• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi bebeğim 4.5 aylık hala 90 cc mama yiyor :-(

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

esra_berk

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Nisan 2010
85
0
46
Ankara
merhabalar kızlar. 4.5 aylık bir bebeğim var. 50 günlükken doymadığı için aptamil'in devam sütüne başlamak zorunda kaldım :-( ilk önce emziriyorum sonra hemen ardından devam sütü yapıp veriyorum fakat kutunun üzerine baktığımda oğlumun bu ayda 180 cc devam sütü alması gerekiyormuş. gögüslerimi sağdığımda 50-55 cc süt geliyor geriye kalıyor 120 cc ama benim oğlum 90 cc den fazla yemiyor. 3 aylıkken 90 cc ye çıkarttım 1 hafta sonra 5 aylık olacak hala 90 cc yiyiyor.günde 4 defa emiyor ve 4 defada devam sütü alıyor (gece emzirmem hariç yatana kadar). devam sütünü fazlalaştırıyorum 100 veya 110 cc yapıyorum çocuk otomatiğe bağlamış gibi 90 cc yi yiyiyor 10 cc bırakıyor biberonda. sizce azmı veriyorum kilo alımıda normal aslında. bana bir akıl verin lütfen :-(

mama vermeden önce emzirdiğine göre bebeğin emerek süt ihtiyacının bir kısmını karşılıyor demek ki.Göğüslerini sağmakla bebeğinin emmesi çok farklıdır.Belki bebeğin emerken daha fazla süt içiyordur.Emzirmeden sadece mama vermeyi dene bakalım kaç cc mama içecek.Kilo alımıda iyise bence çok takma derim.

canım çocuk doyuıyor demek ki niye zorluyorsun ki..ben sadece emziriyorum..öyle çok emen bi çocuk değil..ki 90 cc fln süt emdiğini bile sanmıyorum ben..çünkü çok az emiyor..ama demekki yetiyor..

canım hiç kafana takma benimki altı aylık ama oda hala 90 cc yiyor bazen 50 ile doyduğu oluyo takma kafana bebeğin huzurlu sağlıklıysa bende çok üzlüyodum yemiyo diye artık bıraktım zorlamıyorum ne kadar yiyeceklerine kendileri karar versin değilmi?

Benimkide 5,5 aylık ve110 cc içiyor..Bazı zamanlar çok az içtiğide oluyor..İştaysız bir bebek bu yüzden kilosuda az :(

Back