• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Premature Bebekler bebeği fışkırarak kusan varmı?

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

nubahar86

kızım abla oldu
Kayıtlı Üye
11 Mayıs 2009
501
13
118
39
Van
merhaba arkadaşlar kızım iki güdür kusuyor içtiği bütün süt ağzından burnundan fışkırarak çıkıyor o kustuğu zaman oturup ağlıyorum ne yapacağımı şaşırdım doktor gazını iyi çıkartamadığımız için olduğunu söyledi ama gazı yok bundan eminim böyle bir durumla karşılaşan varmı? 3 saatte bir 50cc kendi sütümü sağıp biberonla veriyorum biraz fazla verince kusuyor ama ne yapayım sürekli ağzını açıp duruyor aç olduğu herhalinden belli oluyor kusmaması için önlem olarak ne yapabilirim 50cc sütün kızıma yetmediğide belli ne yapacağımı şaşırdım
benim kızım 35+3 doğdu 1750 gramdı 12 gün küvezde kaldı eve geldiğimizde 1726 gramdı 22 gündür evde şu anda ise 2300 gram düzeltilmiş yaşımız 1 günlük kilo alımı iyimi bu hafta kontrolümüz var inşallah herşey yolundadır

ayyy canıım kıyamaaammm bebeğin midesin de sorun olabilir ama fişkırarak kusuyorsa anne üşütüyor demektir siz kendinize iyi bakacaksınız soğuk su içmeyin dondurrma yemeyin
bunlar sütü etkiler ve fişkırtarak kusturur..geçmiş olsun inşallah düzelir ama özünü alıyordur sütün merak etmeyin ağlamayın sütünüzü çok etkiler..

yeni doğduğu zaman iki gün boyunca yaşamıştık bu sorunu. doktora götürmüştük. doktor mide röntgeni istemişti. çekindi. bişi çıkmadı. şu an pişmanım niye röntgen çektirdim ki diye. iki gün sonra kendiliğinden geçti. bekle bi iki gün. aynı sen gibiydim. ağlıyordum ben de filan. sütümü biberonla veriyorduk. emmiyordu o zamanlar. bazen olabiliyor. telaşlanmamak lazımmış hemen..

reflüsü olan bebekler bildiğim kadarıyla böğle kusar ben kızmda yaşımda aynı sorunu çok çikolata yemiştim kızım reflü olmauştu dr anne sütüne bi ilaç vermişti karıştırmamız için bebekler kusuca zaman belli oluyo surat ifadesinden bekle bi 20 dak sonra tekrar dene sana tyavsiyem çok geçmiş olsun

benim küçük kızım ne 2 günü bir aya yakın öyle kustuu ama kendime dikkat ettim kışın doğmuştu çünküü sonra geçtii çok şükür sizinkide geçecek ALLAH ACıL ŞıFALAR VERSıN
teyzem aramıştı o sıra o bana dedi özünü alıyoırdur üzülme diye....sakın soğuk şeyler yiyip içme karnına sıcak havlu koy bebeğin kıyaammmaam geçer hemen inşallah..

benim kızımda oyle kusardı bende korkardım buyuyunce geciyo ya o usutuyo ya da dedikleri gibi sen usuttun korkma canım telaslanma onlar daha cabuk toparlanıyor

kızım şu an 6 yaşında ama sanırım 5-6 aylıkken oda fışkırarak kusardı.doktorum bakıcının bezi sık değiştirip değiştirmediğini sordu bilmiyorum sorarım dedim.meğer bezi çok tutuyormuş popoda.kakadan kakaya değiştiriyormuş.çiş de bakteri üretmiş ve kusmaya neden lmuş.yani idrar yolları rahatsızlığı.ilaç verdi ben de bakıcıya saatte bir değiştir dedim kuru olsa bile öyle öyle atlattık.
çok geçmiş olsun

merhaba benim oğlumda aynen fışkırarak kusuyor doktoruna sorduğumda ise midesini üşüttüğü için öyle kustuğunu söyledi halen daha hasta olsun yine hep aynı şekilde kusar maalesef

cevaplarınız için teşekkürler arkadaşlar.......... cumaya kontrole gideceğiz bakalım.................. dün çok şükür hiç kusmadı bu günde midesini bulandırıyor ama kusmuyor inşallah bidaha kusmaz

50 cc biraz fazla değilmi..kızıma biberonla verirdim.2-3 haftalık olunca 30 cc içerdi..ağzını açması anne memesini aramasındanda olabilir..benim kızım öyleydi..2 -3 aylık olana kadar ağzı hep açık,bişiler aradı ağzıyla..görenler bu çocuk aç,,ağzıyla hep meme arıyor derlerdi..tabi bende çıldırıverirdim..çünkü açlıktan değildi.ama hiç kusmamız olmadı...yani doymasına rağmen fazla veriyor olabilirmisin..sende yazmışsın,,fazla verince kusuyor demişsin..az az içmesi bu şekilde kusmasından bin kat daha iyidir..50 cc az diyorsun ama bebeğin kusarak bunu atıyor zaten..birde bu yönden bak istersen..geçmiş olsun..

Son düzenleme:
benim kızımda 31 haftalık doğdu 4 hafta sonra taburcu oldu bir haftadırda evdeyiz 30 cc veriyorum, dediğin gbi hastanede anne - bebek odasında kaldığımız sırada 2 defa fışkırarak kusmuştu hemşire bana gaz varken zorluyorsun ondan kusturuyosun demişti,şükür eve geldiğimizden beri öyle fışkırarak kusmadı ama arada bir yine azcık azcık çıkartıyor neden olduğunu anlamadım gitti gazınıda çıkartıyorum sıcakta tutuyorum besledikten sonra beşiğine yatırıyorum ağzının yanına mendil koyuyorum mutlaka az- çok ıslanmış oluyor yarın bizimde kontrolümüz var sorucam bakalım ne dicekler..

her doğan bebekde reflü oldugunu ve 6 aydan sonra geçtiğini duymuştum ben bunu sorucaktım doktora ama unuttum benim oğlumdada aynı sorun var şuan 3 aylık ve 1 aydır kusuor ama günde bir kere falan çok fazla mama verirsem oluor doktora sölediğimde 6 aya kadar gececeğini mamsını verirken dik tutmmaı söledi çocugu kucağınızda dik tutun yatakda vermeyin bölece gecer sanırım birde bizim bebeklerimiz küçük doğudğu için yaşıoruz bu problemleri snaırım çokkk geçmiş olsun inş hemencik geçer

kızımla ilgilenmekten buraya fazla bakamıyorum............ verdiğiniz bilgiler için hepinize teşekkür ederima.s.

Çok geçmiş olsun.Bende kızımı büyütürken kusma problemleri çok oldu.Aynen dediğiniz gibi fışkırarak ağzından burnundan geliyordu.Doktorumuz idrar testi istedi. sonuç "idrar yolu enfeksiyonu"
sende bir test yaptır derim.Eğer temiz çıkarsa sonucunuz yedikleri fazla geliyor demektir o zaman...

benim kızımda ek gıdaya geçiş döneminde fışkırarak kusuyordu
önce reflüden şüphe etti dr reflü tedavisi gördü reflü maması yazdı olmadı yemedi kusma devam etti
sonunda idrar testi yapıldı enfeksyon çıktı antibyotik tedavisi gördü ve elh şimdi yiyor
yavaş yavaş alışmaya başladı kuzum

Back