• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Premature Bebekler bebeği rop ameliyatı olanlardan acil yardım

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

ucrubana

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Nisan 2010
814
3
96
İzmir
ikizlerimden iyi durumda olana rop ameliyatı yapabileceklerini söylemişler eşim hastaneye gitti yarın bende gideceğim tecrübelerinizi paylaşın lütfen çok korkuyorum

sıkıntı yapma canım kolay dıyolar benımkılerde tam olucakları zaman gerıleme gostermıslerdı olmadılar ....ama kolay oluyo dedıler ınlşş rahat gecer canım ınşş

ikizlerimden iyi durumda olana rop ameliyatı yapabileceklerini söylemişler eşim hastaneye gitti yarın bende gideceğim tecrübelerinizi paylaşın lütfen çok korkuyorum

bizimkininde ihtiyacı olmadı ama taburcudan sonra 2.5 ay rop kontrolüne gittik, orada daha önce lazer ve ameliyat olan o kadar çok bebek gördüm ve durumları da gayet iyiydi.. hatta bazılarının kontrolü bizimkinden çok daha önce bitmişti. duyunca için ürperiyor ama oradaki doktor hep korkma ameliyattan, bunun tesbit edilmiş, ameliyatının yapılıp, ilerlemesinin önüne geçildiği için sevin derdi

benım cocuk dr um ıkızlerım 34+4 haftalık dogdugundan ne yapın ne edın mutlaka bebeklerını rop kontolune goturun dedi.oğlum 2 kez gıttı,kızım 4 kez gıttı en son kontrolde goz gerıleme gosterdıgı ıcın amelıyat olmadık.suan 11. aya gırdık.bızım dr larımız allahtan bızı bılgılendırıyor.ya dr ları erkan dogan bebekler ıcın yonlendırmeyenler var.ya prb olmasa ve bız kontrole goturmesek.sonucu dusunebılıyormusunuz...

Merhaba canım benim bebeğim rop ameliyatı geçirdi.Önemli bir ameliyat değil tabi sizinkinin damarlaşma derecesini bilemem.Benim kızım bi saat içinde ameliyattan çıktı arkadaşlarında dediği gibi bu lazer.Akşam göz muanesi yapan doktoromuz geldi allaha hamdolsun bi sorunumuz yok.Dediğim gibi abartılacak bi ameliyat değil ve zamanında ameliyat olmazsa bu yanlış damarlaşma körlüğe kadar götürebilir o yuzden iyi takip ettirin ve tam zamanında müdahale ettirin.Tekrar büyük geçmiş olsun....

3.derecede müdahale edildi ameliyat oldu sonucunu görmek için zaman gerekiyor inşallah bebeğimin gözleri dünyayı kusursuzca görür ve iyileşir

canım benim hiç merak etme gör bak 2 ayı geçmeden seni görüp tanıyacak aynı normal bi bebk gibi zamanında olacak diğer göz gelişimleride burada hatta akimera diye bi arkadaş var onunkide acil alınmış ameliyata düzeltilmiş 2 aylık ve şuan normal bi bebek gibi görüp takip ediyo sorun yok diyo benim oğluşumda da 2ile 3 . derce arası çıktı gerileme olunca ameliyat gerekmedi ve şuan çok şükür maşallah fıldır fıldır gözleri benimkide 2ay 1 haftalık 1.5 aylıken takip etnmeye başladı seninkide öyle olucak arkadaşların dedği gibi bizim bebişlerimiz çok şanslı iykide geçmişte doğmamışlar ameliyat olmasa Allah korusun direk kör olabiliyo akimera ya özelden sor istersen rahatlarsın Allah şifa versin bir an önce bebişlerini evine götürmeni nasip etsin inaşlallah sağlıcakla tabi

3.derecede müdahale edildi ameliyat oldu sonucunu görmek için zaman gerekiyor inşallah bebeğimin gözleri dünyayı kusursuzca görür ve iyileşir

Merhaba canım zaten 1 ve 2 evrede müdahale etmiyolar 3 evrede müdahale ediyolar yine bak zamanında lazer olmuş bebeğin iyi olacak merak etme 1 ve 2 aya kadar takip etmeye başlar.Yalnız ameliyattan bir hafta on gün sonra tekrar göz muanesi yaptırın ihmal etmeyin.Büyük geçmiş olsun...

kızlar bugün bana verdilerameliyattan sonra iyi toparlanmış çağan arsalım biberonla besledim tutuşumu hemşire beğenmedi yarın yine eğitim var kısmetse taburcu edecekler salı günü rop kontrolü için geri gideceğiz
diğer bebeğim utku karan 1330gr oksijen ihtiyacı devam ediyor ama iyiye gidiyor maşallah

amin canım Allah sanada nasip etsin
bugünlerinin kıymetini bil inan çok yorucu oluyor bakmak
hiç uyumadım sabaha kadar şimdi bol bol dinlen gelince pestilini çıkaracak annesi

amin canım Allah sanada nasip etsin
bugünlerinin kıymetini bil inan çok yorucu oluyor bakmak
hiç uyumadım sabaha kadar şimdi bol bol dinlen gelince pestilini çıkaracak annesi

şikayet etme onlar hastanedeyken biz yatabiliyormuduk.benimki gelsin de 10 yılın dır yatmanın açısını çıkarsın razıyım sagsalim gelsinde

Back