• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi bebeğim 4 aylık kavonoz mamasını çok seviyor günde bir kavonoz fazlamı?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

beren34

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Ağustos 2009
509
11
96
38
Diğer
arkadaşlar bebeğim 4 aylık milupanın sütlü pirinçliden 60 ml sabah öğlen milupa kavonoz mama bazende akşamları pirinunu bir çay bardağı ve çokta emiyor sizce çokmu yediriyorum çok korkuyorum fazla yer diye ama yemek istiyor ve sürekli eli ağzında aranıyor kafam karıştı doktorlar sadece anne sütü diyor ama tok olunca daha huzurlu sanki siz neler yapıyorsunuz.

canım sen daha iyi bilirsin ama bebeğinde emiyormuş keşke hiç vermeseydim en azından 1 ay daha bekleseydin.ben beş aylık olana kadar bir sey vermedim 5 aydan sonrada alıştırmak için az az tattırmaya başladım tam anlamıyla ek gıdaya geçmem 6.ayda oldu.kahvaltıya 7 ayda başladım. bebeğim aranıyor demişsin o zamn emzir,sutun emzirdikçe daha da artar.

Larem35 e katılıyorum ben de..Benim de kızım 4 aylık, doktorumuz anne sütüne devam dedi..Sütün de varsa emzir bence, doktorlar da süt yettiği müddetçe ilk 6 ay emzirin diyorlar..
Sen bu gıdalara bir doktora danışarak mı başladın yoksa kendin mi verdin? Eğer kendi kendine başladıysan bir doktorla görüş derim.

hayır doktora sordum verebilirs
n dedi ama önce sütün dedi zaten benim kızım emerken uyur sürekli emiyor sattlerce doysa yemez değilmi?

Valla canım doktorun miktarı içinde tamam diyorsa bile eğer sütün varsa gene de bu kadar mama yerine sütünü ver derim.
Bizim doktor 6. aya dek anne sütü, sonrada yavaş yavaş başlayıp ( birer kaşıktan) artıracağız dedi. Bu yüzden bana fazla geldi.
Ancak elbetteki gene de en doğrusunu annesi olarak sen bilirsin.

madem sütünüz var neden mamaya başvurdunuzki
üstelik kavanoz maması...:olmaz:
doktorunuz tabiki verevilirsiniz der zaten bebekler için yapılmış onlar ama emen bir bebeğe vermek ne kadar doğru tartışılır
4. aydan sonra bebeğe verilebilicek ilk şey meyve yoğurt olmalı
sonrasındada sebze püreleri kahvaltılar çorbalar
kavanoz maması uzun yollalrda yada resmi ev gezmelerinde verilebilir ancak benim düşüncem böyle :1closedeyes:

Son düzenleme:
bencede emzirin derim.ahh ah benim sütüm olsaydı:( 3.4. ayda oğlum çok fazla elini ağzına götürmeye hırslı bir şekilde emmeye başladı doymuyo zannetmiştim ama bu aylarda yaparlarmış öyle.azar azar verin alıştırmak için istiyorsanız.doktorumuz bize başlayabileceğimizi söylemişti ama ben sütüm az olduğu için 4. aydan başladım sonradan da fazla mı yüklendim diye içim içimi yedi.meyveler daha tatlanmadığı için o zamanlar kavanoz maması veriyodum mecbur ama artık bolca tatlı meyve var zorda kalmadıkça vermiyorum.organik olsalar bile içine sonradan konmuş c vitamininden başka vitamin yok.halbuki taze meyvelerde vede sebzelerde bolca vitamin var ve barsakların çalışmasında daha etkililer.tecrübeyle sabittir:) kolay gelsin..

oğlum 5buçuk aylık oldu,sadece emziriyorum.birkaç kez yoğurt ve meyve püresi tattırdım o kadar.benimki de aylardır elini emiyor,hatta çiğniyor,bu aç olduğu ya da sütümün yetersiz olduğu anlamına gelmiyor,doktor normal dedi.saatlerce emerek uyuma meselesine gelince benimki de aynen öyle.alıp yerine yatırmasam kucağımda 5dakikada 2yudum emerek uyuyor.kendi çocuğun için sen daha iyisini bilirsin ama bence erken başlamışsın

4 aylık emen bir bebeğe neden başka bir gıda veriyorsunuz ki.
Bas bas bağırıyor uzmanlar doktorlar ilk 6 ay sadece anne sütü diye.
Aç olduğu için yediği falan yok. Şekerli tadlar hoşuna gidiyor ondan yiyor.
Verin bakalım tuzlu ekşili yiyecek mi aç olsa da.
Sadece emzirin. Bebeğinize iyilik yaptığınızı düşünürken aslında kötülük yapıyorsunuz farkında değilsiniz.
Ayrıca hadi madem verdiniz neden hazır gıda. ınternet elinizin aldında bebekler için güzel tarifler var. Gerçi tarife de gerek yok cam rendeden geçirin meyveyi verin verecekseniz.

Back