Çocuk Hastalıkları bebeği tortikollis hastası olanlar ya da geçmişte geçirenler

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

saime77

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Eylül 2009
448
3
96
Adana
merhaba benim 2 aylık kızım var. bir ay önce tortikolis teşhisi kondu. aynı rahatsızlığı olan arkadaşlar varsa burdan yazışalım.

yüzünde asimtriyle doğdu kızım. 2 doktor geçer dedi ...boynunu bir aylık olduğunda internette okuyunca fark edebildim... şu an egsersizlere devam ediyoruz. sola çeviremiyordu şimdi çevirmeye başladı... egsersizlerde çok direniyor... aynı durumda olan var mı?...

canım benim kızımda da aynı durum vardı şu anda nisanda 5 yaşını bitirecek
o egzersizleri bende çok yaptım çok zor biliyorum ama umudunu ve sabrını yitirme emin ol geçicek
ben çok umutsuzluklara düşmüştüm ama geçti gitti
bir aylıktı teşhis konduğunda üstüne birde kalça çıkıklığı vardı zaten genelde ikisi birbiriyle orantılıdır sen birde kalçasına da baktır.

merhaba benim bebeğimdede bu rahatsızlık var kızım şu an 5 aylık bebeğim 36 haftalık sezaryanla dğdu ve 6 gün yoğun bakım 3 günde serviste yatıp çıktı 1.ayında sürekli sağa yattığını doktora söyledim bişey yok dedi heray resmen oyaladılar en son özele götürdüm tortikollis dediler şu an fiziktedavi görüyor germe hareketi yaptırıyorlar ikinci hafta biranda boynu düzeldi şaşırdım şuan 4.hafta ama iki gündür yine eğiyor sağ taarafa düzenli evdede yapıyorum yatışına dkkt edyrm neden oldu anlamadım ne yapmalıyım başka nasıl hareket yapmalıyım?lütfen nekadar sürede düzeliyor bana anlatırmısınız bebeğinizle ilğili gelişmeleri tşk edrm

Tortikollisi güncellemek istedim.

Kızım doğduğunda boyun sol kısmı oyuk şekildeydi ve sol yanağı küçüktü.2. Gün çocuk ortopedistine gittik profesördü.istanbulda yaşıyorum bu arada.bize bunun tortikollis olmadığını karnımdayken kafasının sıkıştığını bir yaşına kadar geçeceğini söyledi.sağolsungene dedi kafasını simetrisine çevirin egzersiz yaptırın diye.neyse içim rahattı tortikollis değildi sonuçta.3 ay kafasını sol yukarı çevirip yatırdık eşimle.bu yüzden kafasının sol tarafı bi ara düzleşmişti ama sonradan kafa hareketlerini serbest bırakınca düzeldi.şuan çok güzel bi kafa şekli var.3 ay bu şekilde devam ettik çocuk kafa kontrolü başlayınca tabi istediğimiz pozisyonda tutamadık.2 ay böyle devam etti. 5.5 aylıkken bir gün çocuk doktorumuz muayene ederken farketti kafasını sola eğiyor boynunu büküyor.siz tekrar çocuk ortopedistine gidin böyle alışmasın dedi.bu sefer cerrahpaşanın hocasına gittik.o tortikollis olduğunu söyledi yüz asimetrisiede olduğu için ileri derece dedi.muayenede çocuk sağa çeviriyor sola tam çeviremiyor çene omuz hizasına gelemiyordu.çocuk fizyoterapistine yönlendirdi.bizim moral sıfır.geçmezse 1 yaşında botoks veya ameliyat olacağını söyledi.4 yaşında yüz asimetrileri kalıcı olurmuş çünkü ameliyat olmazsa.bu arada kusura bakmayın dağınık yazıyorum kızım uyanabilir her an.neyse fizyoterapist geldi haftada 1 eve.ben hergün sabahtan akşama kadar egzersizlerini yaptırdım.parka bile çıkarmadım yemek bile yapamadım.çünkü bu tedavinin 6 -9 ay sürebileceğini söylemişti doktorumuz. Bu süre bana çok uzun gelmişti. Daha kısa sürede bitirmeliydim bu sorunu.Bu yoğun egzersiz programı sonucunda 2 aylık bi süre içerisinde kızımın boyunu düzeldi tortikollisli geçti.şuan ayda 1 kontrolümüz var.şuan yanağında hafif bi asimetrisi var onun geçmesini bekliyorum kızım 8 aylık. eski resimlerine bakıyorum bazen kafası hep eğri içim parçalanıyor.biz bu durumun farkında değildik çocukdoktorumuz uyardı Allah bin kez razı olsun tedavide geç kalabilirmişiz aksi halde. .ilk 1 yaş çok önemli.şuan kafasını düz tutabiliyor.egzeriszlere süresini azaltarak genede devam ediyorum.sürekli soldan emziriyorum soldan baktırıyorum soldan oynuyorum .sabırlı sakin olun azimle olun en kısa sürede kurtulacaksınız.moral bozmayın.boynu düz durmuyorsa mutlaka doktora gidin.ve birkaç farklı doktora gidin .profesör diye güvenip tek doktorda kalmayın.boyun germe egzersizleri çok can sıkıcı.çocuk o pozisyonda durmak istemiyor.ben çocuğumun boynunu günde ortalama 80 dakika boyunca geriyordum omzunda uyutarak. Çünkü ayıkken gerdiğimizde katılarak ağlıyordu kan ter içinde kalıyordu.en fazla 15 dakika dayanabiliyordu içim parçalanıyordu.Yani egzersizlerin zor olanlarını uyutarak yapıyordum.dezavantajı çocuk kucağa alışıyor maalesef.ama yapacak bişey yok tabi sağlık daha önemli.

