bebegi dogan arkadasin davranisi...ben mi kötüyüm?

Bende bir arkadaşıma yardımda bulunmuştum karşılıksız götürüp annesine hatrı sayılır bir para verdim beni evladın gibi bil al dedim o ay ki bütün faturalarına yetecek kadardı ki kışdı doğalgazıda çok rahat yatırmışlardır bunu eşimin maaşından bana verdiğiyle yaptım sonra baktım arkadaşım gayet rahat gezmelerde haftanın üç beş günü kafelerde çalışmıyor diye verdim ama demek ki hiç muhtaçlık güçlük bir durumu yokmuş tabi helali hoş olsun yine olsa yine yaparım ama o evlenir gider annesine yaparım yazık günah.
Sizin yerinizde olsam o parayı hiç göndermezdim.

sizin paranizla oldugu ne malum ... kimse size gelip bana para ver dedimi ? iyilik yapip sonra iyiliginizi heder etmek bu... diyelim ki cafeye gitti ne var yani bunalmistir sizin paranizla gittigi de belli degil

Merhabalar,

aylar önce hamile olan arkadasima gitmistim, sohbet ederken cocuguna almak istedigi birseyden bahsetti ama sürekli ne kadar pahali oldugunu vurguladi. baska bir arkadasinin o esyayi ona hediye almak istedigini ama kendisinin pahali oldugu gerekcesiyle kabul etmedigini söylemisti. bana bunu anlatirken sürekli "bir kisi oldugu icin kabul etmedim, iki kisi olsa hadi neyse, kisi basi 70 lira olur, ama tek basina almak istiyor bende kabul etmedim, bi kac kisi alip hediye etse bisey demem" felan diye bayagi üstelemisti, bende bana gönderme yapiyor diye kabul ettim, bende katilayim madem bu kadar cok istiyorsun dedim. Allah biliyor o zaman da durumum hic ama hic yok, issizim ve cok az issizlik maasi aliyorum. asla ve asla 70 liralik hediye alamazdim. ama o cok istedigi icin ve bana sözleriyle alttan alttan dayattigi icin (yani ben öyle anlamistim) kabul ettim.

sunu da belirteyim kendisinin cok iyi bir isi var ve her ona gittigimde maasinin 2500 oldugunu ve cok rahat olduklarini söyler, kocasinin aslinda calismasi gerekmedigini söyler hatta.

biz öyle anlastik ki, o siparisi vericek, biz de o diger kizla beraber parayi hesabina yatircaz. yani o önceden parayi ödemis olucakti.

o gün geldi catti, benim de hic durumum yok, fatura üstüne fatura gelince hesapladim baktim ki ayin sonuna kadar neredeyse hic para kalmiyor. ee bu arkadasin 70 liralik hediyesi de var. ben de ona mesaj attim. cocugunun dogumasina daha 3 ay var. "canim bu aralar cok kötü durumdayim maddi olarak, faturalar üst üste geldi, sana hediyenin parasini önümüzdeki ay yatirsam olur mu" dedim, onun verdigi cevap beni sok etti. "siz teklif ettiniz diye ben kabul ettim, yoksa hic siparis vermezdim" dedi.

bunun üzerine hicbir sey demedim ve tamam hesap numarani ver deyip parayi yatirdim. ama kendimi cok kötü hissettim. biz kerizmiyiz de aliyoruz, senin cocugun bu, siz teklif ettiniz yoksa istemezdim de ne demek? ben sendeyken sürekli ne kadar cok istedigini söylemistim, simdi biz teklif ettik diye mi siparis ettin? hem...2500 lira maasim var deyip 140 liraya kendi cocuguna bisey almiyorsun.
o ay da zaten cok zorluk cektim, son hafta cüzdanimda 50 kurus kalmisti.

simdi bu arkadas cocugunu dogurdu ve bana haber verdi ama benim icimden hastaneye gitmek veya onu ziyaret etmek gelmiyor. evine bile gitmek istemiyorum ya cok kirildim. gitsem de hediye alip gitmek istemiyorum, yani bi tulum bile cok benim gözümde o kadar kirildim ki o sözlendiginde nisanlandiginde ve evlendiginde hep yardim etmisimdir, kendisi de sürekli benim ne kadar iyi bir arkadas oldugumu söylemistir. ev hediye olarak ihtiyaci olan biseyi aldim, ona önceden sormustum hatta. diger arkadaslari süs esyasi felan almisti, kendisi bana en cok benim hediyemi sevindigini söylemisti.

yani kisaca benim ona bu kadar deger vermemin karsiligi bu mu olmaliydi diye düsünüyorum? sen zaten önceden parayi ödemissin, ha bu ay aldin ya diger ay. senin maasin yatiyor, ben calismiyorum, issizlik maasi aliyorum...yani ne bileyim belki de ben haksizim siz ne düsünüyorsunuz?

hediye alip evine gitmelimiyim (hediye dedigimden kastim su...yani bi tulum veya cicek)? icimden hic ama hic gelmiyor :KK43: cok kirildim ona ya....

