bebegi dogan arkadasin davranisi...ben mi kötüyüm?

Boylelerini cok iyi bilirim.
Arkadasligini kes bence.
Birde en cok senin hediyeni begendim demis..yersen. egonu tatmin ediyor. Oteki arkadasa da aynisini demsitir cakal

Bu tip insanlar sadece alir. Hic vermez. Hatta boyle boyle alltan alttan sana sucluluk hissettirir zorla birseyler aldirir islerini baskalarini yaptirir.

İnsan degil bunlar. Sömürücu. Basiretin baglanmis yufka yuregine dokunmus da zorla adlirtmaya calisinca boyle olur.
Kendini dusun canim. Boylelerinle dostluk arkadaslik olmaz. Biz niye kimseye birsey aldirmiyoruz? Biz yapabilirsek onlarda yapar.
Herkes kendi yaginda kavrulsun bi zahmet. Zaten cok zor durumda olanlara yardim eli uzatilir ama boylelerine asla! İstekleri zaten hic bitmez..

Birde sozunu tutmalisin diyenlere aldirma bile. Boyle insana karsi sozumu tutmamisim umrumda bile olmaz. Hicbirsey almayinca senden kotusu olmaz cunki. Etrafindaki insanlari somuren insanlari insandan saymam bile..

Benimde tanidigim vardi boyle. Yillardir soframizda oturdu herseyine kostum. Aldim aldim aldim karsilik bile beklemedim...sonra ne mi oldu? Bir kere birsey almadim istegi yerine gelmedi diye arkamdan etmedigi laf kalmadi..iliskiye de kesip atti. Nankorluk bu resmen. Meger hic sevmemis. Bu tipler zaten insani insan yerine koymuyor ki. İnsanlari kendi ihtiyaclarini karsilayacak obje olarak goruyor..ruhsuz hissiz. Senden alacak birsey kalmayinca baskasina yoneliyorlar. Birde tatli dilli olurlar. Olmasalar zaten boyle seyleri basaramazlar. Herkesin hamurunda yoktur oyle yuzu gozu kizarmadan birilerine birseyler aldirmak. Birde uste cikarlar suclu sen olursun neye ugrafigini sasirisin. Sanki kendisi farkinda degil psikolojik baski uygulayarak birseyler koparmak istedigini..
Ay sinirlendim simdi yine

Yazinizin yarısını tek okudum, bu bile sinirlenmeme yettide, artti...))Böyle mefaatci insanlardan tiksiniyorum!isterse en yakınım dahi olsun.siz niye parayı yatırdınız anlamis degilim.Inanin ben olsam hemen o şahısla ilişkimi keserim!!!

2500 ₺ kazanıyor diye eşinin çalışmasına gerek yok muymuş? Nerde yaşıyor bu insanlar?

Tabi benim takıldığım yer başka oldu. Size güvenip almış, ödemeniz gerekir ama tavrı kötü. Bir daha hediye almayın.

tamam da konu hediyenin pahali veya uygun olmasi degil ki? basligi ve konuyu okudunuz mu siz yoksa bos yorum mu yapmak istediniz?
boş yorum neden yapayım
arkadasın hedıye için sana yolunu yapmıs ıkı kısı olsa daha kolay alınabılecek bır hedıye dıye
sen de tamam yarısını ben vereyım demıssın yarısı da 70 tl
o ay sıkısık oldugun için arkadasına parayı vermemişsin

burada hatalı olan sensin,
yapamayacağın şeyin sözunu vermeyecektin
ya sessiz kalacaktın konuda , ya da söz verdiysen verecektin.
birdahaki ay versem demen doğru değil
arkadasının da en bastakı tutumu doğru değil ama sen kendin okey demişsin

bence bebek görmeye git ve bir şey alma. zaten almışsın ki neden 2. sini alıyorsun.

sorununla ilgili olarak da, onun hediye istemesi saçmaolmuş ama sen de kabul etmişsin. ödeyemeyeceğin yükün altına girme. mesela onun kartından çekilmeseydi sen kendi kartından çekseydin bankaya ödeyecektin mecburen. 70 tl bile veremeyecek kadar kötü durumda isen arkadaşına söylemeliydin ben de sana bir şey almak istiyorum ama durumum çok kötü bu aralar, işe gireyim telafi ederim falan derdin.

