• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları bebeği enfeksiyon kapan varmı??

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

esmasalim

...
Kayıtlı Üye
27 Ağustos 2009
132
0
96
41
Isparta
arkadaşlar 2 aylık bebeğimin birkaç gündür iştahsızlık ve burun tıkanıklığı şikayetiyle bugün doktora götürdüm. yapılan tetkik sonucunda bir miktar enfeksiyon kaptığı söylendi. sağolsun dr fazla açıklama yapmadığından sizlere sormak istedim.
nerden enfeksiyon kapmış olabilir? bu kadar çabuk mu hastalanacaklar hep :(
mama takviyesi yapıyorum, biberonlarını daha mı sık dezenfekte etmeliyim acaba??

kesinlikle biberonlarını iyi yıkamalısın canım,kaynamış su kullan,sular çok kirli artık,banyo suyundan bile kapmış olabilir,emzik kullanıyorsa emzikten kapmış olabilir
ve yabancılar,
en önemliside bu,yabancıların bebeğine dokunmasına öpmesine,başka çocukların bebeğinin oyuncaklarıyla oynamasına izin verme

benim oğlanın oyuncaklarıyla başka çocuk oynadı,ağzına soktu,ve oğlum barsak enfeksiyonu geçirmişti
kusma ishal,iştahsızlık,su kaybı
helak olmuştu bebeciğim 1 hafta

aman dikkat
iyibak kuzucuğa

burun tıkanıklığı vs şeklinde üst solunum yollarıyla ilgili şikayetlerin olduysa başkalarından geçmiştir.enfeksiyon kaynağı hasta kişilerdir.
ishal kusma vs şeklinde sindirim sisitemi şikaeytleri de varsa o zaman su besin vs den enfeksiyon kapmış olabilir.
yani beberonlarından değildir kendini suçlama.mutlaka hasta birilerinden bulaş olmuştur.çok sık hastalanmazlar ilk bir yılda anne sütü koruyuculuğunda. hatta biz iki kere tüm ev grip olduk şakır şakır hiçbişi olmamıştı ama hava değişim dönemlerinde bizde hastalandık özellikle mevsim geçişlerinde.
sana tavsiyem bebeğini kış döneminde hasta kişilerden uzak tut.ilk altı ay biberon temizliğine önem ver (cam biberon kullan ve kaynat)bebeğin vücudunun ısı değişim mekanizmasını çalıştırması ve hava değişimlerine vücudunu alıştırması için gün içinde farklı ısıdaki odaları gezdir dışarı çıkar.
geçmiş olsun.

çok ama çok geçmiş olsun canım..
böyle böyle büyüyecekler.
benim kızımın yanına bu ara giren çıkn olmadığı halde o bile grip geçiriyor şu an.
ilaçlarını ver saatli eğer doktoru verdiyse.sevgini ilgini eksik etme.
en yakın zamanda düzelecektir.

arkadaşlar 2 aylık bebeğimin birkaç gündür iştahsızlık ve burun tıkanıklığı şikayetiyle bugün doktora götürdüm. yapılan tetkik sonucunda bir miktar enfeksiyon kaptığı söylendi. sağolsun dr fazla açıklama yapmadığından sizlere sormak istedim.
nerden enfeksiyon kapmış olabilir? bu kadar çabuk mu hastalanacaklar hep :(
mama takviyesi yapıyorum, biberonlarını daha mı sık dezenfekte etmeliyim acaba??

canım çok geçmiş olsun.
kanda mı idrarda mı enfeksiyon görüldü bilgin var mı?
biz de dün gece acilde sabahladık, kızımın anlamsız huzursuzluğu ve ağlamaları nedeniyle acile gittik ve hiç ateş olmamasına rağmen idrarda enfeksiyon çıktı. şimdi antibiyotik kullanıyoruz.

