• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

BEBEGI KOLIK OLANLAR LTFEN BANA TECRUBELERINIZI ,PAYLAŞIRMISINIZ 🙁

Gulsenn77

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Eylül 2020
425
365
53
39
Kızlar benim 2,5 aylık ikiz dünyalar güzeli bi.kiz bi erkek melek gibi evlâdım var. Size sormak istediğim benim kız gündüz uyusa da uyumasa da asla gece 3,4,bazen nadirde olsa 6 da uyuyor ozman kadar uykusu olsa da 10 dkka ,15 dkka Uyuyor tekrar uyanıyor. Ağlamalar da var arada,sürekli battaniye de sallanmak gezinmek istiyor.bu koliklik durumudur?bu durumu ve uyku sorunu duzenengirer mi böyle mi devam eder.?tabi gaz şancı çabası....

Mama mi iciyolar anne sutu mu? Gunduz kac saat uyuyolar? Gaz sancisidir muhtemelen. O aylarda cok oluyor. Bebekler daha kucuk normalde mama icip sizmalari lazim. Mama icince acaba gegirtmeden mi yatiriyosunuz. Oyle cok insan gordum. Gaz bagirsaklara gecince sanci yapiyor. Her mamadan sonra gazini cikarin.

Kolik olsa hic durmadan aglar uykusunda huzursuz olur kizarir bacaklari karnina ceker. Sizinki muhtemel gaz sancisi muhakkak gazini cikarip yatirin sirtina hafif hafif dokunun oksayin ovalayin karnini ovalayin

Bide kolik bebekler arabaya binince elektrik süpürgesi sac kurutma mak sesine susarlar sakinlesirler

Kızlar benim 2,5 aylık ikiz dünyalar güzeli bi.kiz bi erkek melek gibi evlâdım var. Size sormak istediğim benim kız gündüz uyusa da uyumasa da asla gece 3,4,bazen nadirde olsa 6 da uyuyor ozman kadar uykusu olsa da 10 dkka ,15 dkka Uyuyor tekrar uyanıyor. Ağlamalar da var arada,sürekli battaniye de sallanmak gezinmek istiyor.bu koliklik durumudur?bu durumu ve uyku sorunu duzenengirer mi böyle mi devam eder.?tabi gaz şancı çabası....
Giriyor düzene oglum abartmıyorum süre tuttum sadece 1 reklam süresi kadar uyuyordu sonra uyumuyordu akşamları sonra hergün banyo masaj vs yaparak 9 da uyumak için düzen oluşturdum o gün bu gündür hiç aksatmadan aynı düzen devam ediyorum uyuyor ilk 3 ay böyle gidiyor ne zaman gaz problemi biter o zaman biraz rahat sürekli kucak istemesi normal her bebek dünyaya aynı hızda alışamıyo zamana ihtiyacı var bol bol temas edin sizinle bagı güçlendikçe daha rahat olacak herşey bana çok dediler emzir yerine koy kucak alışmasın diye kimseyi dinlemedim yanıma da alıp yattım alışır bırakmaz dediler belli bi aydan sonra ben yanıma alsam bile istemiyor emdikten sonra dönüp beşigine gidiyo yatmaya bol bol sevgi ilgi ile herşey düzelir merak etmeyin

Giriyor düzene oglum abartmıyorum süre tuttum sadece 1 reklam süresi kadar uyuyordu sonra uyumuyordu akşamları sonra hergün banyo masaj vs yaparak 9 da uyumak için düzen oluşturdum o gün bu gündür hiç aksatmadan aynı düzen devam ediyorum uyuyor ilk 3 ay böyle gidiyor ne zaman gaz problemi biter o zaman biraz rahat sürekli kucak istemesi normal her bebek dünyaya aynı hızda alışamıyo zamana ihtiyacı var bol bol temas edin sizinle bagı güçlendikçe daha rahat olacak herşey bana çok dediler emzir yerine koy kucak alışmasın diye kimseyi dinlemedim yanıma da alıp yattım alışır bırakmaz dediler belli bi aydan sonra ben yanıma alsam bile istemiyor emdikten sonra dönüp beşigine gidiyo yatmaya bol bol sevgi ilgi ile herşey düzelir merak etmeyin
Cvbiniz için çok teşekkür ederim..bebisiniz ne kadarlik