Geliri ne olursa olsun bir insan kendi bebeği için parasına kıyamayıp beğendiği ve kendince pahalı olan bir şeyi bir başkasından istemesi çok yüzsüzce, bencilce. Bunu arkadaşından değil ailesinden de bu şekil istemesi çok ayıp. Ona siz sorsaydınız beğendiğin bir şey varsa ben onu almak isterim şeklinde o zaman neyse de onun size şunu beğendim ama pahalı ben almadım siz alın ya da ben kartla alayım siz bana parasını verin gibi bir tarz resmen dilencilik. Bana göre sömürü. Üstelik durumunuz müsait değil bunu biliyor ve istiyor. Keşke baştan hiç tamam demeseydiniz. Ben olsam bir daha hediye almam. Görmeye gidebilirsiniz arkadaşınızı bu huylarına rağmen seviyorsanız. Ve ben olsam lohusalığından sonra uygun bil zaman uygun bir dille yaptığını yanlış bulduğumu söylerdim.

ayy korkunc ve sinir bizucu hic yollamasaydin ve iliskiyi tamamen kesseydiniz

Hatayi basta yapmissiniz. Ne munasebet zorla istedi diye iyi ben alirim demek. Hic girmeyecktiniz bu muhabbete ki biri bana boyle yapsa hic bisey almam. Kadin cok yuzsuzmus nedir oyle hediye istemek ben bahsetmeye bile cekinirim yanlis anlasilir diye. Siz de saflik yapmissiniz ama dediginiz zamanda vermeniz lazimdi burda hatalisiniz.
Gidin gorun bebegi ama bi kilo meyve alin yeter bir kez daha hediyeye gerek yok. Ondan sonra da gorus gorusme sizin bileceginiz is artik.

Ben açıkcası birşey almayı düşünmüyorum, gideceğim bile belli değil yani

İçimden gelmeyen birşeyi yapmak istemiyorum

Bu olay da zaten bana çok iyi bir ders oldu

2500 lira maaş buyuk refah mi bizim ulkede? Iki uc kez vurgulaninca takildim ben de, merak ettim..

Arkadasin bence gercek bir arkadas degil. Dost dedigin dostunu zor gununde dara sokmaz. Ne demek cocuguna hediye aldirmalmk canim. Ayrica neden yeniden bi hediye almak zorunda hissediyorsunuz ki zaten daha dogmadan almissiniz hediyesini

Ben arkadaşta bir problem göremedim size zorla al diyen olmamış. Kaldı ki 140 lira çok demiş. Iki kişi olsa falan. Sen al dememiş. Siz alayım moduna girmissiniz. Sonra da ödeyemeyeceğim demissiniz olmaz ki geliri ne kadar olursa olsun sizin lafiniza guvenmis almis sonra da odemiyorum olmus. Ben sizde hata buldum kusura bakmayın

baştan kabul etmeyecektiniz. bi nevi söz vermiş gibi olmuşunuz.gidip gitmemekte size kalmış

bende hatayı sizde buldum açıkcası.Bizde arkadaslarimızla boyle zamanlarda birlesim ihtiyacına yonelik hediye alırız.arkadasim bana alirim deyip sonrada bu ay sıkışığım dese bende cok bozulurdum.haa sıkışıksa hic almasın oyle bir beklentim olmaz o ayrı.sizin bastan alirim deyip sonra bahane sunmanız ayıp olmuş bana göre

sizin paranizla oldugu ne malum ... kimse size gelip bana para ver dedimi ? iyilik yapip sonra iyiliginizi heder etmek bu... diyelim ki cafeye gitti ne var yani bunalmistir sizin paranizla gittigi de belli degil
Ben verdiğim parayla gezdi demiyorum zaten yeniden okursanız anlarsınız.Annesinin çektiği sıkıntıları biliyorum ama o hiç böyle yaşamıyor bende şaşırıyorum annem sıkıntı çekeceğine dizimi kırar evde otururum kafeye vereceğim parayı ev için veririm yazık günah kadına üzülüyorum çünkü onu anlayan tek bir evladı yok.

