- 21 Temmuz 2018
- 57
- 8
- 34
-
- Konu Sahibi bilinmeyenkisisi
Oh iyi maşallah. O zaman beslenmesi iyi demek bu. Çişi azalırsa bilin ki işte o zaman doymuyor, beslenemiyor.Evet kakası çişi yerinde hatta günde bir kez üzerime de işer
Benim de ilk bebeğim. Eve bebek tartısı bile aldım :)) ama artık alıştım. Benim sütüm çok yağlı o yüzden az bile emse yarıyor ve doyuyor. Siz de alışırsınız endişe etmeyin.İlk bebeğim haliyle endişeleniyorum. Ama şimdi rahatladım teşekkür ederim.
Tamam hemen araştıracağım mantıklı geldi teşekkür ederimSütünüz çoksa bebeginiz sürekli on sütle beslenmek zorunda kalıyor olabilir. On süt bebekte geçici laktoz hassasiyetine sebep olur. Uykusuzlugu bundan olabilir. Konuyu biraz arastirip bebeginizdeki belirtilerle örtüşüyorsa emzirmeden önce sütünüz biraz sagip atin. Sütün rengi şeffaftan bulaniga dönünce emzirin bebeginizi. O zaman yağlı sütü de emer, hem daha uzun süre tok kalır hem gazı azalır.
Benim de sutum fışkırırdi yetişemezdi bebeğim emmeye. İlk aylar bile bir gogusten tek seferde 150 cc süt sagardim. Bebek zaten 50 cc zor emiyor. Hep ön süt veriyormusum meğer yavruma. Araştıra araştıra ön süt arka süt mevzuunu ogrenince önden sagarak emzirmeye başlamıştım. Tavsiye ederim, deneyin.
İstediğiniz kadar sağabilirsiniz. Eğer sağarsanız süt üretimi de artar. Ben hep sağıyorum. 3 aylık olduk.Mesela nasıl sağmalıyım iki satte bir emziriyorum bazen daha sık. Artan sütleri mi sağayım? Yoksa bir memeyi emdi diğerini mi sağayım? O iki saat içinde tekrar süt üretir değil mi? Bebeğim aç kalmaz
Ben bir göğsü veriyordum aynı anda diğerine makineyi tutuyordum bu şekilde daha fazla geliyordu çünkü bebeğin emmesi ile süt akışımı başlıyorMesela nasıl sağmalıyım iki satte bir emziriyorum bazen daha sık. Artan sütleri mi sağayım? Yoksa bir memeyi emdi diğerini mi sağayım? O iki saat içinde tekrar süt üretir değil mi? Bebeğim aç kalmaz
Merhabalar, cis ve kakada sorun yoksa dert etme. Benim kizimda 5 dk emer uyurdu. O ay 1 kilo almisti. Dr bana hep ilk 2 ay bebek ne zaman isterse o zaman emzir derdi. Pes etme emzir .arkadaşlar bebeğim 20 günlük. İki saatte bir emzirmeye çakışıyorum. Ama o tek memeyi 10 dakika emip bırakıyor. Önceden uyuyan bebek gündüz hiç uyumaz oldu. Ben de diyorum sanırım doymuyor ve ondn dolayı. Gece de aynı şekilde 10 dakika emiyor ve iki saat dolmadan ıyanıyor ve tekrar emmek istiyor. Bunu nasıl arttırabilirim? Yardımmmm. Ne yapmalıyım?