Bebek Beslenmesi bebeğim 6 aylık ek gıda alsa bile mama içince susuyor :((

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

ozlem28

Nirvana
Kayıtlı Üye
6 Aralık 2007
983
81
643
İstanbul
gün içinde birtek kahvaltıyı severek yiyor. sonra çorba, yoğurt vs. onları zorla biraz yediriyorum bazen yemiyor hiç. bugünde baya içti çorbasını fakat susmadı arkasından mama yaptım 120 cc içti. versem dahada içerdi. içtikten sonra sustu. nasıl alıştırabilirim ek gıdaya. 4,5 aylıktan itibaren yavaş yavaş ek gıdaya başlamıştım. yemediği zaman zorlamıyordum mama veriyordum. ama şimdi artık 6 ayı doldu sürekli mama içmesini istemiyorum. gece zaten 2 kez uyanıp 180 cc mama içiyor. gündüz bari ek gıdayla doysa. doymadığı içinmi mama istiyor yoksa mamanın tadına alıştığı içinmi anlamadım.. çorbayıda baya içti bugün doyması lazımdı.

ek gıda tamamen sabır isteyen bişey canım.önceleri tadımlık alıyordu şimdi ise doyumluk yemesini bekliyosun oda olucak ama yavaş yavaş.acele etme derim ben.
mama dediğin formül devam sütleri sanırım,anne sütü almıyorsa onu içmesinde yarar var.
birde çorbasının içine küçük küçük ekmek parçaları koy,pirinçli ,tel şehriyeli çorbaları dene bunlar daha tok tutacaktır.

tadımlık bile almak istemiyor. sadece mama yemek istiyor. mama yedikten sonra okadar neşeli oluyorki. artık mama vermekte istemiyorum 6 ayımız bitti. gece içmesi gerekir sadece. ama mecbur kalıyorum çok ağlıyor mama içince açlığı geçiyor. çorba 40-50 cc içsede arkasından aynı miktarda mamasını içiyor öyle doyuyor. bazende hiç ek gıda istemiyor. kandırarak bi şekilde yedirmelimiyim? yoksa hiç ısrar etmeden yemiyosa mama mı vereyim?

pes etme canım az da olsa bi iki kaşıkda olsa yesin.dediğin gibi kandırmanın yollarını keşfet.inan küçücük bir kase çorbayı yedirmek için 1-2 saat uğraştığımı bilirim.sevdiği çorbadan yedir,sonra çeşitlendirirsin menüsünü.
az yiyor diye tamamen mamaya tabiki dönme.yavaş yavaş alışacaktır.
ha birde aç bırak mecbura kalıp yiyecektir.
taneli yada ekmekli çorbaları denedin mi?daha doyurucu olduğundan sonrasında mama istememesi açısından yani.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…