• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları Bebeğim 2aylık oldu sarıığı geçmedi lütfen yardım edin

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

cansu09

Guru
Kayıtlı Üye
6 Ocak 2010
41
0
296
Aydın
bebeğimin sarılığı çok azdı geçer dediler ama geçmedi.bugün dr gittik anne sütüne bağlı olabileceğini söyledi.mama yedir emzirmeyi kes dedi.ne yapacağımı bilmiyorum.sütüm gelmezse sonra diye korkuyorum.ya bebeğim bir daha emmek istemezse.başına böyle bir olay gelen varsa lütfen yardım etsin:58:

canim benim bebegimin sariliginin tamamen gecmesi de neredeyse 2,5 ayi bulmustu. ilk gunler sutum yetmedigi icin ben zaten gunde 3-4 kez 30'ar ml. mama veriyordum ama emzirmeyi de hic kesmedim. hatta bebegim 24 saat emiyordu diyebilirim. ancak bizim doktorumuz bebegim 40 gunlukken bir kan tahlili daha yaptirip kandaki bilirubin seviyesini kontrol etmisti, orada bir sorun cikmamisti. kaka yaptikca kurtulacak bundan, iyi besle, bol sivi aldigindan emin ol demisti ama anne sutunu kesmemi hic soylemedi. ben de bir an umudu kesmistim bebegimin gercek cilt rengini gorebilmekten ama bir anda geciverdi. umarim Allah sifa verir tez zamanda da minik yavrucak iyi olur. dualarim sizinle..

bebeğimin sarılığı çok azdı geçer dediler ama geçmedi.bugün dr gittik anne sütüne bağlı olabileceğini söyledi.mama yedir emzirmeyi kes dedi.ne yapacağımı bilmiyorum.sütüm gelmezse sonra diye korkuyorum.ya bebeğim bir daha emmek istemezse.başına böyle bir olay gelen varsa lütfen yardım etsin:58:

canım benim bebeğim senin ki kadar uzun süreli değil ama AB kan uyuşmazlığpından sarılık olmuştu, hastanede yatarak tedavi gördü ama sürekli emzirmemi istedi dr. sarılığı ancak öyle yener diye. Ama işte neden kaynaklandığı önemli. KAn tahlili yaptılar mı?

geçmiş olsun canım, benim kızımın da 3 ay sürdü sarılığı ilaç tedavisi ile düşürebildik ...ama ben hamile iken kortizon kullanmak zorunda kalmıştım , o da karaciğerinde birikmişti kızımın, o yüzden çok zor oldu atlatmamız , bol bol emzir dedi doktorum ... karaciğer enzimlerine baktırsaydınız

doktorun sütü kes demesi yanlış bişi.tüm doktorların sürekli emziriceksin dediği halde.benim yiğenim doğum yaptıktan sonra sarılık derecesi 18 di.doktor dedi bunun acil ışına alınması lazım.ne kadar hocam dedim günlüğü 250 tl.yuhh.götürdüm devlete.hemşire kan aldı.bol bol emzirin sarılığı geçer panik yapmayın bu bi hastalık değil dedi.çocuk sürekli uyuyo.sana tavsiyelerim şu olacak.öncelikle sarılıktan bebeğine hiç bişi olmaz.devamlı uyumasına izin verme.bebeğini kesinlikle ve kesinlikle göğsünden bırakma.ağlamasada acıkmasada hep emzir.birde biz çocugu güneş alan kısma yaptık beşiğini.güneş ışığı iyi gelirmiş.ve hergün ağzına bir kaç damla şerbet içirdik.bilmiyorum belki batıl dersin.ama hamdolsun hiç bişi kalmadı 15 gün içinde.sabırlı ol.ve geçiceğini unutma olurmu.Allah şifasını versin.

bebek aç kalınca sarılık olurmuş. yeğenim olduğunda hemşire uyarmıştı bizi uyusa bile burnunu sıktırın uyandırın azda olsa emsin dedi. sonra yengemin sütü yetmediğinden mama verdik sürekli. emzirmeyi kesme ama sütün yetersiz geliyor demekki mamada ver.

canımbebegım 2 aylık..ancak sarı rengı açıldı..ama tam degıl
doktor ta ılk bastan rısklı donemı atlattı..ılaca gerek yok sık sık kontrole gelın dedı..
her seferınde yıne yıne gıttık..ama ancak açılmaya basladı...
uzulme..bol bol su ıç sende canım..

benim kızımda 19 a ulaşmıştı doğduğu günlerde küvezde 12 lere düştü biz evde beyaz ampul taktık başının ucuna çok faydası oldu

bnm görümcem de yoğudun suyunu vermişti,ii gelmişti.allah şifasını versin cnm en kısa zamanda iileşir inşallah:71:

Konularımızı lütfen içeriği ile ilgili başlıklara açalım,içeriği nedeniyle konunuz Bebek sağlığı ve hastalıkları başlığına taşınmıştır.

sağolun.teşekkür ederim hepinize.sütüm yetiyor hatta emdikten sonra akmaya başlıyor bitiremiyor ALLAHIMA ŞÜKÜR:nazar:ama korkuyorum emzirmezsem sütüm kesilir diye ya bir daha emmek istemezse diye.kan uyuşmazlığı yok hormonlarına filan baktı normal dedi.anne süttündendir dedi. bu sarılığın bebeklere ne gibi zararı oluyor herhangibir zararı oluyor mu bilmiyorum.başka bir dr daha götürsek diye düşündüm.

