Bebek Beslenmesi Bebegi hem kilo alıp hem doymayan varmı.lütfen acil cevap...

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

seda06

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
19 Aralık 2008
995
7
116
42
Ankara
mrb 2 aylık bir oğlum var ,ilk ay 1200 gr aldı ikinci ay 1500,ancak şu varki bebegim gece iyi uyuyor,ama gunduz yarım saatte bir uyanıyor surekli emmek istiyor,2,3 dkk emip baslıyor göğsümü çekiştirmeye sinirleniyor aglıyor,sizce doymuyormu,birinden emzirirken diğerinden akıyor anlayamadım sütümmü yetmiyor lütfen yardım edin...

Doymasa nasil kilo alsin kilo alimlari gayet iyi gaz sancisi olabilir karni agridigi icin sinirlenip cekistiriyordur buyuk ihtimalle

Doymasa nasil kilo alsin kilo alimlari gayet iyi gaz sancisi olabilir karni agridigi icin sinirlenip cekistiriyordur buyuk ihtimalle

cevabınız için tesekkur ederim .normal dururken öyle sinirli aglamıyor ama emerken aglıyor emerken karnından gurultular geliyor acaba karnımı agrıyor?

cevabınız için tesekkur ederim .normal dururken öyle sinirli aglamıyor ama emerken aglıyor emerken karnından gurultular geliyor acaba karnımı agrıyor?

Gurultunun sebebi gaz iste o yuzden guruldar canim masajlar yaparak gazinin kolay cikmasini saglayabilirsin kolik bebekler icin masaj tekniklerini arastir bebisine uygula gecmis olsun canim

Yazmayi unuttum bebekler emerken cok hava yutar emme esnasinda guruldamasinin sebebi odur

doymayan,iyi beslenmeyen bebek o kadar kilo almaz.Maşallah iyi almış.Muhtemelen gaz sancısıdır

doymayan,iyi beslenmeyen bebek o kadar kilo almaz.Maşallah iyi almış.Muhtemelen gaz sancısıdır

ama bu kiloyu surekli emerek aldı 40 dkk emiyor yarım saat uyuyor bu normalmi sizce,çok nadir bazen gündüz 1 buçuk saat uyudugu oluyo

Son düzenleme:
benim 2 çocuğum da nerdeyse o kadar emerdi ,hatta saat başı emerlerdi ve 6 ay cidden çok tombullardı 3 kilo doğmalarına rağmen.Ne zaman gaz sancısı olsa veya hasta olsalar aynı şekilde emerken sinirlenip ağlarlardı.

çok tesekkur ederim cevabınız için birde sunu soracam size,tok bebek mama yermi,bi kere denedim aldı

Son düzenleme:

Gax sancisi da olabilir veya sut akisi onun uyum sagliyamayacagi kadr hizlidir.benim oglum da tok oldugu halde mama versem alirdi beslenmeyi seviyirdu sanirim tombul bi bebekti

sütünüz varken mama vermeyi denemeyin bile.Yemeyi seviyordur belki minik

Benimde bebeğim sizinki gibiydi.Emerken belli bir yerden sonra memeyi çekiştirip kafayı geriye atıp ağlıyordu.Bana da herkes gaz sancısı diyorlardı.Bende emerken böyle yapınca kaldırıp gaz çıkartmaya çalışıyordum ama ağlamalar devam ediyordu.Dediğiniz gibi 1,5 saatlik uykusu yoktu.Harap ve bitap geçiyordu günlerim.1 aylık olunca doktora gittiğimde bu durumları anlattım.Bu gazdan değil açlıktan ağlıyor dedi.Ki ilk 1 ay 600 gr almıştı. Kilo alımı yetli ama dediğimde evet kaba tabirle 500-1000 gr arası normal deniyor ama böyle bşr genelleme yapılamaz hef çocuk farklıdır, senin çocuğun ilk ayda 1200gr alma kapasitesi varken sen onu aç bırakmışsın demişti.Göğüsten başta hızlı süt gelirmiş sonra azalırmış işte bebek aç olduğu için de o az gelişlere tahammül edemezmiş.Doktorumuz uyumama nedenininde açlık olduğunu söylemişti.Çocuğa şöyle bir 200 lük mama yap doyuncaya kadar yesin zaten doyunca mamayı almaz sonra bak bakalım nasıl uyuyor dedi.Büyüme hormonları uykuda salgılanırmış.Sütün az geliyor demekki çocuğa da kendine de eziyet etme dedi.Şimdi 2,5 aylık hala mama veriyorum.Ewt çocuğa gerçekten sütüm yetmediği için uyumuyormuş.Beni emdiği zaman 1 saat en fazla 2 saat uyuyor mama aldığı zaman ise 4 saate kadar uyuyor.Ben bu sorunu çözdüm ama şimdi etfaftakilerin mamayı bırak seni emmez senş bırakır sözleriyle bu telaşa düştüm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…