Oncelikle tum anne ve guzel meleklerine gecmis olsun diyorum.Ayni sorunu su an ben de yasiyorum yeni dogum yapmis bir anne olarak bebegimi kucagima aldigima sevindim derken tortikollisle karsilastik..tabii ki uzucu bir surec ama !bizler ne kadat soguk kanli olmaya calisirsak sanirim bununla bas etmek bir o kadar daha kolaylasiyor gibi..! Simdi kizim 2 aylik elimden geleni yapiyorum ama gittigim her doktor baska hareket onerdi hangisini yapacagimi sasirdim artik..bu hastaligi atlatan varsa yaptigi hareketleri egzersizleri lutfen burda paylasirsa cok sevinirim

Naptınız bebeğiniz iyileşti mi benm oğlumda sola yatırıyo ve 5 mm fark var ne ladar sürede iyileşiyo egzersizleri nasıl ve kadar yaptınız

tortikolisin fizik tedavi ve ameliyat dahil bütün aşamalarını yaşamış bir anne olarak sorusu olan varsa yardımcı olabilirim. mail adresim

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba çoook uzun zamandır konuya bakmadığım için yardımcı olamadım üzgünüm ama güzel bir haber vermek isterim ki biz bu durumu atlatalı çoook uzun bir zaman oldu
Umarım tüm anneler ve bebekleri de en kısa sürede bunun üstesinden gelip ameliyatla uğraşmak zorunda kalmazlar
Burda önemli olan annenin soğuk kanlı olması egzersizler esnasında bebeğim ağlarken onunla birlikte benim de göz yaşlarım ael olup akıyordu ama hiç yılmadım pes etmedim ...
Eğri boyun ister kalıtımsal isterse doğum esnasında olsun ya da anne karnındaki pozisyonundan dolayı hiö önemli değil doğru egzersiz ve pozisyonlarla umarım ki bu süreci mutlu sonla bitirecek anneler vardır
Ben 6.ayıma bile gelmemiştim doktorum buna inanamamıştı
Kalben tüm yavrularımız şifasını bulur inşallah ..

Nasıl geçti çocuğunuzun boynu neler yaptınız ne kadar sürede yaptınız lütfen yardımcı olur musunuz

Herkese merhaba. Çok uzun zaman oldu sayfaya bakmayalı nereden geldiyse birden o günler akşıma geldi ve şifa arayan anneleri düşünerek hemen yazmak istedim .. ben zamanında tortikollis ile uğraşırken konu başlığında bilgi bulmak bile zordu ki şimdi tedavi merkezleri bile varmış bu sevindirici bir haber olsa gerek.. düz bir zemine bebeğimi yatırdım bebe yağı ama ben en çok kantoron ile boyun ve sternum bölgesine masaj yaptım .. kulak memesinin başladığı yerde kası hissedersiniz zaten sertleşmiş ve ele gelir.. oldukça nazik ve yumuşak davranöanız lazım bu kas iman tahtası dediğimiz yer ile birleşiktir.. ısınma masajını bitirdikten sonra kasın uzamasını sağlamak için baş bölgesini sağa ya da sola çevirip ters yöne doğru omuz ile uzaklaştırmak lazım yani hangi bölgede kısalma varsa o bölgeyi esnetmek gerekiyor ben bunları kendi yaptığım egzersizlerin bir bölümü olarak yazıyorum ama kesinlikle bir hekim desteği almadan yapmayın kalıcı bir hasar da verebiliriz yavrularımıza Allah korusun .. ezgersizleri yaparken kolay olmayacak biliyorum ama inşallah sonu güzel olacak.. bir de tortikollis ve kalça çıkığı beraberinde oluşan bir durum oluyor genelde kontrol ettirmenizde fayda var .. yanaklarda gözde oluşan simetri zaman içerisinde kayboluyor hiç üzülmeyin ne kadar erken teşhiş o kadar iyi tabii kii ve yılmayın bebeğiniz ağlayacak canı acıyacak ama sakın yılmayın ben çok ağladım bebeğimle çok savaştım çok şükğr önce Allah ın izni ile ameliyatsız atlattık .. sıra sizde umarım yavrularımız şifasını bulur güzel haberlerinizi yazın lütfen

Bu arada egzersilerin yanında ben sosyal hayatımızı da bu duruma göre yönlendirdim tv bakarken yüzünü çevirebilmesi için ters oturttum , kucağımda başını hep diğer tarafa döndürmesi için omzumla destekledim, oyıncaklarını hep kasılı olan tarafına göre oynattım.. günde 2-3 egzersiz az arkadaşlar olabildiğince zarar vermeden her fırsatta oyunla birlikte de yapın.. ben her saat başı yapıyordum eğer yapamadıysam en kötü 2 saatte bir .. tekrar söylüyorum hekimlerinize danışın lütfen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…