Bebeğim ağızdan hortumla besleniyor emme yutma refleksi yok

Ayseornk

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
8 Temmuz 2023
6
3
29
Merhaba benim bebeğim 47 gündür yogun bakım ünitesinde 20 gün entübe idi 20 güne yakın da spapla hava desteği aldı 1 haftadır kendi kendine nefes alıyor. Dr tabırcu edeceğini söyledi fakat ağzında o g hortumuyla. Bunu takmayı öğrenceksin ve öyle taburcu olucaksın artık yoğun bakım süreci bitti dedi. Emme refleksi var fakat yutkunma yok dediler. Günlerdir bebeğimden güzel haber beklerken bu şekilde taburcu edecekler. Nolur dua edin Allah rızası için. Ve içinizdr böyle bir durum yaşayan oldu mu varsa bebeği yutmayı başardı mı nolur bir şey deyin

RABBİM şifalar versin..ben de yeni doğum yaptım bebeğim bir haftadır yoğun bakımda..ins sizin için bundan sonraki süreç güzel olur..

Merhaba bebeğiniz iyileşti mi? Çok geçmiş olsun dua ediyorum size benim de bebeğim yoğun bakımda 11. Gün oldu allah hepsine şifa versin sağlıklı şekilde kucağımıza alalım

Rabbim tez zamanda şifa versin inşallah

Merhaba bebeğiniz iyileşti mi? Çok geçmiş olsun dua ediyorum size benim de bebeğim yoğun bakımda 11. Gün oldu allah hepsine şifa versin sağlıklı şekilde kucağımıza alalım
Hayır 3 aylik oldu hala ng ile besleniyoruz ve hala hastanelerdeyiz. Dua edin müminin mümine duası gecermis

Merhaba. Bebeğinizin emme ve yutma konusunda bi gelişme var mı? Bana da yardımcı olur musunuz bu konuda. Neler yaptınız?

Merhaba. Bebeğinizin emme ve yutma konusunda bi gelişme var mı? Bana da yardımcı olur musunuz bu konuda. Neler yaptınız?
Benim bebeğim 7 bucuk aylik hala ng ile besleniyor kacak var dendi.hala hastaneye gidip geliyoruz egzersiz verdiler ama benim kızım ağzına giren her şeyde çok fazla öğürüyor yani şimdilik pek bir şeye yarayan bir şey yok inşallah düzelir dua edin.sizin bebeğiniz şimdi nasıl

8 sene önce oğlum prematüre doğmuştu ve 2 3 ay ogs ile ben evde besledim. Sonra sonra yutma refleksi geliyor Allahın izniyle. Rabbim şifalar versin
İnşallah ama şu an 7 bucuk aylik hala bir şey yok aslında yutuyor sanırım ağzında geceleme yapıyor ama geri kusuyor

Bizim hala yoğun bakımda, oral beslenme deniyorlar ama yetersiz deniyor yakın zamanda çıkıcak inşallah ama og ile. Size de geçmiş olsun. Kaçak nasıl bi durum? Ciğere mi kaçıyor?

Merhaba herkese. Benim oğlumda da diyafram hernisi vardı hamıleyken öğrenmiştik. Doğduktan snra 4. Gun amelıyat oldu 2 aydır yogun bakımda 15 gundur oksıjen destegnden cıkf artık taburcu olmaya hazır. Ama emme refleksi cok zayıf ng ile beslenıyordu. Newyorkta yasıyorum burfakı sstemde mıdesıne g-tüp takıp öyle taburcu ediyorlarmıs artık onu yaptıracağız. Emme refleksi cok zayıf emzirme danısmanıyla da calısıyoruz ama meme arama refleksi bile yok emzirmeye calısıyorum memeyı agzına almıyor bile. Haftada ıkı gun eve hemsıre gelcek ıkı gun de fızık tedavı uzmanı gelcek dedı dr. Emme ve yutma refleksi bu fizik tedavi ile gelişir mi ? Bunu tecrübe etmiş annelerin yorumlarını okumak isterim. Allah şifa versin tüm bebeklerimize. Sağlıkla evimize gelsinler inşallah

Merhaba arkadaşlar bizde aynı durumdayız bebeğim 90gündür yoğun bakımda çarpık ayak doğdu onlar alçıda ellerine fizik tedavi yapılıo tam onları halletmişken şimdide emme yutma refleksi yok dendi 3haftadır deniyolar ama yok banada bilgi verebilirmisiniz düzelen varmı

Merhaba,2-3 ayda yutması gelişsin diye neler yapmıştınız? Var mı tavsiyeniz?
Mesajı geç gördüm K bakmayın ağzında ogs varken emzik veriyorduk. Ara ara ogs yi çıkartıp en küçük delikli biberonla az az mama içiriyorduk yani alıştırma yaptırıyorduk yorulmadan nefes nefese kalmadan ve boğazına kaçırmadan mama içtiğinde ogs takma sayısını azalttık sonra yavaş yavaş bıraktık

Bizim hipotonisi vardı genetik bi hastalıgı çıktı. Ama kasları zamanla güçleniyor. Şuan normal besleniyor. 10 aylık. Siz genetik test yaptırdınız mı? Emme yutma refleks inın olmayışının sebebi araştırılmalı. İstersesz özelden yazın bana

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…