Bebek Beslenmesi bebeği mamadan soğuyan var mı?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

zekko

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Temmuz 2011
183
8
46
Kayseri
merhaba bayanlar, benim kızım 4 buçuk aylık, erken ve zayıf doğdu, iştahsız bir bebek ve çok kilo aldıramadım, sadece 200 gr. aldığı aylar oldu. doktorumuz mamaya başlattı,yaklaşık 2 aydır mama veriyorum ancak kilo alımı hala düşüktü. ilk başlarda aptamil veriyordum 10 gün önce sma denemeye karar verdim, aptamilden bir seferde 120 ml. içen çocuk şimdi 30 ml. zor içiyor. uykusunda veriyorum almıyor, uyanıkken veriyorum almıyor, açken veriyorum almıyor,sadece beni emiyor. beni emmesi iyi güzel de sütüm yaramıyor, mama takviyesi şart. siz mamayı nasıl veriyorsunuz? kaşıkla vermeyi de denedim ama geri çıkarıyor, ben de mamayı muhallebi gibi yapıp veriyorum birkaç kaşık alıyor zar zor...

Canim benim bebegimde emiyor masallah cokda guzel gelisimi ama disari cikdigmda carsi pazarda mecburen biberon mamasi veriyordum.... artik icmiyor aclikdan ancak kivranacak öyle icirebiliyorum...kasik mamasini super yiyor biberonu asla icmiyor su cay vesaire iciyor biberondan devammamasina karsi soguk...aslinda emdigi icin takmamam gerek kafama gel gelelim disaridayken cok zor oluyor benim icin otobuste trende metroda elimde kasik karnini doyurmak cok zor...varsa tecrubeleriniz banada soyleyin yapayim...

Mamanin icine cici bebe kattim verdim almadi...cok zararli oldugunu bilmeme ragmen icine seker kattim almadi 2 aydir yildim artik yokk anacim icmiyo icmiyooo...gece uyurken iciyo azicik ama benim sutum suanda gaayet guzel yetiyoki ...cok faal bir bayanim haftanin 3 gunu disaridayim ecill biberona alisdirmam lazimmm...denemedigim marka mama kalmadi...süt rengini görünce bence icmiyo agzina alip anlayinca tadini tukuruyo sipa

bugün doktora gittik, kaşık mamaya başlattı, meyve sularına başla dedi, hiç kilo almamış sinir oldum... gelişme geriliğiyle doğan çocuklar 6 yaşına kadar geriden gelir böyle dedi boyu normal, sütün varsa sorun yok devam et emzirmeye dedi...bari 100 gr. alaydı ((

Kilo almasi cok onemli degil canim boyu uzamis bak napcan...bazi bebekler zor kilo alir..saglikli olsunda varsin zayif olsun...emzir sen yinede bol bol kilo aldirmasa bile gelisimine faydali beyin organ zihin gelisimi icin anne sutu cok onemli...ek gidaya basliyacaksin madem kalorili seyler ver..mesela mamadan yogurt mayala cok faydasi oluyor cocuklara ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…