sağol sofika kulağımı herkese tıkamaya çalışıyorum ama muhakkak bilirsin herkes birşey diyor kayınvalidem bile bebeğime sürekli laf edip duruyor zaten ölsün diye beddua ettiği bebeğin gelişmemesi ona daha çok laf söleme fırsatı verdi. bebişim ağlayıp duruyor bugün ilk hazır mamasını vereceğim ve çok üzülüyorum
umarım iyi olur. sağlık ocağındakiler ilgilenmediler ki doğru düzgün srpmst gittik aşısını vurdular gönderdiler. üstelik en son gittiğimde 5 kg ölçmüşlerdi 4 aylıktı yanlış ölçmüşler 5 aylık olunca doktora götürdük 4.900 kg dedi şaşırdım kaldım. Umarım benim durumumda olan herkesin bebeği sağlıklı bir şekilde gelişir çok zor bir durum.
bilirim oyle kaynivalideleri,bir tane de bende var.Ah ah zayiflamis galiba,bu cocuk parmak ucuna basiyor otistik mi acaba,cocugum agir hastayken aglarim paralarim kendimi;e her sey Allahtan,bir seyin onune gecemezsin der umrunda bile olmadan gezmelere gider vs vs.Ates dustugu yeri yakiyor arkadasim,ben bosverdim kaynivalide,konu komsu dinlemeyi coktan,sen de inadina dik tut basini.
Benim basta sutum az diye doktordan yardim istemistim,bitiyor sutum ne yapayim da artsin diye.Bana aynen soyle dedi,eskiden kadinlar sutum yok diye uzulurlerdi cunku sute iyi bir alternatif yoktu bebeklerini besleyemiyorlardi,simdi bu sutum yok diye uzulen anneleri anlamiyorum,cok guzel mamalar var,sutunu arttirmak icin stres yapacagina bebegini ihtiyaci olan mama ile doyur demisti.Tabii ben mama zaten veriyordum ama sutum de artsin diye yine de ugrastim ve karsiliginda emmeyen bebegime 6 ay sagarak sutumu verdim cok sukur.
Uzun uzun yaziyorum cunku uzuldum senin boyle caresiz hissetmene kendini,oysa gercekten caresi var ve mama zehir degil,verirken uzulmene gerek yok.Yuzunde kizariklik olustu demissin,alerjik olma riski yuksek cunku ilk defa anne sutu disinda bir sut aliyor.Bunu doktoruna danismani oneririm,yok danisacak bir doktorumuz diyorsan da baska bir mama denemeni tavsiye ederim.Bebegini de alerji riskine karsi takib et.Bu arada mama veriyorum diye sakin bebegini emzirmekten vaz gecme,anne sutunun yerini yine de hic bir mama tutamaz.Sana tavsiyem gunduz mama agirlikli beslemen,gece de bol bol emzirmen,gece emzirdikce sutun azalmaz hem gece sindirimi daha kolay anne sutunun.
Ek gidaya gecmediysen yava yavas gecmeni de tavsiye ederim,ama lutfen cok az az vererek basla,nette bununla ilgili cok bilgi var okuyabilirsin.
Hepsini bir yana birak,onemli olan elbette ti kilosu degil,sagligi ama bbir bebek almasi gerekenin cok altinda kilo aliyorsa da bu saglikli degil.Moralini yuksek tut ve en kisa zamanda da bebeginin kilo aldigi mujdesini paylas bizimle.Saglicakla.