Bebeği uyurken yalnız bırakamıyorum :(

19nisan

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
18 Ocak 2014
145
28
Selam kızlar 25 günlük bebeğim var o uyurken uyuyamıyorum kusacak bişi olacak diye kafayı yemek üzereyim ne yapacağım bu korkuyla sütüm de hala yavruma yetmiyor

Mutlaka yan yatirin bebeginizi. Her emzirmede diger yana cevirin. Yan yatarsa kussa bile kusmugu akacak ve tikanmayacaktir. Yataginizin yaninda besikte yatirin. Her agladiginda rahatlikla kontrol edebilirsiniz. Eger o uyurken siz uyuyamiyorsaniz cok sanslisiniz ben uykusuzluktan siziyordum

Uyuyamıyorum sonra da çok sinirli oluyorum bebeğe faydam olmuyor

Selam kızlar 25 günlük bebeğim var o uyurken uyuyamıyorum kusacak bişi olacak diye kafayı yemek üzereyim ne yapacağım bu korkuyla sütüm de hala yavruma yetmiyor
Çok doğal bunu yaşaman. Çünkü lohusasın. Duygularının tümünü uç noktalarda yaşıyorsun. Doğal olarak endişe duygusunu da öyle. 40'in çıkınca buyuk ölçüde rahatlarsın.

Bnde bebeğim yeni doğduğunda boylydm ama bn uyuyup kalkıyordum bakıyordm nefes alıyo mu kusmus mu diye ama sağolsun babası bn uyurken o bakıyodu.. uyuyup dinlenmelisin ki sütün olsun sıkma canını boyle rahat ol unutma sakınan göze çöp batar .. saplıkla buyut miniğini

Çok doğal bunu yaşaman. Çünkü lohusasın. Duygularının tümünü uç noktalarda yaşıyorsun. Doğal olarak endişe duygusunu da öyle. 40'in çıkınca buyuk ölçüde rahatlarsın.
40 ın çıkmasını dört gözle bekliyorum herkes bi 40 ın çıksın diyor inşallah her şey yoluna girer

Süt konusuda ayrı mesele zaten yetmiyor miniğime

yan yatırma yastıkları var nette görüyorum onlar işe yarar mı acaba 20 lira falan. Ben de çok korkuyorum ve uyuyamam herhalde uzun bir sure onlardan almayı düşünüyorum

Sut için de kemik suyuna çorba, rezene çayı ve hurma çok iyi diye biliyorum ve bool su şart

Yan yastik kullandim bende cok dogal bu hislerin sutun icinde reklama girer marka vermeyeyim yeni cikan bi icecek var eczanelerde satiliyor tavsiye ederim

İlk bebeğin mi canım ? Ama sunu soylim su bnde cok sut yapıyo ayran yoğurt bol bol ye gercekten faydalı uykuda iyi geliyo
İlk bebeğim canım 2,5 litre su 2 litre komposto boza ayran yoğurt lactamil humana hep tüketiyorum ama gün günden artacağına azalıyor

Benimde bi 15-20 güne kadar azdı ilk basta. Göğüs ucları yara olunca insanin cani cok yaniyo ama bn sıktım ve devam ettim cok sık emzirdim.. snde cok sık emzir bakma sen oyle 2 saatte bi emzirin dediklerine sürekli al emzir emmeyle uyarı gider beyine ve süt gelir .. eğer ki hiç yok diyosan git bi doktora soyle. Benm tanıdığm bayanda emziremiyor kadn naapsa olmuyo doktor sut kanallarının dar mi kücük mü ne olduğunu söylemiş .. git doktora ama ckk emzir.. normal doğum muydu canm

normal doğum pozisyonu almadı mecburen sezeryan oldu canım gününden de 4 gün geçti sancı da olmadı acaba diyorum sancıyı mı bekleseydim süt salgılanır mıydı devamlı memede emmeye çalışıyor artık sinirlenmeye başladı süt gelmeyince ağlıyo kafa atıyo memeye

cok normal boyle hissetmen bende yanliz birakamiyodum ama 40dan sonra birazdaha rahatladim suan bebegim iki bucuk aylik simdi dahada rahatim kendine eziyet yapma yan yatir ara ara uyanip bakarsin.bide sut olmuyo diye stres yapma cok tuhaf ama ben simdi bile stres sknti yaptigimda sutum azaliyo

Son düzenleme:
Süt gelmesede sürekli emzir az az geliyordur doktor ne diyor gelişimine? Ve süt için rezeneyi tek geçerim günde 2 bardak içsen yeter bide dinlenmen gerek canım. He bide malt içeceği var ebebekten almıştım onunda faydası var sanırım hepsini içiyorum tavsiye ederim.

Neler neler içiyorum da dinlemiyorum sorun o sanırım uyuyup uyandığımda süt doluyor uyumazsam olmuyor doktor biraz daha kilo alabilirdi dedi 800gr almış 1 ayda

Neler neler içiyorum da dinlemiyorum sorun o sanırım uyuyup uyandığımda süt doluyor uyumazsam olmuyor doktor biraz daha kilo alabilirdi dedi 800gr almış 1 ayda

Bir sorum var. sütünün az oldugunu nerden biliyorsun? Cocuk kaka yapiyorsa cis yapiyorsa doyuyor demektir. Bak o henuz cok yeni dunyamizda. Cene kaslari kuvvetli degil. Malum 9 ay gobekten beslendi :). Dolayisiyla doymadan yoruldugu icin memeyi birakir ilk baslarda. Cene kaslari gelistikce doyumluk emer. Sut basta azar azar gelir foşur foşur gelmesini bekleme. Bebegine yetecek kadar gelir. O buyudukce sutunun hem kivami degisir bebeginin ihtiyacina gore, hem de miktarı. Tavsiyem o senin yaka ignen olacak ne zaman meme isterse o zaman ver. Ayrica sag gogsunu emzirdin diyelim, sonraki emmede yine sagla basla sonra sola gec. Cunku memedeki sut iki asamalidir. İlk gelen sut bizim yemeklerimizle kiyaslarsak corba gibidir. Doyuruculugu az baslangic yemegidir. Daha sonra kivamli sutun gelir ki doyurucudur. O yuzden en son emzirdigin memeden basla bir sure sonra digerine gec. Sutunu en cok azaltan sey ise sutunun olmadigina inanman. İnanmasan da sutum var de. Bebegime yetiyor de. Buna kendini inandir. Ayrica kilo konusuna takilma. Dr'lar insani psikopat yapiyor, 800 gram iyi almis masallah. Yeme konusunda doktora asla guvenme ve inanma. Doktorlar saglik icindir. Yeme ve kilo tecrubeye bakar. Annene ve kayinvalidene guven

allahım esirgesin minnoşunuuuu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…