bebegi dogan arkadasin davranisi...ben mi kötüyüm?

Cok tesekkür ederim, bu kadar cok cevap beklemiyordum bile.

Cok haklisiniz, hata bende. Kabul etmemeliydim ama o durumda o kadar israr etti ki konuyu degistirmedi benim „hmm hmmm“ yapmama ragmen, Allah biliyor ya hic evet diyesim yoktu ama madem o kadar cok istiyor benimde hediyem bu olsun dedim. Cocugun dogumasina 3 ay vardi, yani acelesi de yoktu o yüzden sordum önümüzdeki ay versem olur mu diye o zaten önceden parasini ödemis hesabindan kesilmisti. Ama dediginiz gibi her ne olursa olsun hata bende. Cok dogru. Istedigi kadar israr etseydi, benim hic bu oyuna gelmemem gerekiyordu.

Kac senelik arkadasim, hamile oldugundan beri ayri bi cekilmez hale geldi. Her ikinci lafi bebegim melegim yavrum, beni kahvaltiya cagriyor „gec kalma teyzesi, ben degil de bebegim cok acikiyor“ diyor, ben baska bisey söylüyorum her konuyu bebege bagliyor, zaten hassasim bu konuda durup durup gözüme sokuyor.
degisik degisik halleri var, sanirim hormonlar yaramiyor.

Hayir görüsmedik, o bana mesaj atti, ben hic tepki vermedim sonra da dogumundan haberim oldu ama hastaneye gitmedim. Simdi benim icin neden gelmedi diyormus.
Gitmeliydin ya.O ayip etmis ama degmez bunun icin gitmemeye.Atlamasaydin iyiydi durumun yokken.Git bence.

Madem o hediyeyi kendi alma imkanı varmış neden size maddi sorumluluk yüklemeye çalışıyor. Artı şöyle şunun hediyesini beğenmedim en çok senin hediyeni beğendim demek ayrı bi dengesizlik.

Sana bunu diyen arkadan başka birine de aynı şeyi diyordur. Herkes imkanı dahilinde hediye alır. Siparişle hediye mi alınır.

Görüşmeye devam etmeyi düşünüyorsan hediye alıp gitmezsen bunu da sürekli yüzüne vurur. Alman gerekir. Görüşmeyeceksen alma bile.
Ben böyle bi insanla görüşmeyi keserdim.
Merhabalar,

aylar önce hamile olan arkadasima gitmistim, sohbet ederken cocuguna almak istedigi birseyden bahsetti ama sürekli ne kadar pahali oldugunu vurguladi. baska bir arkadasinin o esyayi ona hediye almak istedigini ama kendisinin pahali oldugu gerekcesiyle kabul etmedigini söylemisti. bana bunu anlatirken sürekli "bir kisi oldugu icin kabul etmedim, iki kisi olsa hadi neyse, kisi basi 70 lira olur, ama tek basina almak istiyor bende kabul etmedim, bi kac kisi alip hediye etse bisey demem" felan diye bayagi üstelemisti, bende bana gönderme yapiyor diye kabul ettim, bende katilayim madem bu kadar cok istiyorsun dedim. Allah biliyor o zaman da durumum hic ama hic yok, issizim ve cok az issizlik maasi aliyorum. asla ve asla 70 liralik hediye alamazdim. ama o cok istedigi icin ve bana sözleriyle alttan alttan dayattigi icin (yani ben öyle anlamistim) kabul ettim.

sunu da belirteyim kendisinin cok iyi bir isi var ve her ona gittigimde maasinin 2500 oldugunu ve cok rahat olduklarini söyler, kocasinin aslinda calismasi gerekmedigini söyler hatta.

biz öyle anlastik ki, o siparisi vericek, biz de o diger kizla beraber parayi hesabina yatircaz. yani o önceden parayi ödemis olucakti.

o gün geldi catti, benim de hic durumum yok, fatura üstüne fatura gelince hesapladim baktim ki ayin sonuna kadar neredeyse hic para kalmiyor. ee bu arkadasin 70 liralik hediyesi de var. ben de ona mesaj attim. cocugunun dogumasina daha 3 ay var. "canim bu aralar cok kötü durumdayim maddi olarak, faturalar üst üste geldi, sana hediyenin parasini önümüzdeki ay yatirsam olur mu" dedim, onun verdigi cevap beni sok etti. "siz teklif ettiniz diye ben kabul ettim, yoksa hic siparis vermezdim" dedi.