arkadaşların dediği gibi, hasta kişilerden, biberonlardan falan bulaşmış olabilir. bebekleri hiç kimseye öptürmemek lazım ama işte insan bişey diyemiyor, uzak tutunca da ne kıymetli bebeğin varmış, sanki sadece sen doğurdun muamelesi görüyorsun. halbuki hasta olunca o şapur şupur yalayanlar değil sabahlara kadar biz ilgileniyoruz ama anlayana.
canım bizimki idrarda olduğu için sanırım alt temizliğinde dışkı yoluyla bulaştı. daha dikkatli olmak lazım tabi. umarım senin bebişin de en kısa zamanda iyileşir. çok geçmiş olsun.

canım çok geçmiş olsun.
kanda mı idrarda mı enfeksiyon görüldü bilgin var mı?
biz de dün gece acilde sabahladık, kızımın anlamsız huzursuzluğu ve ağlamaları nedeniyle acile gittik ve hiç ateş olmamasına rağmen idrarda enfeksiyon çıktı. şimdi antibiyotik kullanıyoruz.

arkadaşların dediği gibi, hasta kişilerden, biberonlardan falan bulaşmış olabilir. bebekleri hiç kimseye öptürmemek lazım ama işte insan bişey diyemiyor, uzak tutunca da ne kıymetli bebeğin varmış, sanki sadece sen doğurdun muamelesi görüyorsun. halbuki hasta olunca o şapur şupur yalayanlar değil sabahlara kadar biz ilgileniyoruz ama anlayana.
canım bizimki idrarda olduğu için sanırım alt temizliğinde dışkı yoluyla bulaştı. daha dikkatli olmak lazım tabi. umarım senin bebişin de en kısa zamanda iyileşir. çok geçmiş olsun.

bizim enfeksiyon kanda cıktı canım. çocuğumun Allah şükür ateşi kusması falan yok. iştahsız ve burnu tıkalı. antibiyotik verdi dr. enfeksiyon ilerlemesin diye sanırım. minnacık çocuğa antibiyotik kullanmak hiç içimden gelmiyor aslında ya antibiyotiğin de zararları var diye duyuyoruz. ama sanırım daha fazla hasta olmaması için kullanmak lazım.
Allah hepimizin çocuklarına sağlık versin...

geçmiş olsun.benim bebeğimde şuan hasta.antibiyotik,ateş düşürücü ve ishal için toz kullanıyoz.2 gündür benim bebişimde hasta.ateşi 38 in altına inmedi.bulunduğum yerde sadece sağlık ocağı var.sağlık ocağına bile araçla gitmek lazım ama arabam yok.çok kötü durumdayız,inşallah biran önce iileşir yavrularımız.çok zor çok..

geçmiş olsun.benim bebeğimde şuan hasta.antibiyotik,ateş düşürücü ve ishal için toz kullanıyoz.2 gündür benim bebişimde hasta.ateşi 38 in altına inmedi.bulunduğum yerde sadece sağlık ocağı var.sağlık ocağına bile araçla gitmek lazım ama arabam yok.çok kötü durumdayız,inşallah biran önce iileşir yavrularımız.çok zor çok..

senin de bebeşine çok geçmiş olsun. yaşadığın yerlerde şartların da çok zormuş. Allah yardımcın olsun.
benim kızım da antibiyotik kullanıyor. neyseki ateşimiz yok.
Allah hepimizin çocuğuna şifa versin...

benim bebeğimde 15 günlükken enfeksiyon kaptı
doktorum burunda dolaşan mikroptan kapmış dedi çocugunu kimseyi elletme öptürme sende her dokunucagında ellerini mutlaka sabunla yıka dedi bizim enfeksiyondan vücudumuz su topladı sonra patladı
ve tabiki yara oldu doktorumuz fucidin pomat verdi sürdüm şükür iyileşti
sende dikkat et öptürme özellikle çocuklara elletme çünkü maalesef cocuklar ellerini burunlarına çok sık ve bilinçsiz götürüyolar

geçmiş olsun

Back