Hediye neden alacaksınız anlamadım ki ?Zaten almışsınız hayatta almam!
Siz zor durumda bu ayı idare ettiğinizi anlatmanıza rağmen anlamamış ise
arkadaşlığımı bir daha gözden geçiririm.

Olan olmus artik zaten tek de alsaydiniz 50 tl den asagi bir sey bulamazdiniz bosverin gitsin. Bur daha para muhabbeti yaparsa haddini bildirin bence... biraz daha toparlansin evine gidersiniz bi kek yaparsiniz bir sey almayin sonra da nerde aldigimiz hediye dersiniz artik neyse o hani guzel oldu mu vs gibisinden sonraki surec de size kalmis artik.

gelen hediyelerin değişim kartı oluyor genelde.
çocukların mevlütünde, doğumgününde gelen hediyelerde işime yaramayacak ya da fazla olacak şeyleri değiştirdim ben.
bebek mağazalarından hediye alan da oluyor mutlaka. yani illa giyim vs olması gerekmiyor.
civil e-bebek joker mothercare tarzı mağazalarda her şey var.
değişim kartını çeke dönüştürüp faydalandım ben bu durumlarda.

samimiyete binaen istenebilir belki ama gereksiz bir davranış arkadaşınınki.
insan illa isteyecekse, kardeşinden kuzeninden eşinin ailesinden filan ister birleşip alın diyebilir.
parayı ben ödeyeceğim parasını bana gönderin demek hoş değil.

ama ben öderim dedikten sonra sonra ödiyeyim demek de aynı şekilde hoş olmamış.
onun tepkisi zaten şaka gibi.
bebeği görmeye giderdim ben olsam ama kek börek filan götürürdüm.

Hediye ısmarlanan bir şey mi? O size duyurduğu vakit ölü taklidi yapacaktınız. Paranız yokken neyin cömertligi bu. Arkadaşınız da bebeğinin ihtiyaçlarını hediye adı altinda millete gördürme derdinde. Millete doğuruyor sanki.

Tam da böyle bir arkadaşımdan yedipim darbeden dolayı ben de konu açtım bir kaç hafta evvel ve sonu ne mi oldu benden daha enayş ve eli daha rahat birini buldu ve beni tanımadı bile noldu bana kaldı yarası kerizliği tecrübelerime dayanarak iletişimi kes ve rahatına bak seni senden iyi düşünenlerle arkadaşlık kur

Bende yilbasi, dogumgunu hediyesi alacaksam ihtiyaca yonelik aliyorum. Ayni sey bebek icinde gecerli olabilir. 10 kisi geliyorsa 10 tane tulum takimi geliyor, ona verecegim parayi baska ihtiyaci olan biseye verebilirim. Ancak arkadasimin istedigi sey butceme pahali geliyorsa bunu o an paylasirim. Alacagim deyip almamak ya da verecegim deyip vermemek yanlis. 70tl den ziyade verdiginiz sozu tutmamaniz yuzunden bu tepkiyi aldiginizi düşünüyorum

yine konumu okumadiginizi anladim....parayi hemen yatirdim zaten....sadece sordum önümüzdeki ay versem olur mu diye, o öyle tepki verince tamam sen hesap bilgilerini ver ben yatircam dedim, o da zaten hesap bilgilerini verdi ben de yatirdim.

"siz teklif ettiniz diye ben kabul ettim, yoksa hic siparis vermezdim"

Öyle pek sevgi pıtırcığı falan değilimdir ama bu söz bana çok kötü gelmedi. Hani sizi zor duruma soktum. Durumun kötü olduğunu bilsem kabul etmezdim sipariş vermezdim gibi geldi.

Ama iki kişi olsa falan deyip durması rahatsız edici. Böyle dayatmalardan imamlardan falan hiç hoşlanmam. Ben olsam alacağım varsa bile almazdım. Gider başka birşey alırdım. Sevmiyorum böyle dayatmaları.

Velhasıl kelam durumun falan sıkışık ya bana ondan kaynaklı alınganlık yapmışsın gibi geldi. Bir çiçek al git bence arkadaşını ziyarete. Böyle bir zamanda sırt çevirme.

Tek suçunuz üstünüze alınmak olmuş. Neden üstünüze alındınız ki? Ben olsam direk kendin al bence maaşın iyi derdim.
Bebek görmeye gidecekseniz de hediye almanıza gerek yok alacağınızı almışsınız zaten :)

Önümüzdeki ay versem olur mu dediğini anladim
Sürekli neden konumu okumamıssın deyip duruyorsun ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…