Bebek Beslenmesi Bebegım 1 aylık sutum yeterlı degıl arkadaslar yardım :(

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

YESIMMM24

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Nisan 2008
488
5
96
Fransa
bebegim dogdugundan beri sutum az geliyor emmedi cunku pompayla sagmaya calisiyorum ama cok az sutum geliyor ne yapicam bilmem cocuk doymuyor hastanede dogdugu zaman mama vermislerdi genelde mama yiyor sut hergun 1 yada iki defa cok az iciyor cunku yok ek olarak bisey verebilirmiyim tecrubeli anneler neler yapmam lazim annem ane sutu yeterli degil su vermen gerekir diyor yardm ben bebegime neler verebilirim

canım ek olarak bişey vermek için daha çok erkenn dr. la görüşdünüzmü bu konuyu su sakın vermeyin anne sütü alan bebek ilk 6 ay ek gıdaya başlamadıysa su verilmez

canım bebeğini güle güle büyüt..ve sütüm az diye düşünme hiç..sütüm var bebeğime yetiyor diye düşün ve emmedi diyip bırakma özellikle bebeğin uyku halindeyken emzirmeyi dene..2 aylık bir bebek bile annesini emmeye başlayabilir sen denemeye devam et mutlaka emmeye başlar ama bu süreçte de sen mutlaka bol su iç en az 2 lt ceviz ye dereotu bolca ye humana steel tea çayı iç rezene iç bolca sıvı tüket birde ben bulgur pilavının çok faydasını gördüm ama en önemli süt arttırıcı olay SU..bebeğin emerse sütün daha çok gelir dediğim gibi bol bol emzirmeyi dene sen..ek birşey mamadan başka birşey veremezsin su bile..sen sütünü arttırmaya çalış olmuyorsada olduğu kadar yapacak birşey yok mecburen mama takviyesi yaparsın..Allah yardımcın olsun canım

saol arkadaslar mama yiyor mecbur simdi dr una gorustum verebildigin kadar ver dedi sut mamadan baska caremizde yok mamaya basladigi icin su veriyorum korkuyorum susuz kalicak diye cunku ictigi anne sutu cok az iki uc damla geliyor sutum internette arastiriyorum c vitamini icin mamasina bir iki damla c vitamini icerikli meyve sulari vermemiz gerekiyormus cunku anne sutu almiyor diye ben yurtdisindayim drlara kalsa 8 ay hic birsey veremem annem ole olmaz dedi ama off cok korktum

CAnım bebeğin hayırlı olsun sağlıkla büyüt.bende 2 aylık anneyim daha.bende ilk etapta süt konusundan çok çektim.ilk 4-5 gün sütüm gelmedi mama vermek zorunda kaldık.ama sürekli her fırsatta emzirdim boş da olsa.böyle böyle biraz gelmeye başladı.hala daha sütüm tam gelmiş değil.sağınca 60 cc çok çıkıo yani.onlada oğlum tam doymuyor.mecbru yine günde 1-2 defa mama yapıorum oğluma.süt olayı tamamen fizyolojik yani vucütla,bünyeyle alakalı.olmayınca olmuyor.bebeğini aç bırakamazsın ya mamayla büyüyen bebekler sakatmı oluyor.mecbur mama takviyesi yapacaz bebeklerimizin aç kalmasından iyi.anne sütünü iki damlada olsa senden alıyor

sütüm az diye düşünme emzir benim bebeğim de ilk günlerde süt gelmediği için kilo bile vermişti ama bırakmadım hep emzirdim gnc nin ısırgan otu hapı, malt içeceği hapı bol dereotu yeşillik yılma ve dene umarım en kısa zamanda sütün artar....

