Çocuk Hastalıkları bebeği olan anneler ve tecrübeli olanlar acilll

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

sima33

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Şubat 2015
20
4
41
merhaba bayanlar bir kaç gündür biraz huzursuzum sizede sormak istedim kızım dün tam iki aylık oldu sürekli bi noktaya takılıyor oraya bakmak istiyor biz karışına geçincce bize bakıyor tepki veriyor ertaftata göleriyle birşeyler arar gibi bakıyor sonra bir noktaya takılıyor oraya sürekli bakıyor tavana perdeye lambaya buda beni endişelendiriyor bir sıkıntısımı var diye göz teması kuruyoruz elleri sürekli yumruk halinde çok az açıyor gün içerisinde elinide ağzına çok zor götürüyor ve henüz elleriyle oynamıyor gelişme geriliği olabilir mi yok iki aylık bebek için normal mi bunlar ??????????????

Canım benim çok normal daha 2 aylik bizimkiler ellerini açmazdi ayrıca etrafı takip edip bir noktaya takilmasida zaten güzel bir gelisme ayına göre. Yavaş yavaş siritma zamanları geliyor size gülecek annesipanik olmayın hersey normal. Birde yirtina yirtina agliyorsa tamamdır :):)

Bi noktaya takilip bakmasi cok normal . Hatta ben gozleri rahatsiz olmasin diye isiga takildoysa hemen isigi kapardim :) saglikla buyusun ins

Benim kızım da tam 2 ay 10 günlük yeni yeni gülümsemeye başladı elleri yumruk halinde ama emerken açıyor gözleri devamli etrafa bakıyor bence dünyayı ve çevreyi keşf ediyor arada bir tavana perdeye gözleri takılı kalıyor ve öyle ce gülüyor büyüklerimiz derki o halen melekleri görüyor ve onlara gulumsuyor

çok teşekür ederim için rahatladı biraz doktorumuza sordum ama çok rahat bi adam herşeye normal diyor iki aydır emerken cuk cuk diye ses çıkarıyor diyorum önce göğsümü tam almıyor diye düşündüm şimdi burnunu bile kapatıyorum yok hala o sesler devam ediyor ona bile normal diyor gayet sağlıklı bir çocuk olduğunu söylüyor

Goz temasi kurmasi dgl kuramamasi sorun cnm ..

göz teması çok iyi ama emerken cık cık diye ses çıkarması ve tavanı pedeyi izlemesini sorun yapmıştım arkadaşlar saolsun beni rahattalttı ama damağında bi sorun mu var bu sesleri neden çıkarıyor bilgisi olan varsa bu konuda yorum yapabilirmi arkadaşlar yoksa bi başlıkta onun için mi açsam

Canım o ses bizde de vardı sanırım 3 aydan sonra kesildi sebebi yumuşak gırtlak onunda çaresi büyümek herhangi bir hastalık değil ve tedavisi yok sadece az sabır. :)

Benim minnoş da takılır kalırdı korkardım hatta bundan rahatsız mı oldu deyip kaldırmışlığım var yani eşyaları tam o sırada egzaması başladığı ve kaşıntıdan uyuyamayınca çocuk psikolojim bozulmuştu takılıp baktığı şeyleri başka yere kaldırıyodum, çok normal bişeydi aslında avizeye ışığa çok dikkatli bakardı özellikle bide koltuğun yastığına

çok teşekürederim herkese çok rahatladım ben de çok panik yapıyorum biliyorum ama anne olarak elimde değil niye oraya uzun baktı neden emerken o sesi çıkarıyor neden başını bi tarfa gözlerini diğer tarafa çeviriyoer herşeydeı
galiba ben rahatsız oluyorum onun keyfi yerinde yanına gidip iki güzel kelime söyleyince öyle tatlı gülüyorki dünyalar benim oluyor allah acılarını göstermisin

Canım o ses bizde de vardı sanırım 3 aydan sonra kesildi sebebi yumuşak gırtlak onunda çaresi büyümek herhangi bir hastalık değil ve tedavisi yok sadece az sabır. :)
canım hani böyle halk dilinde çapur çupur diyeyim sana böylemiydi iki aydır yapıyor sanki tam oturtamıyor damağına gibi geliyor yumuşak gırtlak ne demek doktorun mu söylemişti canım tam üç aylıkken mi geçti

2 aylık bebiş anlattıklarınız dışında bişey yapıyorsa anormal olur bence,
2 evladım var ,hatırlıyorumda ikii aylıkken yer-içer-uyurlardı ve gelişimlerini ay ay yazıp takip ederdim anlattıklarınız dışında bi extra hareketleri yoktu ve şu an mash çok zekiler

ay yerim ben o yumuk elleri .... bence hiç bir problem yok ama içinizin rahatlaması için başka bir doktora götürün yinede

ben götürmek istiyorum da eşim benim çok panik yaptığımı söyleyip götürme istemiyor malisef
bence için rahatlasın diye kesinlikle eşini dinleme başka bir bahaneyle götür kendi kendini yemektense kafan rahatlar

Aylık kontrol zamanı gelmiş,doktorunuza sorarsınız ama sorun olduğunu sanmıyorum. Çok küçük daha.
Evet dün aşımız vardı burda aşıyı doktorlar yapıyor bunların hepsini sorma fırsatım oldu herşeyin normal olduğuniu sadece endişeli bir anne olduğumu söyledi çocuk gayet iyi bütün bebekler bunları yapar falan dedi ama ben zor bir doğum yaptığım için her hareket beni endişelendiriyor kalp atışları çok düşüktü sezaryene aldıklarında bir şey oldumu endişesi işte

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…