BEBEĞİM 3 AYLIK GECE UYKUSUNA GEÇ YATIYOR

zehra yagmur

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
24 Nisan 2024
16
4
23
Merhabalar benim 3 aylık bir kızım var gece uykusuna saat 1 den aşağı yatmıyor gündüz uykularıda kedi uykusu gibi max 30-45 dk uyuyor. Milletin bebeği saat 8 de gece uykusuna yatıyor çok imreniyorum benim bebeğimde erkenden uyusun istiyorum sizce napmalıyım ?
 
Benim bebeğim 5. 6. aylarına kadar 4te 5te uyurdu :) ben de aynı şeyi düşünüp üzülürdüm. Şimdi de çok erken yatıyor sayılmaz sürekli değişiyor yatış saatleri ama gece gündüz ayrımı 6. aydan sonra oturmaya başlıyor. Bebeğin henüz çok küçük, yatış kalkış saatlerini düzenleyemesen de çok fazla dert etme büyüdükçe yavaş yavaş düzene girecektir.
 
Merhaba zamanla düzelecektir. İlk 4 ay pek bir düzen beklenmez 4. Aydaki meme reddi ve uyku gerilemesi sonrası yavaş yavaş oluşur. Bebeğiniz için bir not defteri tutup bu deftere gün içerisinde kaçta uyandı kaçta ilk uykusuna yattı uyandı? Gibi bebeği gözlemleyerek tablo oluşturabilirsiniz. Biraz ileriki zamanlarda bebeği güne erken başlatmak günü erken kapamasına imkan tanıyacaktır. Bir bebek güne 7 gibi en geç 8 de başlamış olmalı. Bu saati geçtiğinde geceden yemeye başlarsınız. Çünkü zincirleme uyku saatleri ileriye atacaktır. Bebeklerin ayına göre uyanık kalacakları süre aşağı yukarı bellidir. Yinede siz bebeğinize baktığınızda bunu anlamaya başlayacaksınız hepsi farklılık gösterebilir. Mühim olan çok yormadan uyuymak. Aman yorulsun gece uyur aslında çok büyük yanlış bu gece sık uyanmalara sebebiyet verir. Gündüz uykularının tam zamanında ve düzenli olması güzel bir gece uykusu demektir. Dolayısıyla 3 aylık bir bebek 1,5-2 saat uyanık kalabilir. 7 de güne başladığınızı varsayarak 1,5-2 saat( bebeğinizi gözlemleyerek çokta uyku bastirmadan) aralıklarla uykuya götürmeniz iyi olacaktır. Genelde 3 uyku yaparlar. En son 18:30 da gündüz uykuları bitmiş olursa geve uykusuna geçiş için zaman kalacaktır. Gün içindeki hiçbir uykusu 2 saati aşmasın. Aşarsa mutlaka öperek, severek uyandırın. Kısa süren gündüz uykularını uzatmaya çalışın. Mesela 30. Dk da uyanıyorsa siz 25. Dk da yanına gidip hafif burnuna boynuna dokunup diğer uykuya geçmesi için destek olabilir. Ya da kendiliğinden 40. Dk da uyandıysa hangi destekle ya da nasıl uyuttuysanız aynı şekilde, aynı desteği vererek tekrar uykuya devam ettirin. Bebekler bu dönemde anne karnındaki o ortamı sıkışıklık hissini severler. Battaniyeyi kıvırıp sırtından destekleyip bacak arasından geçirebilirsiniz. Uyuyacağı oda da black out perde kullanmanız faydalı olacaktır. Mutlaka az aydınlık olsun oda. Uyku öncesi az uyaran olsun. Tv (sizin izlediğiniz ya da ışıklı sesli oyuncaklar olmasın. D vitaminini gündüz hemen ilk beslenmesinden sonra sabahın erken saatlerinde vermeniz de uyku ya direnme oluşmaması için önemlidir. Gün içinde tummy time egzersizleri yaptırmak ve dışarı çıkarmak ona iyi gelecektir. Son olarak bebekler rutinleri severler. Bu onları güvende hissettirir. Akşam uykusu öncesi yaptıracağanız güzel bir banyo ve sonrasında masaj hem onu gevşetip uykuya dalmasınk kolaylaştıracak hem de rutine döndürdüğünüzde uyku saatinin geldiğini anlayacaktır.
 
