S
selinda_
Ziyaretçi
- Konu Sahibi selinda_
-
Sağol arkadaşım cevabın için. Doktorumuzla konuştuk acıktıkça mama verebilirsin dedi. Aslında 4 ay da çok az kesinlikle ama insanın başına böyle birşey gelince 1 günün bile ne kadar kıymetli olduğunu anlıyor.
Netten biraz araştırdım da hep anne sütü az olduğu için takviye olarak devam sütünden bahsediliyor. Sanırım benim gibi çok erken dönemde bırakmak zorunda kalan örnek yok. (Olmasın da zaten) o yüzden benzer durumda olana pek rastlayamadım. artık drumuzun söylediği şekilde ve deneme yanılma yoluyla öğrenicea ne yapalım sağlık olsun da...
seni çok iyi anlıyorum bende doğumdan iki hafta sonra kalça ağrısı başladı her iki kalçamda iltihaplı eklem romatizması teşhisi kondu. Bebeğim ağladığında yanına koşamıyordum, emzirmek eziyet gibiydi kalçamı hareket ettirdikçe birşey oyulur gibiydi. Evde topallıyarak yürüyordum ve dışarıya hiç çıkamadım ve inanılmaz ağrılar çektim. Doktor sadece emzirdiğim için ağrı kesici verebileceğini söyledi. Süt verdiğim sürece tedaviye geçemeyeceğimizi söyledi. Allaha şükür ağrı kesiciyle idare ettim ve sonra yavaş yavaş topallamam geçti hala hareket ettikçe ağrıyor ama dayanıyorum. ınşallah tez zamanda sen de iyileşirsin. Moralini yüksek tut bu çok önemli bir de mama vericem diye üzülme çevremde ablam ve yakın arkadaşım bebeğini mamayla büyüttü gayette sağlıklılar 6.ayda ek gıdaya geçersin oldu bitti zaman çok çabuk geçiyor. Mamayı ve miktarını doktoruna sormadan kafana göre verme bence, her bebek farklı.
normal doğumdamı sezeyan doğumda mı oldu bu eklem ağrısı acaba.
merhaba.olmaz olurmu hiç.ben neler çektim.doğumdan sonra ilk iki gün sütüm gelmeyince çok az mama verdik.ama bebeğim emiyordu.bende doyduğunu sanıyordum.tabiiki anne sütü verme taraftarıydım.(mamayı biberonla verdidiğimiz için), sütüm inince de bebeğim emmek istemedi.bir hafta boyunca neler çektik bilemezsiniz.anne sütünün faydalarını bildiğim için bebeğimle çok mücadele ettim.o memeyi almamaya direndi,bense vermeye direndim.ne çok aparatlar aldım.sütümü bebeğe vermek için.sonra şöyle düşündüm.(ben şayet köyde olmuş olsaydım. bunları nereden bulabilirdim ki) bir haftanın sonunda bebeğim kilo kaybına uğradı.doktorun önerisiyle mama vermeye başladık.3 sefer 60cc arada emzirdim.şu anda bebeğim 3,5 aylık kaşık maması75 cc (sulu) anne sütü ,mama 90cc veriyorum.sabah ,öğle,akşam aralarda emziriyorum.
Merhaba;
Ben bir tek benim başıma gelmiştir diyordum. Ben doğumdan 48 saat sonra yürüyemedim. Böyle başladı şimdi biraz hafifledi ama bazen aynen söylediğin gibi oyulur gibi ağrıyor. Sacroileit tanısı kondu mr çekildi. Benim sadece sağ kalça eklemimde varmış iltihap. Bir enfeksiyon da neden olmuş olabailir diyorlar. Arkadaşım sen neler yaptın mr falan çektirdin mi? Bana kesin olarak romatizma da diyemediler, enfeksiyon da. Antibiyotikten fayda görmezsem romatizmal olduğu düşünülecek.
Ben de çok zor zorlandım hala da bayağı kötü. Emzirirken çok oturunca korkunç ağrıyor. Bana Diclomec, Dicloron gibi ilaçlar dışındaki ağrı kesiciler fayda etmedi. Tam olarak ağrılarının azalması ne kadar sürdü acaba? Bizim neredeyse kırkımız çıkıcak ama bayağı ağrım var hala ve aksayarak yürüyorum hala. Teşekkürler cevabın için...[/QUOT
İlk önce kas tutulması sandılar kas gevşetici kullandım geçmedi, mr çektirdim senle aynı teşhisi koydular benimki üstelik kronik sakroileit çıktı, yıllardır varmış dönem dönem ortaya çıkıyormuş. Bende bu dalın uzmanı romotolağa gittim. Emzirdiğim için sadece brufen diye bir ağrı kesici verdi bebeğe etkisi olmayan günde iki hakkım vardı tam olmasada ağrısını giderdi idare ettim. Çalışmaya bir süre ara verdiğimden evde topallaya topallaya her işimi gördüm bebeğimide emzirdim. Kalça ağrım yaklaşık iki aya yakın sürdü sonra yavaş yavaş geçti şu anda sadece yatakta dönerken ve arada otururken ağrıyor bende dayanıyorum. Doktora tedaviye geç geçtiğim tardirde sorun olup olmadığını sorduğumda hastalığın ilerlemeyeceğini söyledi. Eğer sana sakroileit teşhisi konmuşsa iltihaplı eklem romatizmasıdır. Yanlış yönlerdirmeyim ama evde dayanabiliyorsan bir bak azalıyormu ağrılar çünkü bu hastalık bir süre sonra uyku dönemine giriyor, şu anda benim bebeğim 3,5 aylık oldu katı gıdaya geçene kadar emzireceğim ondan sonra tekrar dr.gidicem. İnşallah tez zamanda iyileşirsin.
