- 5 Mayıs 2015
- 5.011
- 6.603
-
- Konu Sahibi notdefteri2_
Hayır hiç vermedim, doktorların hiç biri söylemedi, 2 aylık bebek için ne verilmeli? Haklısınız mama yerken içiyordu zatenMama mı anne sütü mü alıyor? Su da veriyor musunuz?
Benim büyük oğlum sadece anne sütü alırken de su içerdi mutlaka. Normalde ilk 6 ay anne sütü alan bebeklere su vermeye gerek yok denir ama benim oğlum içerdi. Mama ile besleniyorsa zaten su da içmesi gerekiyor.
Beni çok emiyor sancısı olduğu için sürekli memede, o yüzden çişli bezi çok fazla, dolu dolu ama faydası olacaksa hemen vereyimMama mı anne sütü mü alıyor? Su da veriyor musunuz?
Benim büyük oğlum sadece anne sütü alırken de su içerdi mutlaka. Normalde ilk 6 ay anne sütü alan bebeklere su vermeye gerek yok denir ama benim oğlum içerdi. Mama ile besleniyorsa zaten su da içmesi gerekiyor.
Doktorlar söylemiyor, ilk 6 ay sadece anne sütü deniyor, suya gerek yok içinde su var deniyor okuduğum duyduğum kadarıyla.Hayır hiç vermedim, doktorların hiç biri söylemedi, 2 aylık bebek için ne verilmeli? Haklısınız mama yerken içiyordu zaten
Kilo alımı nasıl? Sürekli emiyorsa dinlenemezsiniz, dinlenemeyince süt fazla olmaz. Günde 1-2 kez mama verip, iyice dinlenin. Siz bol bol meyve, sebze, su tüketin. Sütü arttırıp mamayı azaltıp bırakırsınız.Beni çok emiyor sancısı olduğu için sürekli memede, o yüzden çişli bezi çok fazla, dolu dolu ama faydası olacaksa hemen vereyim
Sütünüz yeterliyse mama vermeyin tabi.Kilo alımı nasıl? Sürekli emiyorsa dinlenemezsiniz, dinlenemeyince süt fazla olmaz. Günde 1-2 kez mama verip, iyice dinlenin. Siz bol bol meyve, sebze, su tüketin. Sütü arttırıp mamayı azaltıp bırakırsınız.
Gaz yüzünden hiç bir şey yiyemiyorum ki..inek sütü olan her şeyi çıkardım soframdan. Mercimek, nohut kuru fasulye, meyve,(komposto yapıyorum),karnıbahar, brokoli, pırasa, kereviz, yani neredeyse bütün sebzeler gaz yapıyormuş. Patates , pilav, ıspanak, kabak, kuzu eti ve zeytin yiyorum sadece.Kilo alımı nasıl? Sürekli emiyorsa dinlenemezsiniz, dinlenemeyince süt fazla olmaz. Günde 1-2 kez mama verip, iyice dinlenin. Siz bol bol meyve, sebze, su tüketin. Sütü arttırıp mamayı azaltıp bırakırsınız.
Sütüm yeterli, gaz sancısı olan bebekler çok emermiş. Emdikçe de gaz oluyor. Süt tazyiklidir belki diye laktoz damlası da kullandık. Kilo alımı da gayet iyi.Sütünüz yeterliyse mama vermeyin tabi.
Evet çünkü emdikçe hava yutuyorlar, gelişiminin iyi olması çok güzel. Gaz sancısı belli aydan sonra geçiyor ama kabızlığı bilmiyorum. Bilen arkadaşlar yardımcı olur umarım.Sütüm yeterli, gaz sancısı olan bebekler çok emermiş. Emdikçe de gaz oluyor. Süt tazyiklidir belki diye laktoz damlası da kullandık. Kilo alımı da gayet iyi.
Merhaba geçti bebeğinizi gaz sancıları acaba benim de bebeğim üç aylık çok fazla gaz sancısı çekiyoruzMerhaba, bebeğim 8-9 günde bir kakasını yapıyor. ilk 1 ay her gün yapıyordu. Sonra bu şekilde olmaya başladı. Şu an 2 aylık. İnanılmaz gaz sancıları var aynı zamanda. Gaz damlası ve probiyotik kullandık düzenli. Ben inek sütü protein diyetindeyim 15 gündür. Hiç bir düzelme yok aksine acile koşuyoruz dayanamadığımız günlerde. Fitil koyuyorlar kakasını öyle yapıyor. Zeytinyağı da içirdim yapamadıtavsiye verecek olan varsa çok sevinirim, sabaha kadar ağlıyor gazdan, masajla biraz çıkarıyor sonra yine kriz
Bu arada sadece anne sütü ile besleniyor
Çok geçmiş olsun, yaşayan anlar, hem bebek hem aile için çok zor. Şu an 9 aylığız halen sabahları gaz sancısıyla uyanıyor. Ama tabi eskisi gibi ağlamıyor, geceler boyu uyumazdı, mahvolduk biz 5 ay boyunca. 6. ayda daha hafiflemişti.Merhaba geçti bebeğinizi gaz sancıları acaba benim de bebeğim üç aylık çok fazla gaz sancısı çekiyoruz