Benim bebeğim de 1 aydır sarılık yavaş yavaş düşüyor artık.Canım doktor ne diyosa onu yap.Anne sütünü sakın kesme diyenler olmuş ama anne sütü sarılığı diye bişey var.Belki seninki öyle bişidir.Sütünü sağıp saklayabilirsin gerekirse.Bol bol kaka yapması lazım atması için.Uyuyosa beslemek için mutlaka uyandır çünkü sarılık uyku yapıyor.

cok gecmis olsun insallah bebeginiz cabucak iyilesir.ama ben sizin yerinizde olsam bir degil birkac doktora gotururdum.insallah tez zamanda sagligina kavusur.gule gule buyutun.

benim kızımdada sarılık vardı ilk doğduğunda kan tahlili sonucunda 12 lere kadar çıkmıştı.doktorumuz fototerapi gerektiğini söyledi fakat ben bebeğimi hastanede yatırmak istemedim her nedense hemşire bol bol emdirmemi 2 saatten fazla uyutmamamı uyursa bile uyku arasında uyandırıp emzirmemi söylemişti sarılıkta en önemli şey bunlarmış çok şükür geçti bizimki inşallah sizde atlatırsınız.çok geçmiş olsun canım...

Benim bebişimde doğumdan iki gün sonra sarılık oldu...
uyuyor meme almıyordu... başını yıkadık o zaman bile uyanmadı...
meme almadığı için hemen biberon aldım... Sütümü sağıp iki saatte bir besledik...
Batıl inan denebilir ama vucuduna değecek sekilde altın taktık...
arada bir sadece kolsuz tulum le güneşte yatırdık...
Allaha şükürler olsun geçti sarılıgımız...
bence meme almaz diye biberon vermekten korkmayın...
hem biberon hem meme alıyor benim bebişim...

Son düzenleme:
Hiç korkmayın buna uzamış sarılık deniyo..bizde 2 aylıkken atlattık tamamen,emin olun geçicekdir artık..sarılığın zararı eğer çok yüksek derecede ise beyine zarar verebilir..ama çok çok yüksek olması gerek.ki eminim değildir.anne sütünden olabilir demiş sadece varsayımlarla sütü kes nası diyebilirki ? kesinlikle saçmalık! sütünü sakın kesme yawrudan..aksine bol bol emzir ki çok dışkılayıp çabuk atsın..o doktorada bi daha gitme.kesin sonuc almadığı bişey için sana sütü kes mama ver demiş..yazık çok yazık..anne sütünün nası bi nimet olduğunu bilmiyo olsa gerek..geçmiş olsun..

doktorun sütü kes demesi yanlış bişi.tüm doktorların sürekli emziriceksin dediği halde.benim yiğenim doğum yaptıktan sonra sarılık derecesi 18 di.doktor dedi bunun acil ışına alınması lazım.ne kadar hocam dedim günlüğü 250 tl.yuhh.götürdüm devlete.hemşire kan aldı.bol bol emzirin sarılığı geçer panik yapmayın bu bi hastalık değil dedi.çocuk sürekli uyuyo.sana tavsiyelerim şu olacak.öncelikle sarılıktan bebeğine hiç bişi olmaz.devamlı uyumasına izin verme.bebeğini kesinlikle ve kesinlikle göğsünden bırakma.ağlamasada acıkmasada hep emzir.birde biz çocugu güneş alan kısma yaptık beşiğini.güneş ışığı iyi gelirmiş.ve hergün ağzına bir kaç damla şerbet içirdik.bilmiyorum belki batıl dersin.ama hamdolsun hiç bişi kalmadı 15 gün içinde.sabırlı ol.ve geçiceğini unutma olurmu.Allah şifasını versin.

güneş alması evet faydalı,ama şerbet vermek kesinlikle doğru bişe deil çünkü şeker tok tutar ve daha çok uyur,ki acıkmadığı için emmekde istemez..lütfen bebişlere her ne olursa olsun şekerli su vermeyin:26:

evet uzayan anne sütü sarılıgı denıyor sutu kes demekle cok haklı demiş fakat eksik yazmışsın sanırım sadece bır kac gun kestırıyor doktorlar .. Sarılık bır kez düşüşe gecince alcalma eğiliminde oluyor ve dusurebılmek ıcın bızım doktorumuzda 2 gunlugune mama verdırmıstı ..Saolsun sayesınde ilaç ve fototerapi görmeden ıkı günlük mamayla atlatmıştık biz ..

benim bebeğimde 3 ay sarılığı devam etmişti.cıplak güneşe yatırdım vede anında gitti sarılığı.bol bol anne sütü vede 2 saatten fazla uyutmadım.

bizde 3 ay kadar sarılık yaşadık.Zaten tehlikeli olsa doktor ilk ayda uyarır.Ben anne sütünü kesmedim.Bol bol güneşe çıkarmak lazım.İnsan endişeleniyor ilk zamanlar bu sarılık ne zaman geçecek diye.Bebeğin tenini de esmer gösteriyor sarılık sonra açılıyor

Back