bebegim 10 aylik ve koltuk köselerinde bile tutunarak ayakta durmuyor...

kkck

Üye
Kayıtlı Üye
6 Haziran 2012
54
1
16
Almanya
bebegim 10 aylik olmasina ragmen tutunarak köselere kalkamiyor ayakta durmuyor hemen dengesi düsüyor tutunmasina ragmen...

ee bunun nesi sorun? yürümesini beklemek için biraz erken değilmi?! 1 yaşından önce beklemeyin yürümesini..

ayakta durabilmesi gerekmiyormuu ben 6 aylik bebekleri bile görüyorum koltuk köselerinde desteksiz kendi koltugu tutunarak duruyor biz 10 aylik olduk hemen birakiyoruz kendimiziii... problem yoktur yada gec duran bebekler varmii acaba diye düsündüm..

6 aylık bebek desteksiz oturmaya yeni başlar ayakta durması zor...dediğiniz bebekler istisnadır...
istisnalar olabilir ama genel olarak 1 yaşına kadar yürümesi beklenmez çocuğun...
ha yürür belki o normal karşılanır ama sizin endişelenmeniz için bi durum yok bence...
rahat olun...her bebek farklıdır... zamanı gelince yürür Allahın izniyle...

Zaten bebek yaşında tay tay durmaya başlayınca yaşını karşıladı derler.Eşimin yeğeni 1. buçuk yaşına kadar hiç yürümemi maaşallah cin gibi çocuk şimdi.Benim kızımda yaşından sonra yürümeye başladı .Daha o kadar erken ki

endişelenmenizi gerektirecek bir durum yok..benim de 15 aylık bir kızım var...8 aylıktı ve bırakın emeklemeyi karnının üzerinde sürünme hareketi bile yapmıyordu..nerde kalmış ayakta duurmak....sonra 8 ayı bir kaç gün geçmişti...koltugun kenarında ayakta durması ıcın yardım edıyordum...tutuyordum yanı...bır anda ellerimden kurtulup 3 adım tam tamına 3 adım attı....ne kadar sevindik anlatamam...alkış kıyamet koptu...dedik ki hah tamam doğumgününde yürüyor olacak..ama nerde o günden sonra bir daha aynı şeyi yapmadı...hala emeklemiyordu....13 ayını doldurunca biraz biraz koltuk kenarlarında tutunup durmaya başladı ve her gecen gun daha farklıydı...şu anda 15 aylık ve 1 haftadır evin içinde istediği yere gidiyor hatta 2 gündür yürümüyor nerdeyse koşuyor...:))) ha bu arada yürümeye başlayınca emeklemeyede başladı kızım..:)))
yani endişelenmeyin...ve asla zorlamayın...elbet bir gün yürüyecek..vakti gelince..her cocugun gelisimi farklı oluyor işte...

hep bir kiyasma icindeyiz daha dogrusu kiyaslattiriliyoruz onun kizi yada oglu yürüyor bu yürümüyormu aaa bu ayakta durmuyormuu aaa yemiyormuu hep böyle seylere maruz kaldigimiz icindir endiselerimiz eminim... burda almanlar sabahtan aksama kadar 1 sise hazir mama arti hep cay veriyorlar... cocuklar incecik ama saglikli cöp gibi bacaklari var ama aileler rahat kilolu olup sagliksiz olacak ileride diyet yapmak zorunda kalacagina böyle bizim icin süper diyorlar.... benim bebegimde zayif bize göre türkiyedeki bebeklere göre cok cok zayif ama burda almanlar ay kilolu diyor... kisacasii yer ülke farki cok... ama ne varki insani bunaltiyorlar sürekli yiyemiyormu yürüyemiyormu diyenler... bakalim... emekleme yok ama sürünerek evi dolasiyor suanda.. koltuk kenarinda ayakta tutsamda duramiyor ne yazikki....kismet birde yiyip yutsa istah olsa ne yazikki ne yer ne icer ne ayakta durur ne akilli durur... benim kücük pasam istedigini yaptiriyyor...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…