Bebeğim 4aylık emmiyor.emzirmeyi keseyim mı?

serendipty

Guru
Kayıtlı Üye
27 Mart 2012
9
0
286
İstanbul
4ay önce dogum yaptım.sütüm çok az olduğu için mamaylaberaber 3ay emzirdim.ama oğlum3,5aylıkken bir günde emmeyi bıraktı. O gün biraz acı ve sarımsak yemiştim.birkaç güne düzelir dedim.ama olmadı.bıraktı.biberon,emzik hatta baş parmağını bile Şapur şudur emıyor.beni emmiyor.göğsüme yaklaşınca ciyak ciyak.emzirmeye çalışınca ağlamaktan morarıyor.doktor tavsiyesiyle mamayı kestim,aç bıraktım.kilo verdi ama yine de emmedi.oğlum beni emmemek için ağlamaktan,ben de süt veremiyorum diye ağlamaktan harap olduk.artık dayanamıyorum.ikimiz de çok yıprandık.emzirmeyi keseyim mı,devam mı edeyim?

merhaba,
öncelikle allah yardımcınız olsun emmeyen bebek çok zor, anneyi de çok üzen bir şey kendimden biliyorum. Her anne bebeğini doya doya emzirmek ister gözlerinin içine bakarak, ama bazı hassas bebekler dikkatlerinin dağılmasından yada hissettikleri kokudan emmeyi red edebiliyorlar, özellikle bu aylarda. Sizin bebeğinizde sanırım çok hassas ve mamada aldığı için biberonun kolaylığını da biliyor, sizin alternatif olarak ne vereceğinizi de. Bence bir kaç gün ten temasını artıracak bir şeyler yapın, kolunuza alın göğüs hizasına yada üst kısmınız çıplakken uyumak gibi, duş almak gibi,tabi kokulu şeyler yemeden:) bi de 4-5 saat aç bırakıp meme teklif edin uyumaya yakın, yarı uyanıkken. Ek gıdaya geçmesine az kalmış, zaten mama da alıyormuş en azından uyku önceleri emmesi yeter, siz de bol bol süt içip, tatlı şeyler yerseniz sütün tadı da daha iyi gelecektir. Tabi bunlar benim nacizane tavsiyelerim, kolay gelsin

Tavsiyeleriniz için teşekkürler.bugünden itibaren denemeye başlayacağım.inşallah tekrardan emer oğlum.emmeye başlarsa burada paylaşırım.bu arada psikolojimi de düzeltmeye çalışırım.Hayırlısı olsun diyelim.

Merhaba ;
Benm bebeğimde 4 aylıkken beni emmemeye başladı. Ben mama takviyesi falan yapmadım. O aya kadar bebeğim 1 kilonun üstünde alıyordu her ay. Doktora gittiğimizde tahliller yapıldı. İdrar yolu enfeksiyonu çıktı. Doktor şurup verdi. 1 hafta kullandık geçti enfeksiyon. bütün umudum o şuruptu. Ne kadar kötü bir duygu bebeği emzirmeye çalıştığında kendini geri ittirmesi. Sonra benm bebeğim beni yine emmek istemedi. 5,5 aylık olana kadar ayağımda salladım 3 saatte 1 ve öyle emzirdim. ama uyku halinde emdiği için sütü tam çekemedi. o aylar da hiç kilo almadı aynı kiloda durdu. sonra bronşiolit başlangıcı geçirdik derken 5,5 aylık olduk ve ekgıda serüvenimiz başladı. şimdi 6,5 aylığız ekgıda+emzirme ile devam ediyorum. bazen bebeğim uyumadan ben, emiyo bazen de uyuyacakken. ama hala sütü tam çekemiyo uyurken. Evet yıprandım mı çok yıprandım ki 2. çocuğu hiç düşünemiyroum bile. Sana tavsiyem sütünü sağ hiç olmazsa sütün kesilmesin sağ ve kaşıkla ver. belki zamanla emmeye başlar. Bütün hastalıklardan koruyo anne sütü bebeği ve en kaliteli mama anne sütünün yanında bir hiç bence. En azından bi idrar tahlili yaptır. az da olsa düzelme olabiliyo bebeklerde. kulağına baktır iltihap falan var mı diye. uyuyacakken emzir öylede emebiliyorlar ama herşeyden en önemlisi sütünü arttırmanın yolunu ara. ,İmkansız değil bol su ve bol ayran. Sütün artınca tekrar emer. benm bebeğim sütümn fazla old. günlerde daha fazla emiy.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…