Çocuk Hastalıkları bebeği gece kesintisiz uyuyanlar nasıl başardınız?

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

ogretmen_083

umutlar bitmesin dostum
Kayıtlı Üye
10 Haziran 2008
126
2
621
41
İçel Mersin
kızlar parlak fikirlerinize ihtiyacım var 10,5 aylık bebeğim ama devam eden bir uykusu yok sık sık uyanıyor,gece beslemek,sallamak gerekiyor. her yolu denedim. karnı tok,altı temiz yatırıyorum,banyo,oyun,masal,ninni,ağrı kesici şurup(gerekirse),melisa,rezene,anason ve sayamadığım bitki çayları......olmuyor olmuyor.. nedir sırrı?deneyipte başarılı olduğunuz bir yöntem? dualar dahi olur yani zor durumdayım..(((((

acaba gündüz çokmu uyuyor.ben gündüz 1den4 de kadar uyutuyordum akşamda dokuzda yatırıyordum bir tek emmeye kalkıyordu sabah 7 yada8 agibi uyanıyordu amagündüz uyanık tutmak için elimden geleni yapıyordum

Benim kızım 8,5 aylık. Uyku programımız şöyle :
Sabah 7.00-7.30-8.00 arası uyanıyor
9,30-10.00-10.30 gibi tekrar uyuyor. (uyanışına göre)
12.00 12.30 gibi uyanıyor.
15.00-16.00 gibi tekrar uyuyor.
17.30-18.00 gibi uyanıyor.
21.00-22.00 arası uyuyor.
Gece uyanmıyor, sadece emmek için mırıldanıyor. Emziyorum. Biberon maması veriyorum. Gece 2 kez.
Ama bişey yaptın mı dersen bişey yapmadım. Uykuyu seviyoruz anlayacağın güzelim. Maşallahhh kızıma :)
inşallah sizin uyku düzeniniz yoluna girer. Bizde de yemek yedirme sorunu var.
Her bebek aynı olmuyor işte. Yapı meselesi bence...
Allah yardımcımız olsun.

canım akşam uyumadan altını değiştir..
gece sakın değiştirme ..
bende gece sütünü verdikden sonra altını değiştiriyordum baktım uyanıyor ve oyun istiyor..
bıraktım altını değiştirmeyi akşam 8 de değiştiriyorum sabaha kadar bez kalıyor..
gecede 1 kere uykuluyken besliyorum ve bazen gazını bile çıkarmadan tekrar yatağına koyuyorum..
sen gece altını değiştiriyormusun ??
birde uyandığında oyun ister konuşmak ister sakın konuşma ve gülme gece...

aynen katılıyorum ...ısıgı yakmayn ve ses ypmayın.gunduz tam tersı seslı ortamda uyusun ..farkı göreceksınız

valla ne yaparsan yap bebeğin kendi düzenini kurmadıktan sonra senin yaptıkların bi işe yaramıyor.

iki ay öncesine kadar bebeğim maşallah gece bi kere uyanırdı hatta bazen uyanmazdı bile.ve hiç bir şekilde bi uğraş yapmadım.kendi düzenini oluşturmuştu.11 ya da 12 de yatar sabah mutlaka altıda kalkardı.

ama dişi çıkmaya başlayınca üstüne birde bronşiolit olunca uyku denen bişey kalmadı.gündüz uykusu aynı düzende ama gece uykusu bozuldu.hastalığımız iyileşti ama sanırım yine diş çıkartacak.

mrb arkadaşım benim kızım 13.5 aylık ve ben doğdu günden beri gece belirli bi saatten sonra ışıgı kapattım gece gündüz kavramını bilmesi için çok şükür doğduğun günden beri gece uykuları düzenli ama tabiki bi sıkıntısı olmazsa.işe ışıklara başlayabilirsin koy beşiğine çık odasından.kolay gelsin.

benim bebeğimde 10 aylık 1gece kesintisiz uyuyorsa 2gece sürekli uyanıyor ağlıyor
diş çıkardığı için sanırım ama sürekli öyle bende bi çaresini bulamadım
bazen geceleri yatmadan ağrı kesici içiriyorum o gece mışıl mışıl uyuyor
demek ki ağrısı var

bu biraz bence bebeklerin kendi düzenleri ile ilgili kendi tercihleri var yaramazların .benim oğlum 8 aylık akşam 8 gibi yatar bir daha uyanmaz bazen çok derken uyuduğu için gece 12 gibi ben uyandırırım altını temizlerim mamasını yediririm sonra kendi haline bırakırım dönencesini açıp ıışığına baka baka müzik eşliğinde kendisi uyur .uyandırmazsam uyanmaz yani tekrar uykuya dalması kolay olduğu için uyandırıyorum yoksa çiş doluyo sabaha kadar altı .

Gunduzleri uyanik tutmaya calis ...
Oglumu o sekilde alistirdim zaten kendide pek uyumuyor gunduzleri,aksam 8 9 gibi uyuyor sabah 8 e kadar masallahhh diyeyim amann:1shok:
Mama saatini 3 4 saat arayla veriyorum,bende otomatik alistim gozum aciliyor o saatte uyurken dayiyorum agzina biberonu,uyanikken ictiginden daha cok iciyor! Benimde sorunum kucaga alisti kollarim kopuyo vallaakafamçokkarıştı
Allah sana sabir versin gece uyanik dusunemiyorum kendimi -tatlicadiarzu-

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…