- 1 Temmuz 2011
- 264
- 263
-
- Konu Sahibi muftak perisi
Allah bir an önce şifa versin inşallah hepsine. İlk çocuğumda böyle değildi tamam o da hastalanırdı ama ayda bir kere değil sene de 1-2 defa. İkinci böyle olunca çok kötü hissediyorum. Bir şeyleri yanlış yapıyorum ama neyi. Tamam evde bir abi var okula gidiyor ondan sık hastalık gelir ama bu kadarı normal mi?Durum bizde de aynı cnm oğlum daha 3 aylıkken ablasından bulaştı hasta oldu sonra yine şimdi yine ikiside hasta bende çok yoruldum ağlıyorum ben yetişemiyorum annelik yapamıyorum diyorum sonra da Allah beterinden korusun diyorum böyle böyle büyüyecekler inşallah biz beş aylıkken tadimlara başladık
Dediğiniz siteye bakacağım. Direk ilaç başlamıyorum zaten burnunu yıkıyorum hemen açık tutmaya çalışıyorum sürekli ama çok çabuk alta iniyor anlamıyorum. Hemen hırıltılanıyor. Dün gece sadece burnu akıp tıkanan çocuk bu gece hırıltılandı hemen. Bütün gün gözümden iyi baktım. Burnunu sürekli yıkadım çektim. İyi giydirdim. Ama yok göğsü hırıltılandı öksürüğe çevirdi anında.Bu sene biz de ailecek çok hasta olduk. Bebisin de hastanesi çok normal. Üzmeyin kendinizi ,sizinle alakalı degil
Emdiği sürece sıkıntı yok. Burnunu açmaya calisin. Sicak tutun. Yakasina cold mix damlatabilirsiniz. Alerjik olabilir damla ,kontrollü kullanın.
Başka da gün sayın.Ben öyle yapıyorum.
Sırf burnu tıkandı diye hemen başka ilaçlara basvurmayin. Anne olunca anladım, sitesinde Dr. kadir tugcu var . onun forumdaki yazılarını vs takip edin.
Kadir tugcu ,soğuk algınlığı vb ilaç kullanılmadığı sürece göğüse inmez diyor. Hiriltilanmasi ayrı bir şey, genzi akiyordur bir yandan. O bizde de oluyor ama 1 haftaya hep düzeliyor.Dediğiniz siteye bakacağım. Direk ilaç başlamıyorum zaten burnunu yıkıyorum hemen açık tutmaya çalışıyorum sürekli ama çok çabuk alta iniyor anlamıyorum. Hemen hırıltılanıyor. Dün gece sadece burnu akıp tıkanan çocuk bu gece hırıltılandı hemen. Bütün gün gözümden iyi baktım. Burnunu sürekli yıkadım çektim. İyi giydirdim. Ama yok göğsü hırıltılandı öksürüğe çevirdi anında.
Bence normal bizde de abla var okula giden abla hep hasta eee aynı evin içinde ne kadar korusakta oğluma da bulaşıyor bu kişi atlatsak allahin izniyle diyorum hep kızımda bebekken hiç hastalanmszdi ikinci çocukların kaderi herhalde bu durumAllah bir an önce şifa versin inşallah hepsine. İlk çocuğumda böyle değildi tamam o da hastalanırdı ama ayda bir kere değil sene de 1-2 defa. İkinci böyle olunca çok kötü hissediyorum. Bir şeyleri yanlış yapıyorum ama neyi. Tamam evde bir abi var okula gidiyor ondan sık hastalık gelir ama bu kadarı normal mi?bana mı fazla geliyor
Hırıltı duymaya başlayınca soğuk algınlığı için ilaç vermiştim gece yatmadan yarım ölçek o mu kötü yapıyor acaba dediğiniz gibi kullanmamak mı lazım. Şimdiye kadar hep doktor ne verdiyse onu kullandım direk bir an önce çocuk iyi olsun diye.Kadir tugcu ,soğuk algınlığı vb ilaç kullanılmadığı sürece göğüse inmez diyor. Hiriltilanmasi ayrı bir şey, genzi akiyordur bir yandan. O bizde de oluyor ama 1 haftaya hep düzeliyor.
Umarım yanlış bir şekilde anlatmiyorumdur.
yıllardır Dr un dediklerini uyguluyorum. Bir yandan Dr a da götürürüm, muayene ettiririm tabi. Bu şekilde anlattık hep.
