Çocuk Hastalıkları bebeği idrar yolu enfeksiyonu geçiren anneler

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

zehracaa

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Temmuz 2009
66
2
86
İstanbul
arkadaşlar bebeğim 4 aylık ve erkek idrarında 10 15 lökosit çıktı... doktor iğne tedavisi idrar kültürü ve röntgen verdi... bugün çocuk nefrolojisine götürdüm ateş olmadığı için iğne kullanma dedi kültürün ve röntgenin sonucuna göre ilaç tedavisi uygularız dedi. tek şikayetimiz iştahsızlık... benimle aynı sorunu yaşayan anneler bilgilerinizi yazın çünkü erkek bebeklerde idrar yolu enfeksiyonuna çok rastlanmazmış... idrar kültürünün sonucunu bekliyorum bakalım ne çıkacak.Allah bebeklerimize sağlık versin...

Benim oğlum 50 günlük oldu bugün, bize de ilk ay idrar yolları enfeksiyonu teşhisi konmuştu, 7 gün antibiyotik kullandık, geçmeyince çocuk üroloğuna gittik. Ürolog poşetle alınan idrarın kültür sonucu yanlış olabilir dedi, sondayla örnek aldı, bir de böbrek ultrasonu istedi. Ultrason temiz çıktı. Sondalı idrar kültürü de. Doktor sünnet derisinde enfeksiyon birikmiştir dedi, hemen o h.sonu sünnet ettirdik oğlumu. Doktor tekrar kültür almaya gerek yok dedi, biz de aldırmadık.

Benim oğlum 50 günlük oldu bugün, bize de ilk ay idrar yolları enfeksiyonu teşhisi konmuştu, 7 gün antibiyotik kullandık, geçmeyince çocuk üroloğuna gittik. Ürolog poşetle alınan idrarın kültür sonucu yanlış olabilir dedi, sondayla örnek aldı, bir de böbrek ultrasonu istedi. Ultrason temiz çıktı. Sondalı idrar kültürü de. Doktor sünnet derisinde enfeksiyon birikmiştir dedi, hemen o h.sonu sünnet ettirdik oğlumu. Doktor tekrar kültür almaya gerek yok dedi, biz de aldırmadık.
yarın kültür sonucu çıkacak çok endişeliyim birde röntgen istedi nasıl çekilir hiçbir fikrim yok... biz iki kez idrar tahlili yaptırdık ikiside iltihaplı çıktı yarın yazmış olduğun sondayla alınan örneği sorucam bilgin için sağol arkadaşım...

okuduğum kadarıyla bu idrar yolu enfeksiyonu kız çocuklarda daha çok olurmuş.erkek bebeği olan ve benimle aynı durumu yaşayan anneler ne yapmalıyım... biri iğne yzdı biri kullanma dedi... röntgen bebek için zararlı radyasyon sonuçta ne yapmalıyım ya :(

Benim oğlum da 15 gün önce geçirdi.Bezinde kötü koku olması üzerine test yaptırdım ve üreme oldu.Antibiyotik aldı 7 gün,böbrekleri için ultrason yaptırdım.Bundan sonra aylık idrar kültürü öneriliyor ve sünnet..tekrarlarsa sünnet düşünücem..
Size de geçmiş olsun.

Benimde kızım doğduğundan beri idrar yolu enfeksiyonu geçiriyor.şuan 20 aylık.koruyucu antibiyotiği bıraktıpımız anda enfeksiyon oluyor.böbrek uzmanına gidiyoruz sürekli.bu durumu yaşayan anneler varsa,bu durum kaç yaşına kadar devam ediyor,dr kendiliğinden geçmesini bekliyor.ama sürekli antibiyotik içmesi beni üzüyor.sondalı film çektirmedik hiç.lütfen bu durumu yaşayanlar anlatırlarsa fikrimiz olur...

