• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeği hidrosefali olan anneler lütfen destek..

asimavi87

Guru
Kayıtlı Üye
28 Temmuz 2008
87
8
298
Anneler psikolojik desteğe ihtiyacım var.2 buçuk ay önce sezaryenle acil doğuma alındım.Bebeğim anne karnında beyin kanaması geçirmiş 35+3 günlük hamileydim.Kanamadan dolayı kafasında tıkanıklık oluştu ve hidro sefali ile tanıştık.Doğduktan1 hafta sonra kızımın kafasına şant başlangıcı ventil takıldı ve kafası büyümemesi için hergün su çekiliyordu.1ay kuvözde kaldı.Herşey stabil olduğu için1 ay sonra eve çıktık.Başlangıçta her 3 güne bir hastaneye gidip su çekiliyordu daha sonra kafasındaki su basıncı artikca yine hergün su alınmaya başladı ve kafası her geçen gün büyüdü ve yine hastanedeyiz çarşambadan beri.Yarın tam narkozla tomografi çekilecek kafasından ve çarşamba günüde ameliyat olucak devam şant borusu takılacak.Kafasındaki fazla su kulak arkasından dosenecek bir hortumla karın boşluğuna kadar uzatilip oradan akması sağlanacak.Eğer bizimle aynı durumda olan anneler varsa desteğinizi ve dualarınızı bekliyorum.Sizin ameliyatlariniz nasıl geçti çocuğunuza bir hasar biraktimi nasıl günler bekliyor bizi hiç bilmiyorum.Çok korkuyorum bir hafta içinde iki defa narkoz alıcak güçlü bir kızım var inanıyorum ama annelik ilk bebeğimi kaybettim ona da bişey olmasından korkuyorum Rabbim hakkımızda hayırlı olanı hayırlısıyla nasip etsin inşallah dua ediyorum Rabbim kızımı ve tüm çocukları anne ve babalarına bağışlasın kimseyi evladı ile sınamasın güçlü olmaya çalışıyorum ama bir yerde de kolum kanadım kırık kendimi çaresiz hissediyorum

Canim benim gorumcemin oglu hidrosefali olarak dogmus..ama onun dogustan belinde aciklikta varmis birsuru ameliyat gecirmis belinden ,kafasina da senin anlattigin gibi dogduktan kisa bir sure sonra sant takilmis.suan 19yasinda belden asagisi tutmuyor ama o dogustan gelen sorunuyla alakali,ama akli fikri yerinde gayet zeki bir cocuk..santla alakali korkma bence baska sorun yomsa bebeginde,

Teşekkür ederim önce yazdığın için sizede geçmiş olsun çok şükür belinde bir sorunu yok ama daha küçük olduğu için doktorlarda birşey soyleyemiyor konuşma yürüme fonksiyonu nasıl olucak bilmiyorum zaman gösterecek bugün tomografi den çıktı ilk narkozu atlattık Hamd olsun çarşamba günü asıl ameliyat bizi bekliyor hakkımızda hayırlısı inşallah

Can'ım hiç bilgim yok ama yazmak istedim. Rabbim şifacın olsun. Bende beyin ameliyatı geçirdim beynimde tümör vardı çok zordu şükür geçti herseye mr a giriyorum bu ay yine gireceğim. Seni çok iyi anlıyorum. Tekrar geçmiş olsun. Rabbime sığın o seni hepimizden iyi duyar ve anlar

Çok teşekkür ediyorum Allah razı olsun hepinizden ameliyatimizi olduk şimdi beklemedeyiz şant fonksiyonu işliyor mu diye enfeksiyona karşı antibiyotik tedavisi görüyor ama hiç iştahı yok guzumun her öğününde 30-40 ml süt içerse içiyor fazlası yok inşallah bugünleri de atlaticaz Allah in izniyle littelmore sana da çok geçmiş olsun canım Allah yar ve yardımcın olsun çok zor sabır ve Bugünümüze şükürler olsun

Canım kolay değil o ameliyat heleki senin ki kusucuk daha. İştahı gitmesi normal baş ağrısı vardır. Allah yardımcısı olsun

