• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeği küvezde olanlar bakabilir mi

apylrin

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
12 Mayıs 2024
46
14
3
24
Arkadaşlar 37+5 acil sezeryan doğum yaptım. Bebeğimde gelişim geriliği vardı 35 haftalık uyumlu dogdu 2600 gram dogdu. Ciğer geliştiricisi 30. Haftada vurulmuştu. Doğduğunda yanıma verdiler küveze girmedi. Ama sonradan bebek inlemeye başladı o yuzden aldılar. Cuma gününden beri küvezde ve daha 1 hafta daha kalacak diyorlar. Cihaza bağlı entübe etmişler. Kime söylesem para için tutuyolar bebeğin bişeyi yoktur devletten para alacaklar dıyorlar. Bugün doktor enfeksıyonu yok ama cihaza baglı kalması gerekiyor durumu stabil ağır değil dedi. Sizce böyle bişey varmı para için tutuyolar mıdır.

Evet ülkemizde maalesef ki cok acı daha kundaktaki bebeklerin canına göz diken iğrenç insanlarla karşılaştık fakat her sağlık calışanını aynı kefeye koymak bilemiyorum ne kadar doğru. Hastanenizi arastırın bu tarz bi habere denk gelecekmisiniz doktorunuzun böyle şikayetleri var mı vs.

Bebeği size verseler gerçekten bakıma ihtiyacı olsa sizdeyken bir sıkıntı yaşasanız naparsınız bu ihtimali düşündünüz mü?

Bende bazı durumlarda gereksiz yere bebeklerin tutuldugunu düşünüyorum fakat bu her bebek için geçerli değil.

Mesela siz bebeğin inlediğini kendiniz duymadınız mı normalde durduk yere bebek inler mi bunu nası acıklıyorlar size?

Ayrıca etrafta size laf söyleyen insanlar ne kadar tıbbi bilgiye sahip veya gelip bebeginizi onlar mı muayene edip bakacak her denilene kulak asmayın.

34+6 da doğum yapmış 38 gün bebekleri kübezde kalmış prematüre ikiz annesi olarak aklımdan geçenler bunlar.

Back