bunun üzerine hicbir sey demedim ve tamam hesap numarani ver deyip parayi yatirdim. ama kendimi cok kötü hissettim. biz kerizmiyiz de aliyoruz, senin cocugun bu, siz teklif ettiniz yoksa istemezdim de ne demek? ben sendeyken sürekli ne kadar cok istedigini söylemistim, simdi biz teklif ettik diye mi siparis ettin? hem...2500 lira maasim var deyip 140 liraya kendi cocuguna bisey almiyorsun.
o ay da zaten cok zorluk cektim, son hafta cüzdanimda 50 kurus kalmisti.

simdi bu arkadas cocugunu dogurdu ve bana haber verdi ama benim icimden hastaneye gitmek veya onu ziyaret etmek gelmiyor. evine bile gitmek istemiyorum ya cok kirildim. gitsem de hediye alip gitmek istemiyorum, yani bi tulum bile cok benim gözümde o kadar kirildim ki o sözlendiginde nisanlandiginde ve evlendiginde hep yardim etmisimdir, kendisi de sürekli benim ne kadar iyi bir arkadas oldugumu söylemistir. ev hediye olarak ihtiyaci olan biseyi aldim, ona önceden sormustum hatta. diger arkadaslari süs esyasi felan almisti, kendisi bana en cok benim hediyemi sevindigini söylemisti.

yani kisaca benim ona bu kadar deger vermemin karsiligi bu mu olmaliydi diye düsünüyorum? sen zaten önceden parayi ödemissin, ha bu ay aldin ya diger ay. senin maasin yatiyor, ben calismiyorum, issizlik maasi aliyorum...yani ne bileyim belki de ben haksizim siz ne düsünüyorsunuz?

hediye alip evine gitmelimiyim (hediye dedigimden kastim su...yani bi tulum veya cicek)? icimden hic ama hic gelmiyor :KK43: cok kirildim ona ya....

Böyle bi kadından 140tl çok pahalı sen zahmet etme canım diye düşünce beklemem ben açıkçası orda da bi katakulli var bence. Belkide ona gitti sizin böyle bişey teklif ettiğinizi söyledi ayyy fena düşündüm. :KK62:

Birisi eğer bir hediyeyi almayı düşündüyse alıır getirir. 140tl bir çocuk hayırlama hediyesi olarakda çok bir para değil ayrıca. Çeyrek parası bile değil yani.

Bide sen bu ay vermeyeyim demişsin. Ben vazgeçtim hediye almaktan dememişsin ki. Kadın sana hediyeyi kakalamış.

Evine gidersen bi kuru pasta falan al git. Ya da kendin yap götür. Hediye alma. AmberRose AmberRose

140 lira mı çok pahalı gelmiş milletin üstüne yıkmış hediyeyi. 2500 lirayı çok sanan biri için tabi 140 lira fazla olabilir. İçinizden gelmiyorsa boşverin..

Bu sizin arkadaşınızla olan samimiyetinize bağlı tabiki bu samimiyette tek taraflı olmamalı
Bende birine hediye alacaksam önceden mutlaka sorarım bak ne ihtiyacın varsa onu alayım illaki alıcam çünkü...öyle bir köşede duracak birşey olmasın diye..
Ama benim bu ince tavrıma artniyetli yaklaştığını anlarsam benden günahımı alamaz

Eğer zaten iyi bi arkadaşın olsa durumunu bildiği halde senin o hediyeyi almanı başta kabul etmezdi. Bana biraz çıkar üzerine kurulu bi arkadaşlık gibi geldi yada benim arkadaşlık anlayışım biraz daha farklı yani. Ben durumu olmayan arkadaşıma o hediyeyi aldırmayı bırak yanında bahsetmem bile yani.

Ne biçim insan bu ya!millete baskıyla bir sey aldırmakta ne?doğuruyorsan kendine doguruyosun.siparis usulü hediye...yuzsuzluk,arsizlik

Siz hatalısınız hernekadar gözüne gözüne soksa da alacak durumun yok kabul etmemeliydin madem ettin ben diğer ay ödeyeyim denmez belki kadının da kartları dolu vs vs bilemezsin. Arkadaşınız da çıkarcı bir kişilik sizin işsiz olduğunuzu bile bile böyle birşeyi nasıl söyler ve kabul eder.Siz zaten 70 lira verip bebeğe hediye almışsınız , birdaha hediye almaya gerek yok.