Merhaba;
Ben bir tek benim başıma gelmiştir diyordum. Ben doğumdan 48 saat sonra yürüyemedim. Böyle başladı şimdi biraz hafifledi ama bazen aynen söylediğin gibi oyulur gibi ağrıyor. Sacroileit tanısı kondu mr çekildi. Benim sadece sağ kalça eklemimde varmış iltihap. Bir enfeksiyon da neden olmuş olabailir diyorlar. Arkadaşım sen neler yaptın mr falan çektirdin mi? Bana kesin olarak romatizma da diyemediler, enfeksiyon da. Antibiyotikten fayda görmezsem romatizmal olduğu düşünülecek.
Ben de çok zor zorlandım hala da bayağı kötü. Emzirirken çok oturunca korkunç ağrıyor. Bana Diclomec, Dicloron gibi ilaçlar dışındaki ağrı kesiciler fayda etmedi. Tam olarak ağrılarının azalması ne kadar sürdü acaba? Bizim neredeyse kırkımız çıkıcak ama bayağı ağrım var hala ve aksayarak yürüyorum hala. Teşekkürler cevabın için...[/QUOT
ılk önce kas tutulması sandılar kas gevşetici kullandım geçmedi, mr çektirdim senle aynı teşhisi koydular benimki üstelik kronik sakroileit çıktı, yıllardır varmış dönem dönem ortaya çıkıyormuş. Bende bu dalın uzmanı romotolağa gittim. Emzirdiğim için sadece brufen diye bir ağrı kesici verdi bebeğe etkisi olmayan günde iki hakkım vardı tam olmasada ağrısını giderdi idare ettim. Çalışmaya bir süre ara verdiğimden evde topallaya topallaya her işimi gördüm bebeğimide emzirdim. Kalça ağrım yaklaşık iki aya yakın sürdü sonra yavaş yavaş geçti şu anda sadece yatakta dönerken ve arada otururken ağrıyor bende dayanıyorum. Doktora tedaviye geç geçtiğim tardirde sorun olup olmadığını sorduğumda hastalığın ilerlemeyeceğini söyledi. Eğer sana sakroileit teşhisi konmuşsa iltihaplı eklem romatizmasıdır. Yanlış yönlerdirmeyim ama evde dayanabiliyorsan bir bak azalıyormu ağrılar çünkü bu hastalık bir süre sonra uyku dönemine giriyor, şu anda benim bebeğim 3,5 aylık oldu katı gıdaya geçene kadar emzireceğim ondan sonra tekrar dr.gidicem. ınşallah tez zamanda iyileşirsin.
Çok teşekkür ederim biraz geç yazabildim. Daha önce hiçbir belirti vermeyip hamilelikle ve doğumla akut başlaması nedeniyle enfeksiyonun neden olabileceği düşünüldü. Damardan günde 3 gr antibiyotik alıyorum. Bebeğe zararı yok emzir dendi. (Duocid, direkt bebeğe de veriliyormuş Uzun uğraş ve pazarlıklarım sonucu bunu başladılar, yoksa emziremeyecektim.) Ben de şu anda çalışmıyorum ama çok korkuyorum aynı ağrıları çekerim eskisi gibi olur diye. Umarım olmaz. Antibiyotik başlanalı 10 gün oldu ama artık ondan mı bilmiyorum ağrılarımda azalma var. Ama enfeksiyon bulunamadı bayağı tetkik yapıldığı halde. Yine de bir romatologdan randevu aldım ben. Ben de şüpheleniyorum romatizma olabilir diye. Teşekkürler tekrar. Özelden yazalım lütfen birbirimize tedaviyle ilgili. Çok rastlanan bir durum değil çünkü. faydamız dokunabilir birbirimize. Sevgiler...
Merhabalar post açılalı çok olmuş ama çok meraktayım.nasıl oldunuz nasıl geçti bu süreç.bende suan 45 günlük bebeğim var.sakroliak eklemde iltihap ve ödem var.ankilozan spondolit teşhisi kondu.zaten hamile iken yürüyemedim femur kemiklerim ödem yaptı.çok şükür şimdi yürüyorum ama belinden eklemimden işkence ile.şimdi durumunuz nedir iltihap geçti mi yoksa romatizmal olarak kaldımıMerhaba;
Ben de çok zor zorlandım hala da bayağı kötü. Emzirirken çok oturunca korkunç ağrıyor. Bana Diclomec, Dicloron gibi ilaçlar dışındaki ağrı kesiciler fayda etmedi. Tam olarak ağrılarının azalması ne kadar sürdü acaba? Bizim neredeyse kırkımız çıkıcak ama bayağı ağrım var hala ve aksayarak yürüyorum hala. Teşekkürler cevabın için...
Siz nasıl oldunuz acabaMerhabalar post açılalı çok olmuş ama çok meraktayım.nasıl oldunuz nasıl geçti bu süreç.bende suan 45 günlük bebeğim var.sakroliak eklemde iltihap ve ödem var.ankilozan spondolit teşhisi kondu.zaten hamile iken yürüyemedim femur kemiklerim ödem yaptı.çok şükür şimdi yürüyorum ama belinden eklemimden işkence ile.şimdi durumunuz nedir iltihap geçti mi yoksa romatizmal olarak kaldımı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?