How to install the app on iOS

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.

Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.

bebeği emzirme sorunum..çıldırıcam :((

meryemmeryem

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
2 Ocak 2009
3.981
66
118
Adana
3,5 aylık bir oğlum var..doğduğundan beri emzirme konusunda sorunum var..
sadece anne sütüyle besleniyor ve gelişimide çok iyi..
tek derdim ; bebeğim acıktığında ağlıyor ama ağlayınca memeyi kabul etmiyor ne yapsamda emziremiyorum..onun sakin halini yakalayıp emzirmem gerekiyor bir ağlarsa bir daha mümkün değil emziremiyorum..
bu yüzden saat tutuyorum acıktığını tahmin edip dayıyorum ağzına ama artık yoruldum saat tutmaktan bazen gezmeye gidiyorum unutuyorum acıkınca ağlıyor ağlayıncada veremiyorum..dün annemlerdeydim ağlamaktan morardı ama ne fayda emziremedim..
sırf bu yüzden eve kapattım kendimi bir yere gitmiyorum bunaldım.
ne yapacağımı şaşırdım.
acaba pompa ile sağıp biberonla mı versem biberon olunca belki alır diyorum bilemiyorum..
ek gıdaya geçmeyi bile düşündüm .çünkü gerçekten çok yoruldum
bilemiyorum derdimi anlatabildim mi :gitme::gitme:

canım ilk defa böyle birşey duydum genelde bebekler ağlayınca memeyi verince susar. bence sen bir uzmandan yardım al. sakın sağıp vermeyi deneme ben ilk bir ay öyle yaptım çok zor oluyor benim bebişim biberona alışmadı yine göğsümü emiyor ama belli olmaz yine de

eğer öyle ağlayaınca almıyorsa emin ol bebeğin çok sinirleniyor önce sakinleştirmen lazım kucağında gaz çıkarrır gibi tutup sakinleştirdikten sonra verin çok sinirli bebeğiniz öyle anladım benim küçük kız da öyleydi ağlayınca sinir krizine girerdi epey bir sakinleştirmek için uğraşırdık sonra... ALLH YARDIMCIN OLSUN ama sakın biberon la vermeyin onun hijyeni de bir ayrı dert zaten...

neden biberonla vermeyin diyorsunuz anlamadım....benim bebeğim doğduğunda mememi alamadı bir türlü...neler yapmadık ki hemşirelerle..sonra ben evde denedim resmen göğüs uçlarım parçalandı....sütümü kaşıkla vermeye çalıştım ama yeterli alamadığı için uzayan sarılığı oldu....biberona alıuşırda emmez diye çocuğuma resmen eziyet ettim kilo alamadı...sonra dedim ki kendi kendime en azından kendi sütümü sağıpta veririm sonuçta anne sütünü içecek diye meme başına en yakın olan biberonu aldım ve sütümü sağıp biberonla verdim...bu arada mememi vermeye çalıştım.....şimdi bebişim hem beni emiyor hem de biberon emiyor..o yüzden bebeğinize eziyet etmeyin..gerekirse biberonla verin..yeterki aç kalmasınlar....

önerileriniz için saolun kızlar,dediğin gibi çok sinirli bir bebeğim var,sakinleştirmeye çalışıp öyle emzirmeye çalışıyorum inşallah düzelir,veya birkaç ay daha geçseydi ek gıdaya geçince belki düzelir ..
offf

neden biberonla vermeyin diyorsunuz anlamadım....benim bebeğim doğduğunda mememi alamadı bir türlü...neler yapmadık ki hemşirelerle..sonra ben evde denedim resmen göğüs uçlarım parçalandı....sütümü kaşıkla vermeye çalıştım ama yeterli alamadığı için uzayan sarılığı oldu....biberona alıuşırda emmez diye çocuğuma resmen eziyet ettim kilo alamadı...sonra dedim ki kendi kendime en azından kendi sütümü sağıpta veririm sonuçta anne sütünü içecek diye meme başına en yakın olan biberonu aldım ve sütümü sağıp biberonla verdim...bu arada mememi vermeye çalıştım.....şimdi bebişim hem beni emiyor hem de biberon emiyor..o yüzden bebeğinize eziyet etmeyin..gerekirse biberonla verin..yeterki aç kalmasınlar....

canım kendi göğsünden emzirmek biberona nazaran hem daha pratik rahat ve hijyen konusunda daha iyi.. arkadaşlar o yüzden demiştir sanırım..
bebeğim beni hiç kabul etmeseydi hemen biberonla verirdim sütümü ama bebeğim emerken şapur şupur doyana kadar emiyor tek derdim sinirlenince almıyor.
ayrıca bazı bebekler biberona alışırsa anne göğsünü kabul etmiyor,o yüzden biberonu da hiç denemedim korkumdan

sakın biberona geçme seni bırakır daha çok sıkıntı çekersin kulaklarına baktır benim kızımda aynı sorun vardı meğerse kulakları ağrıyormuş....

