Çocuk Hastalıkları bebeği olan anneler ve tecrübeli olanlar acilll

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
evham yapmaya gerek yok canım. o aylarda uzun süreli bakma çok çok doğal. benim kızım 5 aylık bazen hala tavana bakıp heyecanlanıp sesler çıkarıyor. karşısında biri varmış gibi. emerken cuk cuk seslerden benim bebeğimde de oluyordu sanki tam kavrayamamış hava kaçırıyor gibi suan yok ama yakında ellerini keşfedecek, yeni aşkı o olacak onlara bakmaya doyamayacak. mayıs annelerini takip etmiyorsan başlamanı öneririm. birçok sorunun cevabını bulursun . güle güle büyütsün bebeğini canım

Bebeğiniz gayet normal de siz gereksiz kendinizi yoruyorsunuz bu tutumunuzla.
İnternette de bebeklerin aylık gelişimine bakarsanız problem olmadığını anlarsınız.
Anneliğinizin tadını çıkarın : )

evham yapmaya gerek yok canım. o aylarda uzun süreli bakma çok çok doğal. benim kızım 5 aylık bazen hala tavana bakıp heyecanlanıp sesler çıkarıyor. karşısında biri varmış gibi. emerken cuk cuk seslerden benim bebeğimde de oluyordu sanki tam kavrayamamış hava kaçırıyor gibi suan yok ama yakında ellerini keşfedecek, yeni aşkı o olacak onlara bakmaya doyamayacak. mayıs annelerini takip etmiyorsan başlamanı öneririm. birçok sorunun cevabını bulursun . güle güle büyütsün bebeğini canım
mayıs anneleri hangi sayfada bulamıyorum

Benimde ilk bebegim emerken ses cikarirdi.ben sutumun cokluguna baglamistim.bi sure sonra gecer.ben o sesi duydugumda cok mutlu olurdum kizim karnini doyuruyo diye.......
Ikinci kizimd autum cok az ve o sesi daha hic duymadimyani ben oyle oldugunu dusunmustum ama bunu doktora sorrmayi hic dusunmemistim o zamanlar.....

Arkadaşlar zaten gerekli cevapları vermişler ama bende bikaç cümle eklemek istedim. Oğlum şu an 6.5 aylık. Ne zaman salonda otursak gözünü kırpmadan duvar saatini incelerdi :) bize çok saçma geliyor ama henüz keşif aşamasındalar canım onlar. Klasik sözlerden birini söyleyim sana eli sımsıkı kapalıysa cimri olur :p eve her gelen misafirden bu cümleyi duydum ben.. Emerken ses çıkarıyorsa gazlı bi bebektir muhtemelen sanırım seninde ilk çocuğun. Emzirme olayı gerçekten tecrübe istiyor zamanla bebeğinde sende tecrübe kazanırsınız. Bence endişelenecek hiç bişey yok ve sana naçizane bi tavsiye kimsenin bebeğiyle kıyaslama yapma her bebek farklıdır ve özeldir :) güle güle büyütün

benim kizim da ilk 4 ay avizeyle aşk yasadi. kiskanmaya baslamistim ama zamanla azaldi. emerken cikan ses kizimda da oldu. gogsumu tam kavrayamiyodu ve cok zor tutuyodu ucunu. doktora goturdum. dil bagi cikti ve kestiler. belki oyle bisey de olabilir

canım sanki ille de sorun var diyecek birini arıyor gibisin... takılma bu kadar bebek bu.. bi sıkıntı olsa bebek bunu farkettirir sen merak etme.....

Canım normal bunlar merak etme bebeğin gelişim geriliği olduğu bu aylarda belli olmaz zaten o Yüzden bir yere takılıp kalmasını sorun etme bebeklerde genelde oluyor bunlar çevrelerindeki renkli yada dikkatlerini çeken nesnelere takılıp kalabilirler. Daha küçük olduğu için ellerinin onun bir parçası olduğunu daha öğrenemedi o Yüzden bir kaç ay sonra elleriyle hareketler yapacak ve bu hareketler hoşuna gidecek ve tekrarlayacak bunlar bebeklik döneminde bebeklerin gelişim aşamaları hiç endişelenme

