Çocuk Hastalıkları bebeği idrar yolu enfeksiyonu olan varmı

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

dilek__c

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Mart 2010
19
0
kız bebeğimde idrar yolu enfeksiyonu var.5 iğne kullandık.perşembe geçmişmi diye tekrar idrar tahlli yaptırcaz.inşallh geçmiştir ama bu hastalığın inatçı olduğunu biliyorum...tekrar olurmu acaba bebeğim....başından böyle bişey geçen varsa paylaşırmı lütfen........

Benim kızımda 15 günlükken bu teşhis konuldu.6 gün boyunca sabah akşam iğne olduk.Sonra tahlil yaptırdığımızda bitmiş olduğu çıktı.Yalnız başka bir doktora kızımın bu durumu dediğimde 15 günlük bebekte idrar yolu enfeksiyonu olması ilginç dedi.Yanlışta bakılmış olunabilir dedi.Yanı boşuna iğne yaptırma ihtimaliimizde var.Çünkü dr idrar tahlili için idrarını yaparken biraz akıtıp daha sonraki idrar üzerinden tahlil yapılması net sonuç verir dedi.Bizde ise böyle olmamıştı.Ayrıca tahlilin göz ve makina ile olanı varmış.Dr gözle olan doğru sonuç verir dedi.Yani arkadaşım sende geçip geçmediğini bilmek için 2.tahlilde bunlara dikkat et istersen.

Benim oğlumda 2 aylıkken idrar yolu enfeksiyonu geçirdi iğne kullandık bizde. Sonrasında her ay idrar kültürü yaptırdık çok şükür bir sorun çıkmadı. ıdrar tahlili yerine kültür yaptırmanı tavsiye ederim ve doktorumuz üniversite hastanelerinde yaptırın demişti bizde öyle yaptık

benimde bebeğim şuan 6 aylık ve idrar kültüründe enfeksiyon çıktı.
ilaç kullanıyoruz inş cuma dr gideceğiz bakalım geçmişmi
dr bize sünnet derisinin yapışık olduğunu söyledi
bu yüzden oluyormuş en yakın zamanda sünnet ettireceğiz inş.

Slm arkadaşlar;

Bugun kızımı dr a götürdüm.ıdrar yolu enfeksiyonumuz hakkında konuştuk.Sadece idrar tahlili ile enfeksiyona karar verilemez dedi bu dr umuzda,idrar kültürü gerekliydi bu tehşisi koymak için ve ayrıca kesin enfeksiyon kapmış ise 15 günlükken o zmnda böbrek utrasyonu çekilmeliydi dedi.15 günlük bebeğin enfeksiyon kapması araştırması böyle olur net teşhis koymak isteniyorsa dedi.Bilinçsizce davranmış dr dedi,boşunada olmuş olabilir yanı kızım iğneleri...Şimdi 1-2 hafta sonra bu denilenler yapılcak detaylı araştırılcak.

cok uzuldum canım cok gecmiş olsun bugun bende bırsey far ettım oğlumun bezınde çişi sarıydı sızındemı oyle oldu nasıl anladınız

benim kızım 40 günlük idi ...idrar yolu iltihaplanması oldu iğne yapıldı bir hafta sonra tekrar tahlil yapıldı geçmişti merak etme çabuk geçer

kızlar lökosit sayınız kaçtı tahlilde benim oğluşumuda dün yaptıkta idrar tahlili

2.5 aylık kızımda idrar iltihabı çıktı 7 gündür antibiyotik veriyorum altını değiştirirken gördüm sarı renkte akıntı gelmiş koyu kıvamlı sizinkindede oldumu???? 90 ml mama içen kızım 60 düşürdü iştahsız cevappp

Merhaba arkadaşlar. Benim de 40 günlük bebeğimde kültür sonucunda enfeksiyon çıkmıştı. şu anda 2,5 aylık ve bu sorun yine tekrarladı. Kızım inanılmaz huzursuz ve sürekli ağladığı için doktorumuz tekrar kültür aldırdı ve enfeksiyon çıktı. Kaka tahlili de yaptırdık, kakasında da enfeksiyon çıkmış ve buradaki enfeksiyonun idrar yoluna geçtiğini söyledi. Şimdi tekrar antibyotik tedavisine başladık. Eğer iyi gelmezse iğne tedavisine başlayacağını söyledi. Kızım çok ağlıyor ve çok az uyuyor. Bu kadar canını yakar mı acaba? başka bir sorun mu var diye de düşünüyorum. Çünkü sabah öğle akşam bir tatlı kaşığı calpol içirmemize rağman hala ağlıyor ve huzursuz. İnsanın morali çok bozuluyor.

Ayrıca bizim idrarımızda lökosit 10-15 çıkmıştı ama renginden çok bir şey anlaşılmıyordu yanlız biraz kokuluydu ama enfeksiyondan mı bilemiyorum. Ben ağlama krizlerinden şüphelendim. Allah herkese kolaylık versin, tabi sabır da...

doktorunuz başka bişey istemedimi acaba? çünkü erkek bebeklerde tehlikeli bir hastalık bu... benim oğlumda geçirdi şuan 7 aylık bir kez geçirmiş olsa dahi takip edilecek dedi kaçak olabilirmiş ve böbreklerine zarar verebilirmiş...

