How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

Bebek Beslenmesi Bebeğim 7.ayını geçti, pütürlü yiyemiyor, pütürlü yediğinde kusuyor.

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

aysun444

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Nisan 2007
1.547
21
116
Çorum
çok küçük pütürlü olsada yiyemiyor oğlum, sebzeleri haşlıyorum buharda sonra robotta eziyorum iyice eziliyor yani, ama bebeğim bunu bile yerken öğürüyor, hatta kusuyor. Ne ypabilirim nasıl alıştırabilirim?

bebeklerin pütürlü gıdaya alışmaları 2 yaşına kadar sürebilirmiş...fazla zorlama bence..
benim kızlarımda meyveyi rendeleyince yemiyorlar, robottan geçirip veriyorum..

aysun 444 arkadaşım ben seni gebelik gölümünden hatırlıyorum haziran doğumlu değilmiydi senin bebeğin CADIARZU yanlış mı hatırlıyorum acaba

benim kızım da yiyemiyor herşeyi robottan geçiriyorum. yalnız değisin bu konuda :) zamanla alışırlar diye umut ediyorum ama bakalım ne zaman...

meyvalarını rendeleyın robottan gecırmeyın ayrıca milupanın meyveli karışımlar yazanının içinde elma parcacıkları var kolay çiğnenıyor birde meyve emzikleri var filesinin içine meyveyi koyup kapagını kapatıp bebişinin eline ver ezerek emerek yer çiğneme refleksi gelişir ben bu şekılde başardım ayrıca bebeğin kaç aylık bilmiyorum ama 8 aylık bebeğin çiğneme refleksi gelişmiş oluyor. birde en önemlisi sabırlı ol yemek istemesse tatlı dille oyun oynayarak sabırla hergün yedirmeye calış eger senın kızdığını ya da pesettiğini farkederse midesini bulandırarak yemeyi reddeder. bunlar benim işime cok yaradı umarım sizinde işinize yarar kolay gelsin arkadaşlar

benım kızım 9 aylık oldu corbaları robottan gecırıyorum meyvlerı rendelıyorum oyle yıyor corbalarda kesınlılle putur ıstemıyo ekmek dograyınca bıle mıdesını bulandırıyo ama ekmegı bıseye bandırınca yıyor yada peynırle yumurtayla berbaer verınce yıyor yıne dısardan kendı yemegımden patetes yada makarna ezıp verdıgımde yıyo ama pılavı yemıyo anlamadım kı pturlu ıstıyo mu ıstemıyo mu ama ben yınede zorlamıyorum elbet alısır buyuyunce bızım yedıklerımızden ıster o zamanda yer dıye dusunuyorum umarım yanlıs dusunmuyorumdur yasıyıp ogrenıcez artık olmadı 2. bebıste bu hataları yapmayız:)

canım benim bebeğimde 5 mayıs doğumlu seninkiyle aynı galiba benim problemimde aynı canım eline ver alışır diyorlar veriyorum büsküvi elma ama ağzına pütürü gelince kusuyor akşm yine elma dilimi verdim ağzında çiğnedi sonra kustu çok zor canım yemese yemiyor gerçekten iki yaşında yemeye başlıyorlar ne yapalım blendırda çekip yedirecez başka çaresi yok şunuda unutma çok ısrar etme çünkü kusmaya alışırsa sürekli kusuyor pütürsüz versende geçmiş olsun canım.

merhabalar benim kizimda 7 aylik puturluseyleri yemiyo zorla kendini ogurtuyo mideni bulandiriyo. dr u olabilir ama pes etmek yok kesinlikle blendr kullanma catalla ez oyle ver dedi. yemezse 2 kasik ver birak ertesi gun bidaha dene oyle oyle aliscak dedi.cok zorlamicaz ama pesinide birakmicaz anlasilan.blendr butun vitaminleri olduruyor meyvalar icin cam rendeyi deneyin arkadaslar.
yinede farkli yontemle alistirablen varsa yemeklere yazsiin
kolaylar gele hepimiseea.s.

arkadaşlar pütürlü yedirme işi gerçekten zormuş benim oğlumda 1 yaşına girdi ama çiğneme denen refleks kumanda cep telefonu oyuncak vs lere karşı gelişiyoda neden acaba yiyeceklere karşı bu kadar kolay gelişmiyo :)) ben 1 hafta bıkmadan uğraştım tabi bunun önceside var 6.aydan itibaren asla kabul etmiyo pütürlüleri nerdeyse çocuğmun içi dışına çıkacaktı kıyamam ter içinde kalıyo kusarken ben inatla veriyorum ama olmuyo işte birde beslenme düzenini bozdum çocuğumun kaşığı elimde gördümü ağzını kilitler oldu çünkü o yutamayıpta kusarken resmen kendiyle savaşıyo yavrum neyse ben uğraşmaktan yorulmam ama bebeğim kusmaktan yoruldu maalesef artık uğrasmıycam gittiği yere kadar 2 yaş 3 yaş ne ise elbette birgün düzelecek..pütürlü yedircem derken iştahlı bebeğimi iştahsız yaptım umarım düzelir bu konuda yalnız değiliz hiçbirimiz...

Arkadaşlar selam
Oğlum 2 nisan dogumlu bu ayın basına kadar bende aynı dertten muzdarıptım. Fakat aralık basından berı basladı yemege hıc bıkmadan usanmadan verın kussun yıne verın kussun yıne verın.Bu laflar benım doktorumun lafları bana aynısını dedı ve uyguladım bıde ekmek kabugu verın elıne kemırsın ıcınden ufak kırıntılar koparıyor ve bunu agzında gevelemeye baslıyor cıgneme rekleksı gelısıyor ınanmayacaksınız ama 20 gunun ıcın benım prensım allta ıkı dısı olamsına ragmen cubuk krekerı kırıp damagında yıyıyor.
bırde ıhlamur rezene cayı yapıyorum şekersız tabıkı bebe bıskuvısını agzına verıyorum ufak kırıntı koparıyor arkasından bır kasık bu caydan yavasca yumusatıp çıgnemeye başlıyor aynı seylerı yasayan bır anne olarak sıze tavsıyem arkadaslar

canım 7. ayda çok normal..evet yiyenler var ama kıyaslama..oğlum 11 ay gibi başladı pütüre..nasıl mı?

ben hiç robot kullanmadım..hep plastik tel süzgeçten geçirdim..11. ayda akşam öğünlerine kendi yemeklerimizden verirken bir gün yeşil mercimek yapmıştım..o da açtı bi kaptı bir kase yedi..şimdi tel şehriye taze fasulye çatalla ezilince,mercimek,vs pütürlü yiyor ama karışık sebze yaptığımda iyice eziyorum çayalla..daha çok yiyor..

bir de bebeğini dik oturtup yedir ki hazımsızlık yaşamasın..ondan da öğürüyor olabilir..

hiç endişe etme..

drum diyor ki eninde sonunda alışacak önemli olan vitamiinini alması..

arkadaşlar gerçekten zor bi durum bence meyvaları cam rendede rendeleyip suyunu süzgeçten süzün içinede bi kaç parça pütür atın öyle öyle artırın sebzeleride öyle az az vermek lazm önce

Back