Şuan 13 aylık ama 3.5 - 4 aylık oldugu dönemde düzelmiş ti bu durum onu soracaksanız
Koliklik durum varmıydı?benim kız çok ağlıyor belirli saatlerde .nebyapsam çok sakin kalması 5 dkka.szaati dolunca artk ağlamaktan yorulup uyuyor. Bu beni çok yıprattı :silah:

Benim kuzenimin kızıda öyleydi. Akşam 8 gibi ağlamaya başlıyordu çocuk yazık kuzenimin eside hah şimdi başlayacak ağlamaya birazdan başlayacak diye çok tedirgin olurdu birazda paniklemesi normalde de çok yani. Bazen hiç durduramadiklari zamanda arabayla dolastiriyorlardi bide sürekli saç kurutma ya da süpürge sesi açık oluyordu telefonunda. Yani zor zamanlar ama kalıcı değil inanın ki hepsi geçici. Bu arada Allah bağışlasın 🥰

Cnm ben tecrübeme dayanarak yazıyorum yine de sana kalmıştır yapmak yapmamak belki faydam olur aptamil conformil 1 diye mama var ben sadece gece verdim uyumadan bir kaç gün de normale döndü o mamanin içinde gaz giderici özellik var ben böyle atlattim 2. Kızım da tecrübeli davrandım ilk kizimda delirmistim kolikti 2. De öyle olunca hemen uyguladım dene istersen

Cnm ben tecrübeme dayanarak yazıyorum yine de sana kalmıştır yapmak yapmamak belki faydam olur aptamil conformil 1 diye mama var ben sadece gece verdim uyumadan bir kaç gün de normale döndü o mamanin içinde gaz giderici özellik var ben böyle atlattim 2. Kızım da tecrübeli davrandım ilk kizimda delirmistim kolikti 2. De öyle olunca hemen uyguladım dene istersen
Cnm teşekkür ederim cvp verdiğin için ama aptamil yavrularımı çok gaz yaptı bıraktım hip combiotic olanına geçtik rahatladık bi nebze tabi geçmedi ki n3 zmn geçeceğini çok merak ediyorum.cuma nasipse 3 ay olacak

Koliğe bazı doktorlar 3 kuralıyla karar veriyor
Haftada en az 3 defa, en az 3 saat süren ağlamalar varsa ve bu durum en az 3 hafta devam ettiyse kolik diyorlar
Bazı doktorlar aynı görüşte değil, bazısı da kolik diye bir sey yoktur diyor.
Benim ikizlerimin ikisi de kolikti
Birinin 2,5 ay birinin 3 ay sürdü, daha uzun sürenleri de duydum.
Hep aynı saatte, genellikle güneşin batmasıyla beraber ağlama krizleri geliyordu ve asla sakinlestiremiyorduk.
Sizinki kolik değil de huysuz gibi geldi bana.
Uyku düzene girer mi bilmiyorum, benimkiler 6 aylık oldu hala gece yarısı uyanıp bir-iki saat oynar, öyle uyurlar.
Gaz için de bebeğin vücudunu usutmemeye çalışın, yediklerinize dikkat edin.
Mama kullanıyorsanız ve şiddetli gaz sancıları varsa kullandığınız mamayı değiştirebilirsiniz.
Damlaları zaten kullanıyorsunuzdur.
Çok miktarda kusma var mı peki?

Koliğe bazı doktorlar 3 kuralıyla karar veriyor
Haftada en az 3 defa, en az 3 saat süren ağlamalar varsa ve bu durum en az 3 hafta devam ettiyse kolik diyorlar
Bazı doktorlar aynı görüşte değil, bazısı da kolik diye bir sey yoktur diyor.
Benim ikizlerimin ikisi de kolikti
Birinin 2,5 ay birinin 3 ay sürdü, daha uzun sürenleri de duydum.
Hep aynı saatte, genellikle güneşin batmasıyla beraber ağlama krizleri geliyordu ve asla sakinlestiremiyorduk.
Sizinki kolik değil de huysuz gibi geldi bana.
Uyku düzene girer mi bilmiyorum, benimkiler 6 aylık oldu hala gece yarısı uyanıp bir-iki saat oynar, öyle uyurlar.
Gaz için de bebeğin vücudunu usutmemeye çalışın, yediklerinize dikkat edin.
Mama kullanıyorsanız ve şiddetli gaz sancıları varsa kullandığınız mamayı değiştirebilirsiniz.
Damlaları zaten kullanıyorsunuzdur.
Çok miktarda kusma var mı peki?
Kusmamız hiç yok ki olsa çok az oluyor gaz çıkartırken onun dışında yok

Back