• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeği Emmeyen Sütünü Sağarak Veren Anneler

palver

pınar
Kayıtlı Üye
11 Kasım 2010
42
0
86
Ordu
Kızlar bebeğimi 2,5 ay hem emzirip,hemde mama ile besledim.Yaklaşık olarak su an 3 ay 4 günlük oldu.20 gündür felanda beni emmiyor sağarak veriyorum ama sütüm zaten az iken su an hep azalmaya başladı.günde 2 kere 90 cc den 180 cc veriyorken şimdi 90cc ancak oluyor.Galiba yavaş yavaş kesiliyor.Sütünü sağarak 2 sene bebeğini besleyen bir arkadaşı duymuştum.Ne yapsam sütümü arttıramadım...Sizlerde ne kadar zaman sonra sütünüz kesildi acaba..!

huma stell tee bu cayın cok faydası var..
fıstıklı baklava.. sogan dere otu.. bulgur..
yeni cıkmıs komagenede cig köfteci orda saray serbeti var
gecen gün aldım içdim cok iyi geldi

Bende humana içiyorum.yararını gördüm.Ama günde bi kez uyumamakta direniyo ve sürekli emiyor.süt azalınca ağlıyor.Bee geceden sütümü sağıp dolapta bekletiyorum bu zamanlar için.

Humanayı denedim kızlar ilk doğum yaptığım zamanlarda yararı olmuştu ama öyle çokta aşırı değil.ama sağmaya başladıktan beri iyice azaldı.Artık bu şekilde ne kadar devam ederim onu bilmiyorum :43:

yaklaşık bir aydır sağarak veriyorum sütümü. şu anda azalma olmadı. hep aynı seviyelerde. canını sıkma bebeğin emmemesiyle süt azalmıyor. sağdığın müddetçe sütün gelir. ayrıca sütü arttırmak için en iyi çözüm dereotu. bol sütler...

bende emziremedim yada emmedi. bende beceremedim diye hayıflandım durdum.
4 ay pompa ile sağdım verdim çok uğrastırıcı yorucu ve zamn alııc bir sey yanında yardım edenın yoksa bir süre sonra yıpranmya başlıyorsun...

ama sakın sütüm olsun diye abuk subuk beslenmeyin bol su için yeşillik tüketin, emzirme çaylarını tavsiye ederim rezene paptya ısırgan gibi .

bu süt olmaynca olmuyor benimde çevremde var 3 ay mama verip sonra emzirmeye devam eden en başta stressss olmayacak bence duş yani sıcak iyi eliyor malt içeceği humana çay artırıyor ama yine söylüyorum olmayınca olmuyor

Doğru söylüyorsunuz olmayınca olmuyor valla.Sizde olmamış ama bende azalma oldu hemde yarı yarıya.Ama yinede sağmaya devam ediyorum.Bir damla bile olsa vereceğim bebeğime.Allah yardımcımız olsun...

bende emziremedim yada emmedi. bende beceremedim diye hayıflandım durdum.
4 ay pompa ile sağdım verdim çok uğrastırıcı yorucu ve zamn alııc bir sey yanında yardım edenın yoksa bir süre sonra yıpranmya başlıyorsun...

ama sakın sütüm olsun diye abuk subuk beslenmeyin bol su için yeşillik tüketin, emzirme çaylarını tavsiye ederim rezene paptya ısırgan gibi .

Tşk edrim önerilerinize ben rezene içiyorum,su içiyorum,kara lahana çorbası yiyorum.Ben 2.5 ay emzirdim.yaklaşık 1 ay dır sağıyorumAma 25 cc lere kadar düştü sütüm
ama dediğim gibi son damlaya kadar emzireceğim.

canım gittikce azalıyor ama moralini yüksek tut kimseyi dinleme.bol bol uyu dinlen bebeğinle ten temasına dikkat et emmese bile ggsünde çıplak bir sekilde yatsınsana dokunsun.

uzun güzel sıcak bir duş al bol su iç ve protein ve yeşillik ağırlıklı beslen.

canım gittikce azalıyor ama moralini yüksek tut kimseyi dinleme.bol bol uyu dinlen bebeğinle ten temasına dikkat et emmese bile ggsünde çıplak bir sekilde yatsınsana dokunsun.

uzun güzel sıcak bir duş al bol su iç ve protein ve yeşillik ağırlıklı beslen.

Tşk edrim.İnsanın kendiyle aynı dertlere ortak birilerini bulması güzel.Allah hepimize bol süt dolu günler nasip etsin.

Kızlar bebeğimi 2,5 ay hem emzirip,hemde mama ile besledim.Yaklaşık olarak su an 3 ay 4 günlük oldu.20 gündür felanda beni emmiyor sağarak veriyorum ama sütüm zaten az iken su an hep azalmaya başladı.günde 2 kere 90 cc den 180 cc veriyorken şimdi 90cc ancak oluyor.Galiba yavaş yavaş kesiliyor.Sütünü sağarak 2 sene bebeğini besleyen bir arkadaşı duymuştum.Ne yapsam sütümü arttıramadım...Sizlerde ne kadar zaman sonra sütünüz kesildi acaba..!

slm canım benımde aynı sorunum var humana denedımsenki fayde etmedı gıbı ama yınede pes etmıyorum 2 adet daha sıpareş verdım inşallah bu sefer fayda eder dıye umıt edıyorum bende elımle sagıyorum fazla yok ama ne kadar olsa ker valla sonuna kadar verecem allah yardımcımız olsun bol sütler inşallah hepımıze

arkadaşım benim oğlumda üç dört aylıkken emmeyi bıraktı ben de sütümü sağarak besledim.sekizinci aya kadar sağmaya devam ettim.

sütüm yeterli geliyor gibiydi. çok sağlıklı beslenmiyordum açıkçası yalnızdım hep çünkü. aman iş çıkmasın diye yemek bile yemediğim anlar olurdu.

ama süt sağma işimi hiç aksatmazdım önceleri iki saatte bir sonraları üç saatte bir sağdım. sonra gerçekten çok usandım bu işten süt sağma işini aksattım süt azaldı.

sana tavsiyem bebeğini evde sütten başka verecek birşey yokmuş gibi düşünüp sağ emzirdiğini farzet. bebeğini tam randımanlı sütünle doyuramazsan da maksimum verim alırsın.

Benim 3 gunluk bebegim memeyi almiyor uyuyor surekli.goguslerim doldu sertlesti sagarak veriyorum her seferinde 300 cc anca yada daha az iciyor cok ugrasarak o da yani.ne yapmam lazim bilmiyorum

Back