Canım normal bunlar merak etme bebeğin gelişim geriliği olduğu bu aylarda belli olmaz zaten o Yüzden bir yere takılıp kalmasını sorun etme bebeklerde genelde oluyor bunlar çevrelerindeki renkli yada dikkatlerini çeken nesnelere takılıp kalabilirler. Daha küçük olduğu için ellerinin onun bir parçası olduğunu daha öğrenemedi o Yüzden bir kaç ay sonra elleriyle hareketler yapacak ve bu hareketler hoşuna gidecek ve tekrarlayacak bunlar bebeklik döneminde bebeklerin gelişim aşamaları hiç endişelenme
Anlıyorum canım çok teşekürederim rahatladım biraz biraz acele ediyorum galiba :KK66:

Aynı benim kızımı anlatmisin :)yarın tam 2.5 aylık olacak inşallah. Hatta dün annem bu cocuk neden ellerini açmıyor hep yumruk halinde dedi:) bizimki de koltuk ve halidan gözlerini alamıyor renkleri kırmızı bordo falan. Hatta kırmızı bişey giyersek bizdende gözlerini alamıyor :)oyun halısı alcaz insallah orda takilsin renkli renkli diye

Aynı benim kızımı anlatmisin :)yarın tam 2.5 aylık olacak inşallah. Hatta dün annem bu cocuk neden ellerini açmıyor hep yumruk halinde dedi:) bizimki de koltuk ve halidan gözlerini alamıyor renkleri kırmızı bordo falan. Hatta kırmızı bişey giyersek bizdende gözlerini alamıyor :)oyun halısı alcaz insallah orda takilsin renkli renkli diye
Canım aslında benim anlatmak istediğim o nesnelere Takılınca ismiyle seslensemde beni duymayışı internette birşey uzatırsan tutar ismiyle seslenirseniz bakar diyo bizde öyle bişey yok sizinkide öylemi

Canım aslında benim anlatmak istediğim o nesnelere Takılınca ismiyle seslensemde beni duymayışı internette birşey uzatırsan tutar ismiyle seslenirseniz bakar diyo bizde öyle bişey yok sizinkide öylemi
Yok bizde seslenince bakmiyor henüz. Bazen bakıyor sese doğru. Ama genelde bişeye bakıp odaklandiysa kimseyi tinlamiyor kafasını ceviriyor uz o tekrar dönüp nereye bakiyorsa devam ediyor.

Benim kizim 4 aylik hala ellerini pek acmaz.. bir noktaya bakip takili kalmasida cok normal ..

herşeyi normall... yeni yeni keşfediyorr.. gözleirnin görme mesafeside git gide artıyorr.. o yüzden odaklanıyor.. korkmayınn.. emerken ses çıkarmasıda normall.. kimisi çıkarır kimisi çıkarmazz .. benim yiğenimde 2 yaşında hala emer ve doğdu doğalı sesli emer :-)

Yazdiklariniz cok normal. Yani doktorunuz normal degil bir qnormallik var deseydi iyi bir doktormu olacakdi. Rahat olmasi cocugunuzun normal olmasindan kaynaklaniyor.

göz teması çok iyi ama emerken cık cık diye ses çıkarması ve tavanı pedeyi izlemesini sorun yapmıştım arkadaşlar saolsun beni rahattalttı ama damağında bi sorun mu var bu sesleri neden çıkarıyor bilgisi olan varsa bu konuda yorum yapabilirmi arkadaşlar yoksa bi başlıkta onun için mi açsam
Canım bence kendini rahatlat biraz bunlara takma kafanı aynilarini bende yaşıyorum herseyi inceleme çok kendini strese sokma allah dert vermesin insanlar nelerle uğraşıyor bunlar olan doğal normal şeyler rahat ol

normal gelişim hatta benim oğlum o ayda ışığa takmıştı ışık çok zararlı diye yönünü değiştiriyordum bu sefer tavana bakıyordu 2 aylık bebek daha ne yapacak ki 1 ay sonra gülmeye başlar bilinçli olarak korkma bizde aynı şeyleri yaşadım ellerini ara ara sen aç bir müddet sonra yapmıyorlar zaten bide ellerini yukarı atıp yatardı benim oğlum yumruk yapıp :)

X