Bebek Beslenmesi bebeği olup ÇALIŞAN anneler nolur cvp

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

sedefurkan

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Nisan 2011
68
0
36
39
İstanbul
7 aylık bebeğim var 3 ay sonra işe başlıycam ama bebişim emmeden asla uyumuyo emzik biberon almadı napıcamı şaşırmış durumdayım bu saatten sonra biberona alışırmı denedim ama almıyo inanın hala bırakıp dışarı çıkamıyorum en fazla 1 saat. nolur bişey söyleyin içim rahatlasın, bu çocukların emme refleksi ne zaman biter arkadaşlar.

ben kizim dogduktan sonra eve gectim ama benimde zaman zaman kizimi birakmam gerekebiliyor. kizima 4aya kadar hergun bir defa sutumu sagip biberonla veriyordum. ama bizimki birgun almak istemedi ve bir daha asla hicbir sekilde sagdigim sutu icmedi hersekilde vermeyi denedim
orjinalinden icmek istiyorlar anladigim kadari ile. cok ilginc. bebegin zaten 7 aylik mis 3 ay sonra 10 aylik olacak sen yokken ek gidalarla beslenir gelince emzirirsin. o vakitten sonra zaten emmeyi birakmaz. acken verirsin emer. ama belki sen yaninda olmayinca alir biberonu benimki hic mecbur kalmadi biberona.

canım benim bebeğim yok ama o bebekten bebeğe değişir mesela ablamın çocukları memeden hemen kesildi ama arkadaşımın çocuğu 1.5 yaşında hala meme emiyo bırakmakta istemiyo

saolun kızlar biraz olsun içim rahatladı ama benim korkum emmeden uyutabilirmi annem. annem bakıcak ama oda korkuyo alıştır emmeden uyutmaya diyo perişan olmasından korkuyorum.

Ben oğlum 5,5 aylıkken başladım işe. Benim oğlum da memede uyuyordu, çok korkuyordum bütün gün uyumayacak diye.
Ama herşey yoluna giriyor merak etme. Sen evdeyken biberon alması, sen varken memesiz uyuması zor. Ama senin evde olmadığını bilirse biberon alaacaktır. Sen yavaş yavaş alıştırmaya çalış ama alışmazsa da dert etme. Büyümüş artık, sağıp bıraktığın sütü kaşıkla da içebilir. Hatta yavaş yavaş bardağa bile geçebilirsiniz. Uyku konusu da mutlaka çözülür. Bakan kişi mutlaka kendi yöntemini geliştirecektir. Bizim anneannemiz önce biberon verip hafifçe sallıyordu, sonra sallamayı kesti. Şimdi biberonunu içerken uyuyor. Uyumadığı günler mama sandalyesinin koltuğunu hafifçe yatırıp öne arkaya bir iki sallıyor. Sallama taraftarı değilim ama öyle saatlerce sallanan bir bebek değil, çok mecbur kalınca bir iki kez iteleyince gidiyor zaten küt diye. Uzun lafın kısası dert etme bunları. Herşey yerli yerine oturuyor. Hiç endişelendiğin gibi olmayacak, gör bak. Sen yapabiliyorsan süt sağ bırak. Ben yapamamıştım. Sütüm sağacak kadar bol değildi. Ama sen de o durumdaysan da dert etme. Birgün işte sağdığın ertesi gün yetiyor.

süt konusunda iyiyim çok şükür. acaba 2 ay daha ücratsiz alsam 1 yaşındamı başlasam diye düşünüyorum bazen ama o zaman ayrılması daha zor olur dimi. bide çalışan annelerin erkek çocukları kızlardan daha çok etkilenir diye duymuştum bi yerde ondanda korkuyorum biraz.