Sizde bütçeniz yetmeye yetmeye ne diye girerseniz ki böyle şeylere.. o istediği kadar ima etsin. Kendimi bu denli zora sokmaz, bütçem dahilinde bişey alırdım

Merhabalar,

aylar önce hamile olan arkadasima gitmistim, sohbet ederken cocuguna almak istedigi birseyden bahsetti ama sürekli ne kadar pahali oldugunu vurguladi. baska bir arkadasinin o esyayi ona hediye almak istedigini ama kendisinin pahali oldugu gerekcesiyle kabul etmedigini söylemisti. bana bunu anlatirken sürekli "bir kisi oldugu icin kabul etmedim, iki kisi olsa hadi neyse, kisi basi 70 lira olur, ama tek basina almak istiyor bende kabul etmedim, bi kac kisi alip hediye etse bisey demem" felan diye bayagi üstelemisti, bende bana gönderme yapiyor diye kabul ettim, bende katilayim madem bu kadar cok istiyorsun dedim. Allah biliyor o zaman da durumum hic ama hic yok, issizim ve cok az issizlik maasi aliyorum. asla ve asla 70 liralik hediye alamazdim. ama o cok istedigi icin ve bana sözleriyle alttan alttan dayattigi icin (yani ben öyle anlamistim) kabul ettim.

sunu da belirteyim kendisinin cok iyi bir isi var ve her ona gittigimde maasinin 2500 oldugunu ve cok rahat olduklarini söyler, kocasinin aslinda calismasi gerekmedigini söyler hatta.

biz öyle anlastik ki, o siparisi vericek, biz de o diger kizla beraber parayi hesabina yatircaz. yani o önceden parayi ödemis olucakti.

o gün geldi catti, benim de hic durumum yok, fatura üstüne fatura gelince hesapladim baktim ki ayin sonuna kadar neredeyse hic para kalmiyor. ee bu arkadasin 70 liralik hediyesi de var. ben de ona mesaj attim. cocugunun dogumasina daha 3 ay var. "canim bu aralar cok kötü durumdayim maddi olarak, faturalar üst üste geldi, sana hediyenin parasini önümüzdeki ay yatirsam olur mu" dedim, onun verdigi cevap beni sok etti. "siz teklif ettiniz diye ben kabul ettim, yoksa hic siparis vermezdim" dedi.

bunun üzerine hicbir sey demedim ve tamam hesap numarani ver deyip parayi yatirdim. ama kendimi cok kötü hissettim. biz kerizmiyiz de aliyoruz, senin cocugun bu, siz teklif ettiniz yoksa istemezdim de ne demek? ben sendeyken sürekli ne kadar cok istedigini söylemistim, simdi biz teklif ettik diye mi siparis ettin? hem...2500 lira maasim var deyip 140 liraya kendi cocuguna bisey almiyorsun.

simdi bu arkadas cocugunu dogurdu ve bana haber verdi ama benim icimden hastaneye gitmek veya onu ziyaret etmek gelmiyor. evine bile gitmek istemiyorum ya cok kirildim. gitsem de hediye alip gitmek istemiyorum, yani bi tulum bile cok benim gözümde o kadar kirildim ki o sözlendiginde nisanlandiginde ve evlendiginde hep yardim etmisimdir, kendisi de sürekli benim ne kadar iyi bir arkadas oldugumu söylemistir. ev hediye olarak ihtiyaci olan biseyi aldim, ona önceden sormustum hatta. diger arkadaslari süs esyasi felan almisti, kendisi bana en cok benim hediyemi sevindigini söylemisti.

yani kisaca benim ona bu kadar deger vermemin karsiligi bu mu olmaliydi diye düsünüyorum? sen zaten önceden parayi ödemissin, ha bu ay aldin ya diger ay. senin maasin yatiyor, ben calismiyorum, issizlik maasi aliyorum...yani ne bileyim belki de ben haksizim siz ne düsünüyorsunuz?

hediye alip evine gitmelimiyim (hediye dedigimden kastim su...yani bi tulum veya cicek)? icimden hic ama hic gelmiyor :KK43: cok kirildim ona ya....
Ben olsam gitmem...

Merhabalar,

Arkadaşınız zaten hediye isteyecek kaadar yüzsüz, 2500 maaşı çok sanıp onunla hava atacak kadar da görgüsüz bir tipmis. Ancak burada sizin de hatanız var madem bu davranışlardan rahatsizdiniz hiç görüşmeseydiniz hadi görüştünüz ısrarlarını anlamazdan gelseydiniz ya da katılmak isterdim ama ben de sıkışığım bu aralar deseydiniz. Sonuçta odeyecegim demissiniz.