Uyguladığım ve sürekli arkadaşlarıma tavsiye ettiğim bir tarifim var
Sütünüzü arttıracak hatta şaşıracaksınız bu tarifi annem öğretmişti o kadar güzel süt yapıyor ki anlatamam .bir deneyin derim

1çay bardağı yarısı kadar pekmez
1çay bardağı kadar su
1 yemek kaşığı buğday nişastası
yarım avuç parçalanmış ceviz
1yemek kaşığı susam
1yemek kaşığı tereyağ
yapılışı
öncelikle arkadaşlar su ile pekmezi birbirine karıştırın bir teflon tava tercih edebilirsiniz ya da küçük bir tencere olabilir bu sonrasında ateşe koyup sürekli karıştırın kaynamaya başlayınca bunu bir kaseye boşaltın.soğumasını beklemeden sosunu yapacaksınız
sosu nu temiz bir tava ya da tencerenize 1yemek kaşığı tereyağ alıp içine cevizleri azcık kızartın sonra hafifçe pembeleşicek çok aşırı kızarmayacak sonra susamı da içine katıl karıştırın ateşin üstünden alıp kasedeki nişastamızın üstüne süsleyin
sonra ılık olarak mis gibi yiyin sonra bol bol su için
bunu 1 hafta deneyin süper sütünüz olacak bebişlerinize
normal tatlı olarak tüketebilirsiniz

Bu 1 porsiyonluk tarif galiba... 1 hafta boyunca her gün yapıcaz yani di mi?

kızlar nolur aldanmayın bu süt yapar dedikleri şeylere ben çektim sizde çekmeyin eğer kilo probleminiz varsa ben hamileliğim boyunca 18 kg aldım doğumda 10 kgsu gitti sütüm azdı onu ye süt yapar bunu ye süt yapar dediler yedimde yedim verdiğim 10 kgyu 12 olarak geri aldım şimdi boğuşuyorum hiç bi şey süt yapmaz bol su maydanoz ve süt dışında boşuna şişirmeyin kendinizi
canınıda sıkma arkadaşım emzirdikçe çoğalır sütün
sağlıkla büyüt bebişini inşallah maşallah uzun hayırlı bi ömrü olsun

Ben de maydonuzun sütü kestiğini duymuştum ama ne kadar doğru bilmiyorum.Benim de ilk aylar sütüm az diye üzülüyordum ama her ay kontrole gittiğimizde kilo artışı normalden de fazlaydı.Biz çok üstüne gdiyoruz bence psikolijimizi yok yere bozuyoruz dolayısıyla stresten sütümüz azalmaya doğru gidiyor.En önemlisi ilk aylar bol bol emzirmek ve bol su içmek sütüm var mı yokmu diye bunlara kafa yormamak..

Bende aynı fikirdeyim sütüm olsun diye denemediğim hiçbir şey kalmadı ama bir fayda görmedim aldığım kilolarla kaldım...stresten uzak dur ve düzenli beslen...umarım sütün çoğalır ama ben süt sağma makineleri elimde geziyodum olmayınca olmuyor

maydonoz vücuttaki suyu dışarı attığı için sütü azaltır diye biliyorum bende.

çünkü su kesinlikle çok içilmeli. bol bol balık tavsiye ederim. birde çok emzirmek. ve üzülmemek, kaygılanmamak, emzireceğinize inanın.

slm arkadaşlar bende daha yeni anne oldum.bebeğim 23günlük bu gece hiç durmadı.kabızlık sorunu yok ama kakasını bi türlü yapamıyo metsil damlada kullanıyorum ağladıkça içim parçalanıyo ne yapacağımı bilmiyorum.yardımlarınızı bekliyorum.sütüm var ama bebeğim doğmadığı için mamaya başladık acaba su vermem gerekiyor mu ?

canım benım bebegımde 5 aylık..sutum az benımde..ılk zamanlar goguslerım hep yara oldu az verebıldım kanadı hep..sonradanda az geldı aynı senın gıbı sagıyorum devede kulakyanı
mamaya basladım cunku bebegım kılo vermeye basladı...ayrıcada su verıyorum mama verıyosan yada basladıysan mecbur su vermelısın cunku mamada sudakı mıneraller yok sadece anne sutunde mevcut allah yardımcın olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…