benım kızım 1,5 aylıktı neredeyse hiç uyumuyordu..Cocuk oyle oyle buyur derler ya hanı bekledım bır sure..ama bakık son 2 gun gunde yarım saat belkı uyuyor .hemen dr a goturduk..sorunu anlattım dr kızımın altını acmamı soyledı ..o sırada kızım çişini yaptı..ama nee aglama nee aglama..ben daha oncede denk gelmıstım aslında ama bazı konularda cahıl olmak berbat bırsey ıste..hıc duymadım kı daha once bebekte idrar yolu enfensiyonu olur..dr hemen ıdrar tahlılı yapalım dedı..Aklınızda bulunsun yanı bılmeyenlere ..bebek idrar yaparken aglıyor.(enf.yuksekse).huzursuz oluyor..uyku da olmuyor..cunku kıyamam agrısı cok tabı((neyse tahlıl yaptılar i.y.e. cıktı bebegım 10 tane ıne yedı.10 gunden sonra 3 gun ara dr a gıttık bu arada kultur de yapıldı tabı..gecmıstı (mutlaka böbrek usg bakılmalı)USG de temız..ama daha sonra tekrarladı.antibiyotık kullandık..yıne tekrarladı..yıne ant.kullndk..cok dıkkatlı temızlenmelı altı...gercı basına gelen bılır..koruma altına aldılar..lökosit 25..bu oran o kadar onemı diil.cunku ılk bada lökosit 500 dü(cok sukur allaha..her ay ıdrar ve kultur e bakılıyor üreme varmı diye..bazı kız bebeklerın anatomısı geregı..kaka ıdrar yaptıgı yere kacabılıyor siz ne kadar dıkkat edersenız edın..olmasa benım bebegımde olmazdı cunku coooooook pimpiriklı bır anneyım.Allah hepımızın bebegıne saglık versın ama bu 5-6 yasına kadar devam edebılıyor.. Bilmeyenlere...kesınlıkle ıslak mendıl kullanmayın..altını ılık su ve pamukla temızleyın..bebegınızı banyo yaptırırken suya yatırmayın ya da oturtmayın...bezını sıksık deıstırın..özellıkle kakalı asla bekletmeyın bebegı..guzeller guzelı bebegım 7 aylık ve sureklı tekrarlıyor..Bu arada yenı dogan bebekte bıle olabılıyor.İ.Y.E.Hatta gecen kontrolde karsılastıgım kadının cocugu bobregınde kumla dogmus ...dusunun yanıı..Allahım korusun meleklerımızı..Allah sıfası bulunmamıs hastalık vermesın.Amın..Size de Allahım yardım etsın..uykusuuuz huzursuuz gecelerde bulusalım:))

kızlar ,
benim bebeğimde de malesef var bu rahatsızlık..çok inatçı bi hastalık sürekli tekrarlıyor
dikkat edilmezse böbrek yetmezliğine neden olurmuş...
siz neler yaptınız tamamen kurtulanlar var mı?
idrar almak bile başlı başına bi sorun...

Mrb. Kziimdada ayni sorun var. 6 aylik 2 aylikken 4 aylikken birde simdi idrar enf oldu. Ilkinde bol lokositti sonra 6_7 lokosit. Kultur yapildi ama ant. Baslayinca yaptirdik bilmeden oyuzden anlamsizmis. Bobrek usg yapildi temiz. Ama tekrrliyor. Siz ne durumdasijiz? Ne gibi tedaviler uygukandi arastirildi? Simdi cocugujuz nasil

Geçmiş olsun öncelikle.kızım şuan 49 aylık masaalllah.çok sükur atlattık.2 yaşına kadar heray idrar tahlili yaptırdım hem idrar hem kültür.şuan iyi o konuda çok sükur masaallah.
kültürde üreme olmuyorsa korkma.önemli olan o.kakasını temizlerken CIS yaptığı yere bak orada kaka kalmasın olur mu oradan kaçış olabiliyor orayı temizlemekte korkma.baska ayrintili birsey yapmadilar o zaman.surekli tahlil yapildi.cioooook geçmiş olsun Allah sifasininı versin

Cok tskrler.. sizinde surekli tekrarladigini yazmistiniz. Her ay idrara bakilcak.bizimde. sizin ne zamana kadar tekrarladi ve sonrasibda gecti bu durum? Koruyucu ilac tedavisi gordunjzmu? Tekrarlamamasi icin ne yaptiniz? Bizimkiso her 2 ayda bir oluyor. Bunye yapiyor diyo dr.da.. zaten her kakadan sonra yikiyorum. Ama yinede tekrarliyor.. sizinkisi kendiligindenmi duzeldi? Bezden kurtulunca falanmi? Ayrintili yazarsaniz cok sevinirim.. tsklr simdiden.. gecmis olsun sizede..

2 yaşına kadar sürekli idrar tahlili ve kültürü yaptırdım.o sıralarda antibiyotik kullanmıştı.hatta iğne falan olmuştu yavrum.vallaha çok zor .her sıkıntı zor Allah yardım etsin.hele kızsa çocuk o idrar poseti adamı öldürür. Tam cisini yapti diye sevinirsin poşet kaymış falan olur. Allahın izniyle böbreklerde ve idrar kültürde üreme yoksa korkma inşaallah geçecek canım.çok uUluyorsun eminim ama sabırlı ol.WC gitmeye başladıktan sonra rahatlarsin.kakadini WC yapınca insaaah rahat olacak..kakalı bezle hiç bekletmemistim.altını hep pamukla ılık suyla temizLemistim.geçen mesajimda yazdım mi bilmiyorum ama ilk bebekte anne genelde kız çocuğunun cisinı yaptığı yeri korkudan temizlemeye çekinir.sakin korkma içine kaçmasın kaka.küvete yatırma asla.koruyucu ilaç kullanmadıkları.bolbol emzir 6 ay dolduysa kaynamış ilitilmiş su icir. Aklıma bunlar geldi.çocuklarda sıkıntı bitmiyor.Allah geçer dert versin.kızım 4 yasında Allah sağlıklı huzurlu imanlı hayırlı uzun omur versin.amin.astım dedi Dr bu ay(mahfoldum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…