda göremedik diyip kendilerini savunmaya geçtiler.bir süredir profesyonel yardım alıyorum çünkü bu anomaliyle doğan bebeklerin yüzde yirmisine maalesef bir sendrom eşlik ediyor.şimdiye dek bebeğimin kromozomuna tüm batıma kalbine kan değerlerine beyin ultrasyonuna bakıldı(benim şüphelerim üzerine belirteyim)geriye sadece genetik test kaldı.doktorum bu genetik testi gerekli görmüyor fakat daha evvel götürdüğüm çocuk nöroloji uzmanı oğlumun yüzünün dismorfik olduğunu söyledi.şuan için bebeğinizde bir şey yok siz 6 ay sonra getirin ben kontrol edicem dedi.benim size sormak istediğim etrafınızda 6 parmaklı doğupta sağlıklı olan bireyler varmı?okuyan ilgilenen herkese teşekkürler.bir de ricam var allah rızası için oğlumun genetik testinin temiz çıkması için dua ederseniz sizlere minnettar kalırım.allah kimseyi evladıyla sınamasın

Benim bir arkadasim vardi 6 parmakliydi elleri ve sagligi yerinde idi...

Allah evladini saklasin...umarim birsey cikmaz...kalbini ferah tut ve bol dua et cnm...

Benim arkadasimin kizi alti parmakli olarak doğdu operasyonla onu aldilar ama resmini göndermişti. . Kızı şuanda yaklaşık 4 yasinda hiçbir sorun yok inşallah sizinde bebeginizde de bir sorun olmaz..

sen her ihtimale karşı onu da yaptır. inşallah herhangi bi sorunu yoktur bebeğinin. 6 parmak olan insanlar var bazı kişilerin elinde bazı kişilerin ayağında. ben görmüştüm öyle gayet normal bi şekilde hayatını sürdürüyolar

canım benım yegenımınde ıkı ayagında altı parmaktı.4 yasında alındı.masallah turp gıbı.sıtres yapma.hersey yoluna gırer.bu bı sınav sabret ve dua et

Canım 32 haftalık hamileyim ve seni çok iyi anlıyorum insan evladiyla sinanmaktan korkuyor ençok.ultrasonda yüzde 70 anomalileri farkedebiliyorlar herşey farkedilemiyor ama altiparmak tanidigm bir yetişkin vardı gayet saglikliydi dilerim evladinda sağlıcakla buyur ömrü uzun olur..

Allah yardımcınız olsun,inşallah sadece estetik bir sorundur,kötü düşünmeyin ama tahlillerini de yaptırın.

benim bildiğim beren saat de polydactyly yani altı parmaklı. 6 parmaklılık illa ki beraberinde genetik bir bozukluluk getirmiyor siz yine de genetik testi de yaptırın eğer bir sorun varsa da erken teşhis edilmiş olur.

benim kardeşimde 6 parmaklıymış almışlar
şuan 25 yasında gayet sağlıklı :))
Şimdilik içinizi ferah tutun gene de zamanı gelince testinizi yaptırır rahatlarsınız

Yenidogan hemsiresiyim. Ara sira 6 parmakli bebeklerimiz oluyor. Fazla parmakli olmak disinda bir sorunlari olmuyor. O parmagi aliyorlar zaten cogu kez. Hemen kotuye yormayin. Insallah genetik testi temiz cikar.

Yenidogan hemsiresiyim. Ara sira 6 parmakli bebeklerimiz oluyor. Fazla parmakli olmak disinda bir sorunlari olmuyor. O parmagi aliyorlar zaten cogu kez. Hemen kotuye yormayin. Insallah genetik testi temiz cikar.

merhaba sevde hanim...
birsey soracam.saglikci oldugunuz icin.

peki ayakta olan fazla parmak alinmazsa
yururken kosarken falan bir sakincasi olurmu...

benim bir tanidigim trafik kazasinda ayak parmaklari koptu(son 3 parmagi)
yururken hafif bir topallama sorunu var...

yani eksik parmak sıkinti yapiyor.
peki fazla parmak operasyonla alinmazsa yururken falan problem olurmu...

sadece merak:26:

merhaba sevde hanim...
birsey soracam.saglikci oldugunuz icin.

peki ayakta olan fazla parmak alinmazsa
yururken kosarken falan bir sakincasi olurmu...

benim bir tanidigim trafik kazasinda ayak parmaklari koptu(son 3 parmagi)
yururken hafif bir topallama sorunu var...

yani eksik parmak sıkinti yapiyor.
peki fazla parmak operasyonla alinmazsa yururken falan problem olurmu...

sadece merak:26:

Merhabalar; benimde akrabamın oğlu 6 parmaklı dünyaya geldi. Şuan 15 yaşında ve hiç bir problemi yok.

