Yürümemesi normal...Benim 2 kızımda da doğuştan kalp deliği var ama kilo ilgili bir sıkıntı yaşamadım.İştah açıcı birşeyler kullanıyor musunuz? iştahsız bebekle uğraşmak çok zor, Allah kolaylık versin...
Değişik doktorlara da gidin bence...
Çocuk doktoruna götürdüm kalbindeği deliğe bağladı kalp doktoru ise kalbindeki deliğin sadece kilo almasına engel olduğunu söyledi. Kafam çok karışık. Çocuk nörolojisi kaba motor hareketlerinin geriden geldiini fakat biraz daha beklememizi önerdi 13 aylık oldu ama hala çok hareketsiz buda benim canımı çok sıkıyor.gecmıs olsun bende doktora götürmenizden yanayım
Merhaba arkadaşlar
Benim 13 aylık bir kızım var. Doğuştan kalbi delik. Doktor takibi yapılıyor. Doktor kilo alırsa kalbindeki deliğin kapanacağını söylüyor. Ama kızım 13 aylık olmasına rağmen şuan 7.750 gr. Bir diğer sorunum ise çok iştahsız çok zor yemek yediriyorum. Ve bir diğer sorunumda emeklemiyor, yürümüyor, örümcekte hiç yürümedi, yatar pozisyondan oturur pozisyona geçemiyor ve bir yerleden tutunup kalkamıyor. Elinden tuttuğumuz zaman yürüyebiliyor ve desteksiz oturabiliyor.
Sizce ne yapmam gerekir lüfen yardımcı olurmusunuz.
bir gün bakırköy sadi konuk hastanesine çocuğumu götürdüğümde anlattığınıza benzer bi bebek getirmişlerdi.üstelik yaşı daha büyüktü.emar çekilecek, sorunun ne olduğu anlaşılacaktı. isterseniz bi dr kontrolune gidin.yürümesi tamam geç olabilir.benimde kızım 13 aylıkken yürüdü.ama emekleme veya yerde sürünmesi bu kadar geciktiyse, lütfen dr a gitme konusunda siiz gecikmeyin. ayakta durabiliyormu.bacaklarının üzerine basabiliyormu?
çok geçmiş olsun.
çok geçmiş olsun,benim oğlum onbeşaylık emekleyip hemde tam emekleme değil poposunun üstünde ilerliyordu onyediaylıkta yürüdü inanın hergün ağlardım bütün yaşıtlarının gerisindeydi bizimde bi takım rahatsızlıklarımız var ama şimdi maşallah hep etrafta koşturuyor.doktor kızınızın rahatsızlığının sadece kilo problemi yaratacağını söylediyse biraz rahatla tabi kontrollerini aksatmadan inşallah güzel haberlerini alırız miniğin.
çok şükür çivi gibi basıo ama hiç kanepelerden tutunarak yürüyemiyor bide kendisi tek başına tutunarak ayağa kalkamıyorbenimde 5 yasında bir oglum var.. hayatında kendin,esin ve oglun icin yapabilecegin teksey onu cevrendeki yada parktaki kimseyle kıyaslama.. bu seni cok yıpratır gün olur devran döner cocugun hepsinin önüne gecer ve senin yıprandıgın yıllar yanına kar kalır.. konusma ve yürüme genetik.. eger bacaklarının üstüne basabiliorsa sorun yoktur.. oglum 15 aylık yürüdü arkadasımınki 18 aylıkken oglumun doktoru 18aylıgı gecene kadar hicbir test yapmam demistii.. ama dimdik basıordu bacagında güc vardı orası önemlii.. anne olarak anlarsın bacagında halsizlik falan varsa.. dert etme bence erken daha testler icin..
Selam,
Benim oğlum da 6 yıl kalbinde kocaman (2cm) delikle yaşadı.Öyle kendi kapanacak gibi minik de değildi.6 yaşında da py-pass oldu.Ben Prof.Dr Levent Saltık'a götürdüm yıllarca.
Kalbindeki deliğin kilo alımına engel olmadığını söylerdi hep.Oğlum seninkinden de zayıfti...Gerçekten de öyle oldu , ameliyattan sonra da kilo almadı malesef.Kalbiyle ilgili sıkılmana gerek yok.
Hele de kendi kapanabilecek kadar minik bir delikse önemli de değil zaten üzülme derim.Ancak kilo için Beslenme ve Metabolizma veya Endokrin bölümlerinden birine götürmeni tavsiye ederim.Kilo alamamasının başka bir nedeni olabilir.
kızımında kalbideki delik 5mm.eğer kilo alırsa kendiğinden kapanabileceğini kapanmasa bile küçüleceğini söylediler.bilmiyorum kaç doktora götürdüm hepside kalbindeki deliğe bağladı. ya bide çok iştahsız yese kilo alcakta hiç yemiyo.sizin çocuğunuzda morarmalar oluyomuydu?neden ameliyatla kapatmadılarda by-pass oldu.bizde istanbulda siyami ersek hastanesine götürüyoruz.orayı duyan var mı nasıl bi hastene sizce?14 aylık hala 7.750 boyu ise 76cm.endokrin bölümüne hiç gitmedim olmazsa bide o bölüme götürelim
Merhaba arkadaşlar
Benim 13 aylık bir kızım var. Doğuştan kalbi delik. Doktor takibi yapılıyor. Doktor kilo alırsa kalbindeki deliğin kapanacağını söylüyor. Ama kızım 13 aylık olmasına rağmen şuan 7.750 gr. Bir diğer sorunum ise çok iştahsız çok zor yemek yediriyorum. Ve bir diğer sorunumda emeklemiyor, yürümüyor, örümcekte hiç yürümedi, yatar pozisyondan oturur pozisyona geçemiyor ve bir yerleden tutunup kalkamıyor. Elinden tuttuğumuz zaman yürüyebiliyor ve desteksiz oturabiliyor.
Sizce ne yapmam gerekir lüfen yardımcı olurmusunuz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?