Benim takıldığım tek şey 2500 lira okadar çok bir paramı ki eşinin çalış masina gerek yok anlamadım :işsiz:

okurken ben üzüldüm. madem iyi arkadas bana öyle msj gelse derim, hic sorun degil üzerine borc veririm...

icinden gelmiyorsa kesinlikle gitme.., bahane cok öksürügüm gecmiyor ay cocuga bulasir

Senin bebisin var mi?Ya da evlisindir heralde?O size gelirken neyle geldi cok merak ettim.

Sen kendi durumunu bile bile kabul etmisken karşındakinin senin halini anlamanı beklemen garip
Millet uyanık .

Bende kızıma diktiğim dikişlerden arta kalan parçalarla arkadaşın kızına giysiler dikiyordum pantolon filan.Çok hoşuna gidiyordu.
Bende gittikçe,elimde boş gitmemek için götürüyordum.Bu arkadaş,bir kucak kumaş almış,biçermisin,annem ya da ablam dikecek,dedi,biçtik.
Sonra ne desin,ya sen bunları daha çabuk dikersin,uğraşmasınlar şimdi,beceremezler:oha:
Sonuç,kızına diktiklerimden de oldu.
Bazı insanlar çok yüzsüz,ben de asla tutmam böyle insanları hayatımda.
Karşılıklı olması şart değil ama,sorun kendilerini uyanık sanmaları...
ben arkadaşlara hep saf gibi dolma sarma yapiyordum millet bana sipariş verir olmuştu
Bir defa yapamam dedim sonu geldi neyse
Sen kendi durumunu bile bile kabul etmisken karşındakinin senin halini anlamanı beklemen garip
Millet uyanık .
Vallahi kadin uyanık kendi yapacağı bebek hazırlığını arkadaşlarına hediye adıyla yaptırmış
Ben olsam bir kere gidersem bir kek yapıp öyle giderdim bebek görmeye
Hiç istemiyorsam da birakirdim ipini

ben arkadaşlara hep saf gibi dolma sarma yapiyordum millet bana sipariş verir olmuştu
Bir defa yapamam dedim sonu geldi neyse

Vallahi kadin uyanık kendi yapacağı bebek hazırlığını arkadaşlarına hediye adıyla yaptırmış
Ben olsam bir kere gidersem bir kek yapıp öyle giderdim bebek görmeye
Hiç istemiyorsam da birakirdim ipini
Bebek olayı hikaye ne olsa kâr biliyolar en çokta bu cimriler mal mülk sahibi oluyor ne güzel dünyaaaa

Bende bir arkadaşıma yardımda bulunmuştum karşılıksız götürüp annesine hatrı sayılır bir para verdim beni evladın gibi bil al dedim o ay ki bütün faturalarına yetecek kadardı ki kışdı doğalgazıda çok rahat yatırmışlardır bunu eşimin maaşından bana verdiğiyle yaptım sonra baktım arkadaşım gayet rahat gezmelerde haftanın üç beş günü kafelerde çalışmıyor diye verdim ama demek ki hiç muhtaçlık güçlük bir durumu yokmuş tabi helali hoş olsun yine olsa yine yaparım ama o evlenir gider annesine yaparım yazık günah.
Sizin yerinizde olsam o parayı hiç göndermezdim.

Millet ne uyanık yahu!
İkinci bebegime mevlut okutmaya utandım ben, sanki bir şey alın dermiş gibi anlaşılır diye.
Kendine bile pahalı gelen bir hediyeyi çok da güzel duygu somurusuyle aldırmış valla hatun, tebrik etmek lazım böylelerini.
Evine hayırlamaya giderseniz emin olun yine bir şeyler bekleyecektir, en güzeli arayıp tebrik edin yeter.

Valla o lafa bakıp asla ve asla üstüme alınmazdım ilk başta bence iğrenç bir tarz bu , ha üstüme alınıp hediye işine de girdiysem param hiç yoksa başkasından bir yerden bulurum nakit avans çekerim en basiti o parayı verir laf ettirmem

Back