eğer öyle ağlayaınca almıyorsa emin ol bebeğin çok sinirleniyor önce sakinleştirmen lazım kucağında gaz çıkarrır gibi tutup sakinleştirdikten sonra verin çok sinirli bebeğiniz öyle anladım benim küçük kız da öyleydi ağlayınca sinir krizine girerdi epey bir sakinleştirmek için uğraşırdık sonra... ALLH YARDIMCIN OLSUN ama sakın biberon la vermeyin onun hijyeni de bir ayrı dert zaten...

E ben de sinirleniyorum, ne olacak şimdi:) Ben kıyamıyorum ama öyle ağlar bıraksak kendi kendine siniri geçip sinirlenmemeyi, eğer sinir yaparsa aç kalacağını öğrenemezmi acaba:)

valla benimki de sinirli sakinleştirmeden bir daha almıyor..babası evdeyse alıp bi dolaştırıyor sakinleştiriyor sonra hemen hızlıca veriyorum ağzına o zaman emiyor.bide ben sütüm az olduğu için mama veriyorum mecburen eğer süt azsa ona da çok sinirlenip ağlıyor o zaman mama yapıyorum..beklerken daha da sinirlerniyor elim ayağıma karışıyor tek başıma olunca zorlanıyorum..bende senin gibi saat tutuyorum artık alıştım.bazen bende bunalıyorum bu durumdan ama ne yapalım anneyiz katlanıcaz :emir_bebek: yeterki ii olsun meleklerimiz..yeterki sağlıklı olsunlar..

canım benim kızım 6.5 aylık şimdi 3 aylıkkken benim kızımda öyleydi başka yerde olalım bir dakika geç vereyim bağırır ve asla emmezdi çok inatçı diyordum kimse inanmıyordu ama bazı çocuklar böyle oluyor demekki ama biberona filan geçme bence zamanla düzeliyor merak etme ek besine geçtik biz artık öyle bağırmıyor çok acıkınca sabırlı ol biraz daha

bu türden bide bizim evde var benim kızımda ayyyyynı anlattığın gibi ben sağıp veriyorum ama nafile biberonuda çok zor alıyo çıglık kıyametler kopuyo kaşıkla veriyorum sütün yarısı önlükde yarısı midesinde bende ne yapıcagımı şaşırdım artık ben mama da veriyorum onada aynı şeyleri yapıyor. benim kız biraz tembel emmeye bile üşeniyo sanırım

merhaba sakın biberonla vermekten korkma,aynı şeyleri yaşadım,sütümü sagarak biberonla verdim epey ce şuan 7 ylık oldu ve biz bu sorunu aştık hemen hemen 2 aydır hiç sorun yok emzirmemde,ama senle aynı şeyleri yaşadım,her zaman bir çare vardır unutma ve umutsuz olma,düşünki bu bir süreç,,,inan bana..

bebeğin çok sinirli sanırım sinirlenince geç verdin diye almak istemiyordur benimkide arada yapıyordu sık sık emzirmeye bak saatle olucak iş değil o kaç saatte bir emziriyorsun benimki o zamanlarda hiç bırakmıyordu göğsümü normali 2 saatmiş ama benimki daha sık emiyordu belkide senin bebeğinde bu şekilde emmek istiyordur

bencede cnm biberon verme bzn benmkide yapıo 3 aylık.diğer göğsümü veriorm onu alıo bzn.sakinleştrmen önemli bence.düzelir ya.belki dişleri kaşınıodur ağzının suyuda akıo sa olabilir.bnmki uyuyamıo bzn nzsı huysuz,diş etlerini kaşıorm o an uyumaya başlıo.melek bunlar bi anlatabilseler dertlerini:)

aynı sorun bende de var önce altını değiştirip öyle emziriyim diyorum hanımefendi onu beklettiğim için sinirden öyle kıyametler koparıyoki ağzına memeyi tutturana kadar canım çıkıyor üstelik biberonuda emziğide almıyor. Ne denediysem olmadı mecbur ağlarken bile ağzının içinde tutuyorum göğsümü çenesinide alttan elimle kapattıryorum o biraz işe yarıyor.

Acaba gazlanıyorda ondan mı ağlıyor. Ama her halikarda memeyi alması lazım.

Biberona geç canım. En azından biberonla beslensin. Bu kadar stres yaşarsan sütünde gidebilir.

Back