Anneler psikolojik desteğe ihtiyacım var.2 buçuk ay önce sezaryenle acil doğuma alındım.Bebeğim anne karnında beyin kanaması geçirmiş 35+3 günlük hamileydim.Kanamadan dolayı kafasında tıkanıklık oluştu ve hidro sefali ile tanıştık.Doğduktan1 hafta sonra kızımın kafasına şant başlangıcı ventil takıldı ve kafası büyümemesi için hergün su çekiliyordu.1ay kuvözde kaldı.Herşey stabil olduğu için1 ay sonra eve çıktık.Başlangıçta her 3 güne bir hastaneye gidip su çekiliyordu daha sonra kafasındaki su basıncı artikca yine hergün su alınmaya başladı ve kafası her geçen gün büyüdü ve yine hastanedeyiz çarşambadan beri.Yarın tam narkozla tomografi çekilecek kafasından ve çarşamba günüde ameliyat olucak devam şant borusu takılacak.Kafasındaki fazla su kulak arkasından dosenecek bir hortumla karın boşluğuna kadar uzatilip oradan akması sağlanacak.Eğer bizimle aynı durumda olan anneler varsa desteğinizi ve dualarınızı bekliyorum.Sizin ameliyatlariniz nasıl geçti çocuğunuza bir hasar biraktimi nasıl günler bekliyor bizi hiç bilmiyorum.Çok korkuyorum bir hafta içinde iki defa narkoz alıcak güçlü bir kızım var inanıyorum ama annelik ilk bebeğimi kaybettim ona da bişey olmasından korkuyorum Rabbim hakkımızda hayırlı olanı hayırlısıyla nasip etsin inşallah dua ediyorum Rabbim kızımı ve tüm çocukları anne ve babalarına bağışlasın kimseyi evladı ile sınamasın güçlü olmaya çalışıyorum ama bir yerde de kolum kanadım kırık kendimi çaresiz hissediyorum
geçmiş olsun Allah acil şifa versin bebeginiz şu an nasıl

geçmiş olsun Allah acil şifa versin bebeginiz şu an nasıl
Çok teşekkür ederim 3 hafta hastanede kalmıştık kızımın kilo alması için özel sonda maması kullandık evde de çok iyi uslu bir bebekti kafamız kuculmustu herşey yolunda gidiyor derken cumartesi tekrar hastaneye yattık kafa ölçüsü bir günde büyüdü ve çok huzursuzdu sonra kontroller de anladık ki santin ventili tıkanmış kafasındaki suda fazla miktarda protein vardı ve tıkanma riskide vardı bugün tekrar ameliyat oldu ventil değişti Hamd olsun protein seviyeside düşmüş doktorlar Aynı problemi inşallah yaşamayız birdaha dediler şimdi uyuyor mışıl mışıl inşallah en kısa zamanda hastaneden çıkarız çok yoruldu artık yavrum sizde hayırlısıyla ve sağlıcakla inşallah alırsınız yavrunuzu kucağınıza

Çok teşekkür ederim 3 hafta hastanede kalmıştık kızımın kilo alması için özel sonda maması kullandık evde de çok iyi uslu bir bebekti kafamız kuculmustu herşey yolunda gidiyor derken cumartesi tekrar hastaneye yattık kafa ölçüsü bir günde büyüdü ve çok huzursuzdu sonra kontroller de anladık ki santin ventili tıkanmış kafasındaki suda fazla miktarda protein vardı ve tıkanma riskide vardı bugün tekrar ameliyat oldu ventil değişti Hamd olsun protein seviyeside düşmüş doktorlar Aynı problemi inşallah yaşamayız birdaha dediler şimdi uyuyor mışıl mışıl inşallah en kısa zamanda hastaneden çıkarız çok yoruldu artık yavrum sizde hayırlısıyla ve sağlıcakla inşallah alırsınız yavrunuzu kucağınıza
bizde de beyinde sıvı birikimi var şu an 17 mm inşallah artmaz doğuma kadar artarsa sanameliyatı olacakmis inşallah ameliyat gerekmez diye dua ediyoruz bizde siz nerdesiniz sant ameliyatını hangi doktor yaptı

bizde de beyinde sıvı birikimi var şu an 17 mm inşallah artmaz doğuma kadar artarsa sanameliyatı olacakmis inşallah ameliyat gerekmez diye dua ediyoruz bizde siz nerdesiniz sant ameliyatını hangi doktor yaptı
Çok geçmiş olsun canım inşallah büyümez ve ameliyata gerek kalmaz ben yurtdışında yaşıyorum almanyada Rosenheim şehrindeki hastanede olduk ameliyatimizi Siz turkiyedemisiniz

Türkiye'de hiç bilmiyorum hangi şehirde hangi hastanede hangi doktor iyi peki Siz başka bir doktora da kontrol oldunuzmu ne derler acaba

Evet farklı doktorlara gittik hepside sıvı birikiminin olduğunu takip edileceğini söylüyor ama kimse de kesin konusmuyor

Son durumunuz nasıl ? Bizde bugün hidrosefali ile tanıştık pazartesi ameliyat var :( 32 haftalık doğan bebegime

Evet farklı doktorlara gittik hepside sıvı birikiminin olduğunu takip edileceğini söylüyor ama kimse de kesin konusmuyor
Anladım canım hakkınızda Rabbim hayırlı olanı nasip etsin inşallah yalnız bişeyi anlamadım sıvı birikimi neden kaynaklanıyor bunu soyledilermi ve tıkanıklık varmı bizim mesela beyin kanaması sonucu tıkanıklıkdan su akmıyordu

Back