saolun kızlar biraz olsun içim rahatladı ama benim korkum emmeden uyutabilirmi annem. annem bakıcak ama oda korkuyo alıştır emmeden uyutmaya diyo perişan olmasından korkuyorum.
kendi kendine uyumaya alisabilecegi bir ayda suan. ben bununla ilgili internetten cok arastirma yaptim ve bir kitap buldum 4-5 adimda bebege kendi kendine uyuma ogretilebilir.
1. hergun ayni saatlerde uyutma.sonraki gunlerde o saatler geldiginde bebgin biyolojisi bize yardimci olacak.
2. pjama giydirme kitap okuma dis fircalama gibi uyku zamaninin yaklastigini gosteren hazirlik safhasi ( bazi anneler uyku saatine yarim saat kalasi fisilti ile konustuklarini yazmislar.) uyku saati yaklasinca bebegi uyarici seyler yapilmamali (oyun oynama guldurme gibi)
3.erken yatirmak lazim, uykusuz kaldikca huysuzlanir ve uykuya gec dalarlar
4. gunduz uykuzunu alamamis bebekler gecede uykuya gec dalar.
5. birde uyutma sekli belirlemek demis kitap. istersen sallayarak uyutmayada alistirabilirsin ama kitaba gore en guzel uyutma sekli kendi kendine uykuya dalmasi.
su ilk iki adimda bile bebek kendi kendine dalmayi ogreniyor. hergun ayni saatte ayni rutinle uykulu oluyor ve yatagina birakinca uyuyor. bende gece sute kalkmalarini kaldirmak istiyorum ve bunun icin 3 gece aglamasina izin vermek gerekiyormus. daha insafli bir metod bulursam 10 aylik kizimin geceleri deliksik uyumasini istiyorum.

meslegin nedir calisma saatlerin cok mu agir. biraz fazla kaygili buldum seni. ama anliyorum ben calisma saatlerim cok agir olacagi icin calismiyorum ama soyle haftada 4 gun yarim gun calisabilecegim bir isim olsa hic dusunmem calisirim. birde senin kendi annen bakacakmis oh ne rahat. kafana takma eve geldiginde onunla kaliteli zaman gecirmeye bak.

gerçekten çalışma saatim agır 12 saat çalışıyorum birer saatte yolda geçiyor 14 saat hafta da 2 günde gece çalışıyorum. 14 saat ben yokken ne yapar bilmiyorum. annem bakacak şanslıyım tabi ama annemin bir gün misafiri eksik olmaz. uyku saati gelince misafirlemi uğraşır torunlamı şaşırır artık.

2 ay daha izin alıcaksan bebeğine bakıcak kişide bu süre içinde sizle beraber olsun iznin bitimine kadar bebek ona alışmış olur işe başladığında zorluk çekmemiş olursun

haklısın cnm biraz yaklaşsın yavaş yavaş bırakmaya başlıycam bakalım napıcaklar

bebeğim emzik almıyo demişsn bi süre bebeğini uyuturken emziği ver eğer atarsa elinle emziği tut o şekilde alışabilir biz ablamın kızına öyle alıştırmıştık şimdi emziksiz uyumuyo

Son düzenleme:
emzik zaralıdır diye annemin tüm ısrarlarına rağmen vermedim herşeyi biz biliyoruzya. 2 aylık olunca denedim almadı ara ara tekrar denedim almıyo. aslında çok uslu bi bebek nereye bıkakırsan durur. sadece uykusu gelince durmuyo o zamanda illa emecek gerçi tüm bebekler emerek uyur ama emzik vermediğimede çok pişmanım.

evet aslında uzmanlar emziği pek önermiyo ama biz yinede veriyoruz emziği
her bebek uykusu varken durmaz bide göğüse takılan biberon emziklerine benzeyen şeyler var ya bi süre ondan tak 1 kaç gün sonra biberon vermeye çalış belki o zaman biberonu kabul eder

seni okadar iyi anlıyorumki benim kızımda 7 aylıkken işe başlamıştım emmeden asla uyumazdı. sürekli kucak isteyen ve neredeyse bütün gün emen bi bebekti.Emzik ve biberon almadı.İşe başlamadan 15 gün önce bebeğime annem bakacağı için anneme alışsın diye beraber kalmaya başladık.ve kızımla konuştum sürekli anne işe gidicek hava kararınca gelicek sen anneanneyle kalacaksın o yemeğini yetirecek seni uyutacak diye.
En büyük korkum nasıl uyuyacağıydı.İlk zamanlar annem kızımı kucağında gezdirerek uyutuyordu şimdi 1,5 yaşında hala akşamları emerek uyur gündüzleri kendi yatıp uyuyomuş şimdi.Akşam işten gelir gelmez hemen emzirdim kızımı.
Biz bu dönemi çok rahat atlattık umarım senin ve bebeğin için de kolay olur bu süreç.

ay ne güzel atlatmışsın inşallah benimkide böyle olur yoksa işime kendimi veremem saol cnm gerçekten içim rahatladı sayende.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…