Sizde gönlünüzü ferah tutun. Allah'ın izniyle sizin bebeğinizde sağlıkla büyüyecektir.

Geçmiş olsun.

gönlünü ferah tut turp gibi olacak inşallah
çevremde yok ama dünyaca ünlü insanlardan var 6 parmaklı olan operasyonla aldırıyorlarmış
dualarımı gönderiyorum
lütfen hep olumlu düşün olumlu konuş öpüyorum

Bennn varimm sol el parmaklarim dogdugumda 6 taneymis gerci tam gelismemis ve doktor ip bsglamis kopmus parmak ben buyudukce oda buyudu suan et beni kivaminda Allaha sukur cokda saglikliyim hatta siyle soyliyim tup bebek oncesi genetik testlerim yapildi sifir problem sen butun tetkikleri yaptir ama icini ferah tut

suz1 merhaba, çok geçmiş olsun. cutemom yönlendirdi beni konuna o cezalı olduğu için ben aktaracağım onun yazdıklarını.

onunda abısının kızı 4 sene once her ıkı elındede 6 parmakla dogmus ve 1 yasındayken amelıyatla parmakları alınmıs ama o bebğin parmakları ıslevselmiş yanı sadece parmak degıl gelısımı ve hareketıde varmış, butun testlerı temız cıkmıs
fakat suanda kız amelıyat olalı 3 sene dolmak uzere ve kız bır kac zaman ocne dustugunde elını vurmus ve cok acımıs dr goturmusler, tekrardan doktor goturduklerınde ıcerıde kemık buyudugunu sol elden tekrar amelıyat edılecegını soylemıs

ve abısınde (yani kızın babası) seneler once tek elınde 6 parmakla dogmus ama abısının parmagı kucukmüş ayak parmagı gıbı buyumemıs ama hareketı varmıs 18 yasındaykende ameliyatı o olmus çok fazla üzülme, doktorlar fazladan ziyade az olmasını daha cok sorun edıyorlar
onlardaki sebebte genetık gecısmiş, anneye babaya ve kucugede genetık test yapıldı ancak anomlı gozlenmedı

hatta ve hatta (şunu ben ekliyorum)...
kız 4 yaşına girmek üzere, ve geçenlerde bir ipi, lcd tv den geçirip düğüm atıp, ipin diğer tarafınıda kapıya bağlamak suretiyle, tvyi düşürüp patlattı :))
Not: benim ablamın 7 ve 12 yaşındaki çocukları düğüm atamıyor

umutsuz olma, Rabbim derdinize derman versin.

Çok çok geçmiş olsun. Eksik olmasındansa fazla olması çok sorun olmuyor birkaç yaşında alıyorlar diye biliyorum. Uzaktan bir tanıdığımın çocuğu elinde 6 parmaklı doğdu, sanırım 2,5 yaşında falan aldılar. Ama sendrom eşlik etme olayını bilmiyorum da.. ayakta olunca mı sendromun eşlik etme durumu daha çokmuş.
Şu an her şey normal görünüyor en azından..anne olarak üzülüyorsun da inşallah tertemiz çıkar 6 ay sonrası da..
İstediğin bir dua varsa grup kurabiliriz sana..

Benimde kuzenim alti parmakla dunyaya geldi ve allaha sukur saglikli hicbir problemi yok hata onunkisi yapisikti bi zaman sonra bir parmagini kestirdi ve yine sorun yasamadi cok cok gecmis olsun

Merhaba, öncelikle geçmiş olsun.

Bizim de komşumuzun kızının bi ayağında 6 parmak vardı, tıbbi müdahele ile alındı. Gayet sağlıklı bi çocuktu üstelik. Parmak anomalisi sadece parmakla alakalı, bebekte başka sıkıntı olmaz Allahın izniyle için ferah olsun :) Allah evladınızı size bağışlasın.

çok geçmiş olsun ama ne büyük sorunlar varken 1 parmak fazlalığını dert etme bence

ayrıca ultrasaonda görülse ne yapacaktınız:44:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…