Memnun musun paran değerleniyor mu? Bende kumbara hesabı açtırmak istiyoryorum ama ayrılmak istersen paranın bir kısmını kesiyorlarmış. Kafa ma takıldı
benim çocuğum yok ama annem bana ve kardeşlerime hesap açtırmıştı o dönemler tabi kumbara hesabı filan yoktu normal 3 ay vadeli hesap açmıştı. takvimde vade gününü işaretlerdi bizde o güne kadar kumbaramızda para biriktirirdik. o gün geldiğinde de kumbaramızı yere atıp kırardık (eski teneke tarzı açılmayan kumbaralardandı) sonra bütün bozuklukları sayar annemde üzerine bişeyler katar bankaya gidip yatırırdık. annemde derdi kızıım bak bankada 20 lira yatırmış size. nasıl mutlu olurduk ama :)
okula başlayınca da banka defterlerimizi biz saklardık günü geldiğinde hemen annee yarın bankaya para yatırcaz uutma heee derdik bize para biriktirmeyi tutumlu olmayı annem bu sayede öğretmiştir canım annem benim yaaaa
Memnun musun paran değerleniyor mu? Bende kumbara hesabı açtırmak istiyoryorum ama ayrılmak istersen paranın bir kısmını kesiyorlarmış. Kafa ma takıldı
Ben uzun vadede düşündüm değerlenmesini altın nasılsa değer kaybetmeyen birşey.Kumbara fonunda sanırım miktar belirlemen gerekiyor ve buna uyman yanılmıyorum değilmi bunda öyle değil ama tabi ben kendimi mecbur ettim muhakkak heray bir taksitmiş gibi düşünüp gr altın alıyorum alış satış ayrı değerlendiriliyor altın yükseldiği gibi gr ın sabit ama sonuçda değeri yükselmiş oluyor uzun vadede bence karlı bende allah iyi günde kullanmayı nasip etsin sağlıkla uzun vadede düşündüm bu işi
ben evlendiğim gün başlamıştım ama benimkisi biraz farklı
özel bir bankanın bireysel emeklilik tarzı bir paketini aldım
ayda 110 tl yatırıyorum şimdi belli bir yaştan sonra o parayı ya topluca alıyorsun
yada aylık olarak maaş bağlanıyor
önceden öyle birikim olsun diye almıştım bunu
ama çocuk olunca onun için devam ettiriyorum şimdi