Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
arkadaşlar yardım bebeğim 3 ayına girdi.daha önceleri uykusu düzenliydi fakat şimdi gündüzleri uyuyor geceleri uyumuyor.sabah 4 e kadar uyutmaya çalışıyorum.gece oyun oynamak istiyor.gündüz gülmeyen çocuk gece agucuklar yapıp yüzüme gülüyor.ona uyku düzenini nasıl vericem bilmiyorum.sadace anne sütüyle ve arada mamayla besleniyor.bazen doymadığını hissediyorum.ek besin versemmi??
gunduz uyutmamaya calis gece ayni saatte yatir sabah ayni saatte kaldir mesela gece yatmadan yika oyle yatir hem rahatlar hem uykuya cabuk gecer.ek besin icin cok erken nasilsa 3 ay sonra mecbur baslayacaksin birak biraz midesi rahat etsin anne sutuyle devam et bence. benim bebegim anne sutuyle besleniyordu 2 haftadir emmek sitemiyor yapmadigim numara kalmiyor emdirmek icin mama vermeyi bile dusunmedim illaki emecek yani bu aylar cok onemli bebeklerimizin gelisimi icin 6 ay emsin sonra isterse biraksin o yuzden gayret ediyorum emzirmeye o inat ediyo ben ondan inatciyim kazanan ben oluyorum tabiki. sutu az olanlar icin deil bu soylediklerim tabiki emziremeyen anneler var ama sutun varsa mutlaka anne sutuyle besle.
bebeğim geceyle gündüzü karıştırıyor sanırım.sabahtan beri mışıl mışıl uyuyor.bir gün uyutmadım öglen 2,5 ta uyandı genede gece yattı kendine belli bir saat belirlemiş.sütüm yetiyor ama bizimki doymuyor.sanırım 7 kilo olmuştur.en son 6400 dü.o yüzden ek besine geçsemmi dedim.en azından tattırsam
birde sürekli kucakta durmak istiyor(babası saolsun alıştırdı)
gunduz uyutmamaya calis gece ayni saatte yatir sabah ayni saatte kaldir mesela gece yatmadan yika oyle yatir hem rahatlar hem uykuya cabuk gecer.ek besin icin cok erken nasilsa 3 ay sonra mecbur baslayacaksin birak biraz midesi rahat etsin anne sutuyle devam et bence. benim bebegim anne sutuyle besleniyordu 2 haftadir emmek sitemiyor yapmadigim numara kalmiyor emdirmek icin mama vermeyi bile dusunmedim illaki emecek yani bu aylar cok onemli bebeklerimizin gelisimi icin 6 ay emsin sonra isterse biraksin o yuzden gayret ediyorum emzirmeye o inat ediyo ben ondan inatciyim kazanan ben oluyorum tabiki. sutu az olanlar icin deil bu soylediklerim tabiki emziremeyen anneler var ama sutun varsa mutlaka anne sutuyle besle.
bebeğinde inatçısı bi başka oluyor.bizimki banyı yaptımı uykusu açılıyo.bi değişik çocuk anlamadım nasıl.kafamçokkarıştı
benim bebegimde 3.5 aylik ve az kilo aliyor sutumuz yetmese uyumazlar cok guzel uyuyor ama inatci iste cok ac acliktan agliyo memeyi almiyo zor al;diriyorum aldimida birakmiyo. oyun oyna onunla uyumasin gecede 9 da uyutmaya calis en azindan dene bakalim ise yarar mutlaka
bide gunduz tv faln acik olsun ev cok aydinlik olsun gecede bir okadar sessiz yani yattigi oda
nınım ve ata'm herşeyim
Kayıtlı Üye
canım gündüzleri fala uyutma..
nilin dediği gibi banyo yaptır akşam 7_8 arası
arkasından emzir. bak nasıl uyur..
kesinlikle güzdüz az uyut ve yor onu...
ya saat beş gibi uyandırdım anca 2 saat oyaladım kucagımda uyudu yine
yarından tezi yok alıştırmaya başlıycam.bugün gitti malesef.birde babamız geç geliyor sanki onun geleceğini biliyor ve o saate ayarlıyor kendini.kesin o geldimi uyanacak.birde evimiz soğuk olduğundan banyo yaptıramıyorum çok fazla ve kendine ait odası varda yok.yani soğuk diye hazırlayamadık.tavsiyelerinşz için çok teşekkürler allah hepimize sabır versin.
Ben de gündüz fazla uyutmayayım diyorum uykusu gelip de uyuyamayınca yaygrayı basıyor sonra uyutmak istesem de uyumuyor akşama kadar ağlıyor. 22 de uyusa yeter bana 7-8 istemem:) Banyodan sonra uyuması gerektiğini bizim ufaklık da bilmiyor sanırım:)
bebeğim geceyle gündüzü karıştırıyor sanırım.sabahtan beri mışıl mışıl uyuyor.bir gün uyutmadım öglen 2,5 ta uyandı genede gece yattı kendine belli bir saat belirlemiş.sütüm yetiyor ama bizimki doymuyor.sanırım 7 kilo olmuştur.en son 6400 dü.o yüzden ek besine geçsemmi dedim.en azından tattırsam
birde sürekli kucakta durmak istiyor(babası saolsun alıştırdı)
süt yetiyorsa bebeğin doyuyordur, doymuyorsa süt yetmiyordur. Kilo alımı iyi görünüyor yani doymama problemi yok tabi en doğrusunu doktorun bilir. Anne sütü dışındaki her şey bebeği doyurup alacağı süt miktarını azaltacağı için benim doktorum ilk 6 ay önermiyor.
gecesi gündüzüne karışmış en iyi yöntem gündüz oyalamaya çalış
uyusa bile yarım saat sonra kaldır
akşam banyodan sonrada masaj yap oda rahatlatıp mayıştırıır
birde anason ver akşam
bi dene bunları cnm mutlaka düzene girer