Bebeklerin uyku saatleri surekli degisiyor. Su an gazli doneminde bebeginiz erken uyumayabilir. Benim oglum da ilk 4 ay gece 2'den oncr uyumadi. Sonra erken uyudu bi donem. Simdi yine gec uyuyor.
ilk aylarda gunduz cok kisa uyuyor bebekler. Buyudukce gunduz uyku sayisi azalip suresi cogaliyor. Ayiniza gore normal ilerliyorsunuz
 
Söylediklerinizi uygulayacağım inşallah bi gelişme olur çok teşekkür ederim
 
oğlum gece 10/10.30 arası uyur sabah 10.00 uyanır gündüzleri de maksimum yarım saat 45 dakika uyur. aşağı yukarı doğduğundan beri böyle. Gece gece uyanıp yer tabi o normal bir şey. Burada buna çok takılan insanlar gördüğüm için özel olarak doktoruma sordum. 12’ye bırakmadığın sürece çocuğun uykusunu güzel alıyorsa hareketi yerindeyse bir sıkıntı yok dedi, kendi düzeni var onun dedi. Mesela misafir gelir eve bilerek uyumaz onlar gidene kadar. Doğduğundan beri böyleydi de. O yüzden ben artık uykusuna takılmıyorum. Bu arada dokuz aylık.
 

Bende aynıydım uyku uyku diye yedim kendimi. Sonra rutin muayenelerinden birinde bir nörologa sordum ve aldığım cevap, bu artık bir sektör. O gereken kadarını uyuyor dedi. Mümkün mertebe düzeni olsun aynı saatlerde kalksın ve uyusun yeter dedi. Ki dakikasına bakarak değil aşağı yukarı dedi. Bende saldım ondan sonrasında. Sosyal medyaya bakınca uyumayan bebekler ile ilgili ciddi bir korkutma politikası var. Evet annenin rahatı için önemli ama uyumuyorsa da kendimizi yiyeceğimiz kadar birşey yok. Ben daha çok gelişimiyle ilgili endişe ediyorsun nörolog bile öyle deyince rahatladım.
 
Bende gelişiminden çok endişeleniyorum açıkçası zaten o yüzden bu kadar araştırıyorum
 

Uyku danışmanlar falan var ya. Bir de bebek sekizde uyumak zorundaymış. Doktora söyledim yazın nasıl uyuyacak o çocuk gündüz vakti uyuyamaz ki dedi bana. Geceyi görmesi lazım o çocuğun dedi. Sosyal medyadaki şeylerin dikkate alınmaması gerektiğini bir kere daha anlamış oldum ben.
 
Bende gelişiminden çok endişeleniyorum açıkçası zaten o yüzden bu kadar araştırıyorum


Sizin döneminizde bende öyleydim, anlıyorum. Beyin gelişimi ve uyku bağlantısı diye kendimi yedim. Sonrasında güvendiğim bir doktordan bu bilgiyi alınca rahatladım. Size de önerim bu olucak. Güvendiğiniz bir doktordan uyku konusunda ki fikrini alın içiniz rahat etsin. Rutinler önemli ama bebeğin güvende hissetmesi açısından ama dakika sayıp (sayan birisi olarak) kendine zindan etmenin de alemi yokmuş.
 

Ay imzamı atarım
 
Gece 10da uyuyup sabah 11de kalkan bebek mi varmış benim bebiş 3 ayını yeni doldurdu 1 de uyuyup Max 4de uyanıyor , sonra da en fazla 1er saat uyur bi sürü uğraş verdikten sonra , valla imrendim benimki asla uyumuyor malesef
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…