Bu saatten sonra görmeye giderseniz de hediye almayın zaten almışsınız.

baştan aşağı saçmalıklar silsilesi bence siz kendınız bu hale getirmişsiniz durumu her soylenenin altında ima sezip bende ortak alayım diye atlamasaydınız belkı arkadasınızın soyledıklerını sız yanlıs anladınız.durumunuz kısıtlı ise hiç 70 liralık hediye işine bulasmayacaktınız. durumum yok diyip bir sonraki aya atmanız ayıp üstüne ayıp olmuş kadının yerınde olsam bende aynı tepkıyı verırdım hatta asla kabul etmezdim.ben ima ettiğinide dusunmuyorum cunku hepımız ınsanız butcemızı asıpta almak isteyip alamadıgımız seyler için hayıflanırız kimi zaman şimdi ben seat leon araba istiyorum bunu bir durumu cok cok iyi arkadasıma soylediğimde bana almalımı yada almak zorundamı hissetmeli? tamamen sizin yanlıs hissiyatınızla ilgili tüm olan biten.

Arkadaşınız artık olayı yuzsuzluge vurmuş, bu ay alamıyorum diyebilmek bence çok zordur ve gerçekten alamayacak durumda olmasanız demezdiniz sanırım. Bunu duydugu halde ben siz alacaksınız diye sipariş verdim deyip tepki göstermesi çok yanlış olmuş.. Canın sağolsun sorun değil deyip ustelememesi gerekirsi. O yüzden içinizden nasil geliyorsa oyle yapın ama ben olsam gitmezdim sanırım. Yıllar gectikce insan bu tarz tiplere tahammülü bitiriyor..

Arkadasin hatali, sen ondan hatali.. 2500 lira cok bir para degil once onu soyleyeyim.. yani eger kendisi 2500 liraya servet gozuyle bakiyorsa demek ki cok iyi durumu olan biri degil ki 140 liralik alinacak sey gozune cok gelmis.. bunun yaninda senin de paran olmayacagini bile bile atlaman iyi olmamis, eger soz verdiysen zamaninda vermelisin, nitekim gelecek ay da elinde kalmamasi olasi..
bence git, ama hediye falan alma. Almissin zaten baska bir seye gerek yok.

Edit:imla
kesınlıkle size katılıyorum 2.500 liradan 5 bin gibi bahsedilmiş nedir ki o miktar... bence milletin maaşının hesabını yapacagına kendısı hesaplı davranıp 70 liralık hediye işine girmemeliydi

Arkadaşınız artık olayı yuzsuzluge vurmuş, bu ay alamıyorum diyebilmek bence çok zordur ve gerçekten alamayacak durumda olmasanız demezdiniz sanırım. Bunu duydugu halde ben siz alacaksınız diye sipariş verdim deyip tepki göstermesi çok yanlış olmuş.. Canın sağolsun sorun değil deyip ustelememesi gerekirsi. O yüzden içinizden nasil geliyorsa oyle yapın ama ben olsam gitmezdim sanırım. Yıllar gectikce insan bu tarz tiplere tahammülü bitiriyor..

aynen, benim zaten üzüldügüm nokta o. o kadar hesap ettim baktim ordan burdan kestim ama yok olmuyor, hic planda olmayan faturalar gelince hesabim tutmadi. ben de utana sikila kac senelik arkadasimin samimiyetine inanarak "canim önümüzdeki ay versem olur mu" diye sordum. bunun üzerine böyle cevap vermesi beni cok üzdü. yoksa tabi ki de veremeyecegim para icin söz vermem. zaten hic vermicem de demedim, önümüzdeki ay vereyim dedim. ama olmadi iste.

kesınlıkle size katılıyorum 2.500 liradan 5 bin gibi bahsedilmiş nedir ki o miktar... bence milletin maaşının hesabını yapacagına kendısı hesaplı davranıp 70 liralık hediye işine girmemeliydi

siz o 2500 lira olayini yanlis anladiniz sanirim, ARKADASIM maasi hakkinda öyle konustu, ben degil (ben belirttigim gibi issizlik maasi aliyorum, issizlik maasin 2500 lira olucagi yok herhalde :) )

Merhabalar,

Arkadasının bebeği için 70 tl lik hediye cok değil

Back