merhaba Selinayda benim kızım 1 yaşında bizde sürekli enfeksiyon oluyoruz ve koruyucu antibiyotik kullanıyoruz.Anne karnında böbrek büyümesi tesbit edildi,idrar yolunda VUR (idrarın böbreklere geri kaçması) ve üreterosel ve daha başka sıkıntılar var.sürekli enfeksiyon geçiren bir çocukta mutlaka sondalı film çektirilir diye biliyorum.Biz ikinci sondalı filmi 2 hafta önce çektirdik düzelme olup olmadığına bakmak için.Çünkü 2,5 aylıkken ameliyat olduk .Böbrek uzmanı neden sondalı film istemedi bende merak ettim

merhaba Selinayda benim kızım 1 yaşında bizde sürekli enfeksiyon oluyoruz ve koruyucu antibiyotik kullanıyoruz.Anne karnında böbrek büyümesi tesbit edildi,idrar yolunda VUR (idrarın böbreklere geri kaçması) ve üreterosel ve daha başka sıkıntılar var.sürekli enfeksiyon geçiren bir çocukta mutlaka sondalı film çektirilir diye biliyorum.Biz ikinci sondalı filmi 2 hafta önce çektirdik düzelme olup olmadığına bakmak için.Çünkü 2,5 aylıkken ameliyat olduk .Böbrek uzmanı neden sondalı film istemedi bende merak ettim
Bizimde

Bizimde anne karnında büyüme tesbit edilmişti.bizim şuan böbrekte anormallik yok.belli bir süre kendiliğinden geçmesini bekliyoruz.sondalı filmde izlenecek başka bir yol demişti doktorumuz,bir süre bekleyeceğimizi söyledi.bu hafta antibiyotiği bırakıp denedik.sonuç kötü değil.bakalım 1 hafta sonra tekrar tahlil yaptıracağız.siz atlattınızmı bu durumu.çok geçmiş olsun...

size de geçmiş olsun,bizim bizim sol böbrek hasar görmüştü sağ böbrek normaldi ameliyat sonucunda sağ daki reflü düzelmeye başlamış fakat sol da düzelme yok. 2 hafta sonra böbreklerin çalışmasına tekrar bakılacak ona göre de çocuk cerrahı ve nefrolojisi bişey söyleyecek.Büyük ihtimal ameliyat ki zaten mesaneyle ilgili olmamız gereken bir ameliyat vardı belki ikisini birlikte yaparlar diye tahmin ediyoruz.Bu ikinci kızım büyük kızımda da reflü vardı 3 aylıkken geçirdiği bir ameliyatla düzeldi o da anne karnında tesbit edilmişti hiç enfeksiyon olmadan hiç hasarsız atlattık çok şükür.Şimdi çok iyi fakat onun reflüsü çok daha düşüktü ondan çabucak düzeldi.

size de geçmiş olsun,bizim bizim sol böbrek hasar görmüştü sağ böbrek normaldi ameliyat sonucunda sağ daki reflü düzelmeye başlamış fakat sol da düzelme yok. 2 hafta sonra böbreklerin çalışmasına tekrar bakılacak ona göre de çocuk cerrahı ve nefrolojisi bişey söyleyecek.Büyük ihtimal ameliyat ki zaten mesaneyle ilgili olmamız gereken bir ameliyat vardı belki ikisini birlikte yaparlar diye tahmin ediyoruz.Bu ikinci kızım büyük kızımda da reflü vardı 3 aylıkken geçirdiği bir ameliyatla düzeldi o da anne karnında tesbit edilmişti hiç enfeksiyon olmadan hiç hasarsız atlattık çok şükür.Şimdi çok iyi fakat onun reflüsü çok daha düşüktü ondan çabucak düzeldi.
Acil şifalar diliyorum,sözkonusu evlat olunca insanın yüreği sızlıyor...

Mrh tamda bnm kızımda olan şikayet peki şimdi nasıl neler yaşadınız durumu düzelfimi

Back