Allahım hayırlısıyla bu kışı atlatalım ne yapıcam bilmiyorum. Geçen gece adak adadım artık ne yapacağımı şaşırdım yine hastalanınca çocuk.Bence normal bizde de abla var okula giden abla hep hasta eee aynı evin içinde ne kadar korusakta oğluma da bulaşıyor bu kişi atlatsak allahin izniyle diyorum hep kızımda bebekken hiç hastalanmszdi ikinci çocukların kaderi herhalde bu durum
Yazdığınız çok iyi oldu. Ben de gördüm onu hatta araştırdım büyüğe alacaktım bir de eczaneden sorayım derken unutmuşum. Yarın hemen soruşturup halledeyim.Ben bir doktor paylaşımında görmüştüm okula giden çocuklara probiyotik damlalardan vermek hastalık kapmalarını cok büyük oranda engellet diye. Çok daha sonrada birisi paylaşmış öyle denk gelmiştim okula giden çocuğum bütün sınıf hastayken bile probiyotik damlayla kapmıyor hastalığı artık cok hasta olurdu önceden vs diye paylaşım yapmıştı. İlk çocuğunuza doktora sorup kullanın isterseniz bağışıklığını desteklesin. Küçüğüde herkes iyileşse dahi kimseye yanaştırmayın iyice toparlanana kadar toparlansada öptürmeye vs izin vermeyin ve anne sütü kadar ek gıda fayda etmez
Telefondan girince sizin yorumunuzu görememişim reklamdan, yeni gördüm kusura bakmayın. Cold mix denemedim, okaliptüs yağı var,onu damlatıyorum genelde ıslak bir havlu beze bir kaç damla peteğin üstüne bırakıyorum. Büyükte o iyi gelirdi küçükte de onu denedim genelde. Ek gıdayı bugün doktora da sordum bağışıklığa çok bir fayda sağlamaz ama istiyorsan yoğurtla elma püresi verebilirsin dedi. O yüzden vazgeçtim. Altı ayı bekleyeceğim.Merhaba, evde okul çağında cocuk varsa maalesef hastalık kaçınılmaz oluyor özellikle bu kış cocuk hastalıkları cok patladı. Benim de 5 yaşına girecek oğlum var, ikinci oğlum da bir ay sonra aramıza katılacak kısmetse, aynı şekilde kara kara düşünüyorum, bir de ortaokul çağında ablamız var. Boyu kilosu iyiymiş bebeginizin, doktorunuz tavsiye etmedikçe ek gıdaya gecmeyin bence, bu bir çözüm değil ki, yeme içmeyle cocuklar hasta olmasaydı hiçbiri hastalık atlatmazdi. Ne güzel anne sütü de alıyormuş. Burun tıkanmasıni önlemek için odaya hava temizleyici, yastığına coldmix denediniz mi? Allah acil şifalar versin cocuklarin hastalığı zor
Bugün ilk defa baktım siteye biraz karışık geldi ya da telefondan baktığım için tam açamadım ama güzel bir zamanda detaylı inceleyeceğim. Kitabı da mutlaka araştırırım. Doktordan geldik bir saat oldu. Antibiyotik ve bitkisel bir şurup verdi. Bakalım bu seferlikte böyle atlatalım inşallah bir daha kendi kendimize hafif geçiririz.Küçük kızım da hiç soğuk algınlığı ilacını kullanmadım. Ve antibiyotik nedir bilmiyor çocuk neredeyse.
Yazılarını okumanızı tavsiye ederim. Hatta kitap çıkardı. Yani burun akıntısı vs artık benim için basit şeyler. Tabi yıllardır tecrübe edindim. Çocuğun genel durumunu takip ediyorum. Aile hekimine muayene ettiririm . Cocugunluk doğal şeylerle atlatiriz.
Evet bu sene anormal bi durum var yağmur ve karda geç kaldı ama psikolojimiz yerlerde korkudan uyuyamıyor o siteye ben de baktım ama bizim ateş 40 olunca dr lar bile panik oluyor. Bizi en çok ateş yorduAllah şifa versin, yardımcımız olsun. Bilmiyorum büyük oğlum da hastalanırdı ama sene de 2-3 defa, hele küçükken 1-2 defa ancak. Küçüğü yavrum daha beş aylık olmadı beşinciye hasta olunca artık bana bir umutsuzluk, kötü bir hissiyat geldi. Sanki hiç hastalıktan kurtulamayacağız gibi. Hoş bu kış kurtulamadıkta zaten. Ama bir iki gündür daha iyi kuzum. Doktora söyledim gittiğimde “bu kış beşinciye hastayız ben nerde yanlış yapıyorum” diye, “siz de bir şey yok kendinizi suçlamayın sakın, bu sene geçmeyen bir salgın var. Kendi direncinizi kırmayın böyle düşünerek” dedi. Araştırmaya devam edeceğiz. Şu an yukarıda arkadaşın dediği siteyi takip ediyorum elimden geldiğince yeni yeni okuyorum. Dr kadir tuğcu aklıma çok yattı. İnşallah bundan sonra daha iyi olacağız diye umut ediyorum.
Bu seneden umudumu kestim gibi bir şey önümüzdeki sene bari bağışıklıkları tavan yapsa da hasta olmasalarEvet bu sene anormal bi durum var yağmur ve karda geç kaldı ama psikolojimiz yerlerde korkudan uyuyamıyor o siteye ben de baktım ama bizim ateş 40 olunca dr lar bile panik oluyor. Bizi en çok ateş yordu
Burada dertleşince bile insan bir rahatlıyor yalnız olmadığını bilince. Sürekli bu şekil olunca artık bende bir sorun olduğuna emin oldum diyebilirim. İnşallah bundan sonra sağlıklı olurlar.sanki bni yazmıssınz büyük oğlum 6yaşında,bu yıla kadar( prematüre doğdu) hava makinesi bile kullanmadık. kücükken okdr az hastalandı kı ilk hastaneye gttiğimzde hastalık için büyüktü. 2.bebeğim oldu 5. aya girecek kilosu falanda maşallah ama 3.grıbı hastanede bile yattık. ama bu sene cocuklar arasında güçlü bir grip var herkes hasta, dünya bununla savaşıyor. ev aktar gibi oldu ama size sunu yapın biz çare bulduk diyemem sadece yalnız değilsiniz bilin istedim